efendim bu isimler esas itibariyle ,suni yolla yapılmaya çalışılmış,daha doğrusu zorlama bir dil devriminin neticesinde peydah olmuştur.geçmiş dönemler 1930-1940 öncesi dönemlerde bu tür isimlere hiç rağbet edilmemiştir,bilakis unutulmuşlardır,çünkü mevcut anadolu türklerinin dil yapıları değişikliğe uğramıştır,bu sebeple aşağıda görmüş olduğunuz isimler telafuz edildiği anda sanki yabancı isimmiş gibi algılanmaktadırlar.
OSMANLININ ARAP VE FARS HAYRANI OLMASINDAN MÜTEVELLiT, ARTIK KULLANILMADIĞINDAN iĞRENÇMiŞ GiBi ALGILANMIŞ iSiMLERDiR. ŞAHSIM BÖYLE DÜŞÜNENLERE ZZZZZZZT ERENKÖYYYYDEMEYi BORÇ BiLiR...
çoğu kez anlamı bilinmeden verilen isimlerdir. hele cengiz isminin verilmesinin anlaşılabilir hiçbir tarafı yoktur. tarihin gördüğü en büyük zorbalardan atilla da buna dahildir, ki hunların türk olduğuna da sadece biz inanırız o ayrı bir konu.
3. sınıf entelektüellerin çocuklarına taktığı postmodern (şerefsizim bilmiyorum bu lafın anlamını ama buraya uyar diye kullanıyorum) isimlerden daha anlamlı isimlerdir.
kesinlikle katılmadığım önermedir ki aksine orta asya kökenli bu isimler, tarafımca gayet beğenilir. öyle ki erkek çocuğum olursa koymayı düşündüğüm isimler bu başlık altına yazabileceğimiz isimlerdir. köpeğime bile bu isimlerden uygun olanını koymuşluğum vardır. (bkz: rua)
bu isimlere sahip yurdum erkeklerinin şanslı olduklarını bile düşünürüm ki gayet asil isimlerdir. ortalığın tiky isimlerinden geçilmediği şu günlerde önemleri daha çok anlaşılır. görene tabi.
Iğrenç değil, aksine oldukça kalifiye isimlerdir, bu isimlerden müslüman türkler rahatsız olmaz, aksine çocuklarına hem eski türk ismi hem de islam tarihinde yer etmiş kişilerin isimlerini verirler, iki isimli çocukların çoğu bu kaygıdan kaynaklanır, kutay, çağrı gibi isimleri koymayı da istemeyen yoktur sanırım.