yağmurun dinmesiyle sahile ineyim şöyle biraz yürüyeyim turlayayım dedim.
manda gibi böğüre böğüre birbirleriyle iletişim kurmaya çalışan araplardan adım atılmıyor.
ha bir de seçimden dolayı heyecanlanıp her fırsatta sms atan süleyman soylu'ya ufak sahne kurmuşlar teşrif ediyordu. 20 kişi falan da dinlemeye gelmiş lol.
yılbaşı kutlayan azımsanamayacak miktarda kişinin daeş tarafından saldırıya uğradığı reina'nın bulunduğu istanbul'un beşiktaş mahallesine bağlı bir yer.
deniz ve meşhur cami manzarası gerçekten çok hoştur ama onun dışında pek de bir özelliği yoktur. sosyete mekanı olduğunu göz ardı ederseniz gerçekten de köydür, iki adım atarsınız biter. daracık sokakları, sürekli sıkışan trafik ve banklarda oturacak yer sıkıntısı illallah ettirir insanı. bi de waffle yerseniz çok güzel kazıklanırsınız.
vuslata ayarlanmış kurulu bir köprü Boğaz, şehr-i istanbul’un omuzlarında
aşk ve hicranın arasına vurulmuş betondan umut eli
bir başında ben, diğer başında sen iki gözüm.
bir gün köprünün tam ortasında göğe gülümseyecek yüreklerimiz.
Burada doğup büyüyen biriyim ve halen burada ikamet eden biri olarak konuşuyorum ki ortaköy artık trafikten ve serseriden geçilmeyen bir mekan halini almaya başladı. Sokağımdaki bütün arkadaşlarım yolunu alıp gittiler. Bir tek ben kaldım amk. Tanımadığım insanlar geçer oldu sokaktan. Ne idüğü belirsiz apaçiler sokak başlarında. Tabi her sokak için konuşmuyorum. Her vakit eve dönerken eski yaşamışlıklarım gözümün önüne geliyor. Oynadığımız saklambaçlar, misketler, beyblade için getirdiğimiz tencereler.. Biz 90'lı yılların son serisiydik. Şahsen 95 doğumluyum ve kapıdan geçen ilkokul çocukları benim çocukken ağzıma almayı düşünemediğim küfürü cümle içinde rahatça konuşuyor. Diyeceğim odur ki, sokaklar çok bozdu be sözlük. Her ne kadar yaşımızı almış değilsek de bir 10 yılı geri sarmak isterdim...
Bulgaristan'ın Shumen (bkz: şumnu) ilinin merkeze bağlı, bulgarca adı "srednya" olan türk köyüdür. köyün kurucuları 1400'lerin 3. çeyreğinde fatih sultan mehmet hükümeti(!) tarafından bizzat sürülen karamanlılardır (bkz: karamanoğulları) ve köye ilk bulgar yerleşimi 1940'larda gerçekleşmiştir. Zaten bulgarlar bu bölgedeki türklere "karamani" derler.
Beylikdüzü gibi semtten buraya taşınınca cennete düştüm zannettim. Artık çok huzurluyum en azından şehrin göbeği, beylikdüzü gibi istanbul çıkışı değil. Ayrıca şahane pastalarımı yapacağım butik pasta evim için süper bi yer buldum. Ortaköy bana iyi gelecek umarım.
istanbulda bir semttir adını aslen aksaraydaki ortaköyden göçen hemişerilerim vermiştir. Bir de çorumda vardır ortaköy ancak onun isminin nerden geldiği muamma.