derler ya nerede eski ramazanlar diye, çocukken biz yapardık o zaman geniş aileydik dedeler babaanneler falan, şimdiki gibide kahvaltılıkla da değilde, mantısıydı, kesme makarnasıydı, zengin olurdu sahur sofraları o eriyen tereyağının kokusunu duyupta kalkmamak mümkün mü?
açlığın ta kendisidir. ama durumları gözden geçirelim bir ;
-adam gece hayatını seviyordur sürekli içmekten vs. durumlardan yemek yiyememiştir.
-yemek yemeyi hobi haline getirmiş olan bit tiptir.
-sırf yemek olsun diye yiyen tiptir.
-çok zayıf olup kilo almak için uğraşan tiptir.
-oruç tutmayıp ailesine tutuyormuş gibi göstermek için sahura kalkan tip olabilir..
oruç tutmayanlara sahurda yemek yasak diye bir kural olmadığından gayet normal bir durum olarak karşılanabilir. eğer uykunuzu yemek için bölecek cesaretiniz varsa buyrun efendim sahurda beraber yiyelim.
oruç tutmadığı halde, çevresine ben oruç tutuyorum demek için sahura kalkan, ama evden çıkınca sahurun üstüne boyoz yumurta yapan, öğlen yemeğini de ihmal etmeyen birde akşam eve gelip insanlarla iftar yapan adamdır. eniştemdir. ben ramazanda en az 6 kilo verirken o şerefsiz koca göbeğine yeni katmanlar ekler.
daha henuz yavas yavas namazi biraktigim , dini korkularimdan inanclarimdan siyrilmaya basladigim zamanlarda , babamim evinde babamim parasi ile gecinirken yaptigim seydi. sonralari zaten beni sahura kaldirmadilar , ne lafi oldu ne sozu sadece ara sira babamin dini telkinleri vaazlari filan ama direk olarak bana degil sanki ortama soylenir gibi.
simdi olsa o riyakarligi yaparmiydim , sanirim evet, ulan ibne olsam oturur soylerimde kisinin babasina ateist oldugunu soylemesi zor be.en son bana misafirlige geldiklerinde kitaplikda kendisinin hediye ettigi nadide kurani ve diger dini kitaplari gordugunde cok mutlu olmusdu, kapinin ustune de kendi yazdigi duayi beraber astigimizda ise gozleri parladi ,
durustluk adina kocamis ihtiyar bir adami uzmenin geregi yok bence.