Ormanların az olduğu bölgelerde insan zekalarının gelişmemiş olması bir rastlantı olamaz, Avrupa, uzak doğu, amerika %80 ormanlarla kaplı ve otomobil, uçak, gemi, füze, akıllı telefon , bilgisayar akla gelebilecek zeka gerektiren herşeyi onlar üretiyor, suriye, ırak, kuzey ve orta afrika ise hali ortada, yer altı kaynakları olduğu halde onu bile kullanabilcek kapasiteleri yok.
Bunu söyleyen oksijen israfı soluduğu havadaki oksijenin kendiliğinden oluştuğunu sanmaktadır, ormanlar güneş ışınlarını toprağa vermediği için toprağın çölleşmesini önlediği gibi yapraklarının emdiği güneş ışınlarıyla yaptığı fotosentez sayesinde oksijen üreterek insanlara ve tüm canlılara temiz hava pompalayarak hayat vermektedir, orman olmayan kurak yerlerde yaşayan insanlarda oksijen yetersizliğinden beyinleri randıman vermemektedir ve bu tarz şeyleri anlamalarına imkan yoktur.
Bir gerçek. Yani belgrad ormanının bugüne kadar ne faydasını gördünüz. Kesinlikle bütün ormanlar yok edilip yerlerine avmler yapılmalı ki insanların gezip dolaşabileceği yerler olsun
senin bütün pisliklerini temizleyip sana kaliteli yaşayabileceğin temiz bir doğa sunuyor, daha ne işe yarasın ki dedirten şaşırtıcı başlık...
işe yaradığı şeylerden bazıları:
-Ormanlar yazın ısıyı 5-8 derece düşürür, kışın 1-3 derece yükseltir.
-Ormanlar havanın nemini kuru havalarda dahi sabit tutmaktadır..
-Bir hektar ladin ormanı 32 ton, kayın ormanı 68 ton, çam ormanı ise 30 ton toz emer
.
-Ormanlar biyolojik dengeyi korur. Yapraklı ağaçlardan oluşan bir bölgede 50 kuş türü yaşar.
-Hem zehirli gazları hem de egzoz dumanlarını filtre ederek temizler. Yine kirli suları filtreleyerek temizlenmesine katkı sağlar.
Kim demiş ormanlar bir işe yaramıyor diye..
Gelişen sanayi sonucu ortaya çıkan zehirli gazlar (CO2 gibi), hem canlılara hem de ozon tabakasına önemli ölçüde zarar veriyor. Ormanlar ise bu salınan zehirli gazları absorbe ederek, karbonu kendi ihtiyaçları için tutarken, oksijeni de bizim kullanmamız için dışarıya atar. Böylece ormanlar, kirli karbondioksiti alıp, temiz oksijen vererek canlılar için bir akciğer vazifesi görür.
Yapılan araştırmalarda, 1600 m2 yaprak yüzeyine sahip bir ağacın (kayın), on kişinin yıllık oksijen ihtiyacını karşıladığı belirlenmiştir.
Bilim adamlarınca, 1 ton fırın kurusu odun hammaddesi içinde yarım ton karbon bulunduğu ve bu miktarın 4 ton Karbondioksite eşdeğer olduğu hesaplanmıştır.
Bir hektarlık ormanın yılda ortalama olarak 50 ton toz tutabildiği tespit edilmiştir.
Ormanların oksijen üretimi olarak yaptıkları katkı ise, odun olarak kullanılmaları durumundaki katkılarından yaklaşık 2,5 kat daha fazladır.
Yine küresel iklim değişikliğinin ana itici gücü, karbondioksittir. işte ağaçlar ve yağmur ormanları, bu noktada devreye girerek, karbondioksiti tutmak suretiyle küresel ısınmayı bir noktaya kadar frenler.
Yok edilen her ağaç, daha fazla karbondioksit, daha az oksijen, daha kirli hava ve daha kötü yaşam şartları demektir.
Oha bu kadar sığınıda gormemistim hakikaten, ekosistemden haberleri yok resmen.
Dikkat cekmeye calismis olsa gerek yok, yoksa imkani yok boyle dusunulmez.