orman endustri muhendisligi

entry2 galeri0
    ?.
  1. Orman endüstri mühendisi, ormandan ana ürün olarak elde edilen tomruk, reçine, sığla yağı, defne, palamut gibi ürünleri işleyerek parke, yonga levha, karton vb. ürünlere dönüştüren ve bu alanda fabrika ve atölyelerin kurulması, işletilmesi, işlenmiş orman ürünlerinin standardizasyonu, kalite kontrolü ve pazarlanması konularında hizmet veren kişidir.
    Orman ürünlerini işleyecek tesislerin tasarımı, kurulması ve işletilmesi için gerekli çalışmaları yürütür, Orman ürünlerini işveren adına satın alır, işlenecek orman ürünleri için standartlar saptar ve ürünlerin kalitesini denetler, Tomruğu keresteye dönüştürmede planlayıcı ve yürütücü olarak hizmet verir, Kesme ve soyma, kaplama üretiminde teknik hizmet verir, Levha üretiminde çalışmaları koordine eder.

    Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır.

    Eğitim süresince; Genel Matematik, Genel Kimya, Genel Fizik, Genel Botanik, Analitik Kimya, Fiziksel Kimya, Organik Kimya, Orman Ürünleri Kimyası, Teknik Resim, Odun Anatomisi, Dendroloji, Fiziksel ve Mekanik Ağaç Teknolojisi, Ormancılık Bilgisi, Ekonomi, Lif Teknolojisi, Kereste Endüstrisi, Makine Bilgisi, Otomasyon, Kağıt Endüstrisi, Odun Zararlıları, Ergonomi, Lif Levha Endüstrisi, Fabrika Planlaması, Üretim Planlaması, Yatırım Planlaması, iş Etüdü, Proje, Yöneylem Araştırması, Genel muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Lif Teknolojisi, Emprenye Tekniği, Odun Patolojisi, Yüzey işlemleri, iç Mekan Konstrüksiyonları, Mobilya Endüstrisi ve kültür dersleri verilir. Ayrıca en az iki ay staj yapma zorunluluğu vardır.
    0 ...
  2. ?.
  3. dendroloji dersinin öğrencilerin anasını ağlattığı mühendislik bölümü.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük