oruç tutan insan zekası

    32.
  1. inançlı biri olmamama rağmen mantıklı bulduğum bir eylem oruç tutmak. Yahudilerdeki konuşmama orucu da mantıklı bence. Tüm gün "oruçluyum ben bana bulaşmayın, çok sinirliyim, kendime hakim olamıyorum, iftar olsa da yemek yesek, başka işlerle uğraşıp açlığımı, susuzluğumu unutayım" düşüncesi yerine mümkün olduğunca içinde bulunulan durumun zorluğunu düşünmeli insan. Orucun empati duygusunu geliştirdiğini düşünüyorum. Nasıl bazı filmler, şarkılar bizi çok etkiliyor ve bazı fikirlerimizi kökten değiştiriyorsa oruç tutmak da daha iyi bir insan olma yolunda güzel bir adım bence. Sahurda ve iftarda zengin sofrası kurup, günü yarı yatarak geçirip, yemek yemeye başladıktan on dakika sonra oruçlu halini unutmak hiçbir işe yaramaz. Eğer gerçekten kendi hayatında ve başkalarının hayatında bir şeyler değiştirmek istediği için oruç tutuyorsa kişi, takdir edilesidir, bu durumu küçümsemek ya da dalga geçmek doğru değil bana göre.
    13 ...
  2. 1.
  3. oruç tutup allaha kulluk vazifesini yapan insan zekasının , oruç tutmayıp ona buna laf , iftira , çamur atıp küçük ve hor gören insan zekasından daha üstün akıllı ve mantıklı insan zekasıdır .şüphesiz ki allah emir ve yasaklarına uymayanlara çok şiddetli bir azap verecektir.
    13 ...
  4. 2.
  5. 31.
  6. Başlığı açan ve destek veren akıldan daha üstün zekası olduğu kesin olsan insanlardır.
    3 ...
  7. 23.
  8. ıq ölçme birimi olarak oruçlu insanı baz alan zekadan daha zeki olduğu kesin olan zekadır.

    (bkz: dikkat troll var)
    4 ...
  9. 36.
  10. o değilde, başlığın altındaki entryler den birinde süper zekalının biri --iyi diye bir şey mi var ki ? -- diye sormuş. esas trajikomik olan bu.
    2 ...
  11. 22.
  12. 15.
  13. cevahir kadrini, cevher furuşan olmayan bilmez.
    2 ...
  14. 31.
  15. oruç tutmayan insana nazaran direnci ve zekası daha gelişmiştir.
    3 ...
  16. 4.
  17. Tutmayanın zekasının ne kadar olduğunu gösteren bir yazı. başlığı açan bunu kanıtlamıştır. az daha zeki olsa gerizekalı olacak ha gayret.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük