Genellikle gece veya alacakaranlıkta avlanırlarmış. Bazen de havanın kapalı olduğu günlerde ava çıkarlarmış. Erkek ornitorenk'in arka ayak bileklerinde zehir karışımına sahip mahmuzlar varmış. Zehir, insan için öldürücü değilmiş. Ancak kurbanı etkisiz kılacak kadar büyük acılar verirmiş.
Platypus veya gagalı memeli olan Ornitorenk yarı-deniz memelisidir. Avustralya ve Tasmanya'ya özgü bir tür olan ornitorenk 1977 yılında keşfedilmiştir.
gagası olan bir memeli türüdür. dünya için alışılmamış ama tasmanya için gayet sıradan bir canlıdır. monotreme, yani tek delikliler sınıfına ait bir tür. bu sınıfa mensup sadece iki tür vardır. diğeri için;
ilkel bir memelidir. hatta onlarla alakalı şöyle komik bir bilgi edindim; ilk ornitorenk örneği avrupa'ya gönderildiği zaman biyologlar dikiş yerleri aramışlar. çünkü bunun bir kandırmaca olduğunu düşünmüşler. *
farklı parçalardan oluşmuş bir hayvan gibi görünebilir, ama dünya'nın en tuhaf canlılarından biri olan ornitorenkler evrimsel bir karışım değil, esasen çok gelişmiş bir avcıdır.
sahip olduğu ördek gagası sadece bir ağız vazifesi görmüyor, aynı zamanda gelişmiş bir duyu organı vazifesi de görüyor. kişisel bir metal dedektörü gibi. avlanırken, gagasındaki elektrik alıcılar avından gelen minik uyarımları algılar. avladığı canlıların çoğu kayaların ve minik yaprakların ardında saklanan küçük omurgasızlardır. bazı balık türleri de bu özelliğe sahiptir. ama ornitorenk, suyun altında bu şekilde avlanan tek memeli türüdür.
uzakdan bakınca su üüstünde yüzen taş gibi durur ancak fazlasıyla zehirlidir.
Zehiri hakkında bilgi vermemiz gerekirse mahmuzundadır ve öldürecek kadar güçlü olmasada adam etmeye yetecek seviyededir.