oruç tutmanın kardiyovasküler açıdan faydalı oluşu

entry11 galeri0
    1.
  1. 2.
  2. kaynaklar kısmının çakma olduğu standart dipnot ve kaynak belirtme kriterlerinin hiçbirisine uymaması ayrıca bu yapılırkende bahsi geçen sözde araştırmalara erişilememesi için en saçma şekilde gösterilmesi nedeniyle bilimsel olmamasının yanısıra dolandırıcılık içeren bir şarlatanlık örneği olarak örnek gösterilebilecek eserdir.
    2 ...
  3. 3.
  4. 24 örnek ile bilimsel sonuca varan bünyelerin kardiyovasküler sistem (dolaşım sistemi oluyor canım az bilimsel olacak ama) üzerine tez yazma çalışmalarına örnektir.
    0 ...
  5. 4.
  6. 5.
  7. 6.
  8. Aç kalındığında vücutta yağ birikiminin azalmasından ötürü bunu ramazanda oruç tutma hadisesinin dolaşım sistemindeki kolesterolü azalttığı iddiası şekline dönüştürerek bilimsel şarlatanlıkta bulunan insanların bilimsel referans olarak sunulma çabasıdır. Lakin birçok insan ihtiyacından fazla kolesterol almakta ve akabinde hareketsizlik ve eylemsizlikten bunu tüketmemekte, oruç sonrasında da abartarak tüketip tersine daha fazla kolesterol biriğktirdsiği sayısız yayında görsel medyada anlatılmış olmasına rağmen birtakım arapların sözde bilimsel yazısı çok saygın bilimmiş gibi sunularak saçma iddialarda inat edildiğinin görüldüğü mizah konusudur.
    0 ...
  9. 7.
  10. zaten sırasıyla 24, 32, 22, 32, 20, 40 örnek kitleleri ile ne kadar araştırıldığı ortadadır.
    0 ...
  11. 8.
  12. ...oluşu, doğrudur belki ama bir aylık bir fayda?

    yıl boyu oruç tutmak mı öneriliyor? insan metabolizmasının oruç düzenine uygun yaratıldığı mı iddia ediliyor?
    0 ...
  13. 9.
  14. 10.
  15. tanrının sadece bir ay sağlıklı yaşayın 11 ay kolesterolden ölün dediği anlaşılmıştır ayrıca bu veri bilimsel bir sonuç olarak gösterilmeye çalışılarak. Dahası yılın 11 ayı boyunca oruç tutmadığı için normal halindeyken kolesterolden muzdarip hatalı bir metabolizma yarattığı sonucuna da ulaşılabilir lakin oruç devamlı emredilseydi gene mantıksız olacaktı. Bunun dışında sıvı tüketimi ve dolayısıyla sindirim ve boşaltım sistemi verimsiz çalıştığından ağız kokusu oluşmakta, tükürük salgısı azaldığından bakteri oluşumu artmaktadır. Oruç sırasında oluşan ağız kokusunun bakteriyel çoğalmanın yarattığı olumsuzluk dışında küf gibi ve amonyak gibi kokması da kronikleştiğinde karaciğer ve böbrek yetmezliğinin belirtilerindendir. Ne fayda ama.
    0 ...
  16. 11.
  17. Net medyanın oluşmadığı, insanların birtakım dergilerle bilgiye eriştiği dönemde, Zafer dergisinin zırva tabiriyle geçen islamda Bilimsellik tezlerinin netteki bir uzantısı, ki elle yemek yendiğinde baş parmağın ve işaret parmağının dezanfektan bir salgı salgıladığı, üzerinde Allah isminin geçtiği sayısız balık, kaplumbağa, yengeç vs. varlıklar, kovana Allah yazan arılar, tuvalette mıçarken ellerin yanaklara yaslanıp dirseklerin göbekle dizler arasına sıkıştırıldığında bağırsakların daha rahat çalışacağı, gibi ilk zırvalar da o dönemin güzide uydurmalarındandı.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük