orijinal demokrasi reklam filmi yayınlanmadan bir hafta önce 41 çalışanının işine son veren gazetenin avrupadan ithal liberal* demokrasi anlayışıdır.
--spoiler--
Sonra her zamanki gibi, son zamanların şu bir tatlı kaşığı solcu, bir çay kaşığı sağcı gazetelerinden istedim. Onlardan başka bir şey okumaz olmuştum. Makul bir alışveriş vardı o gazetelerle aramızda. Onlar zekice kurgulanmış, çıkıntıları budanmış yasal öfkeler, incesinden yazılmış sinema yazıları arz ediyor, benimse en azından neye öfkelenilmesi gerektiğinden ve Amerikan filmlerinden haberim oluyordu. Tol, Murat Uyurkulak, Metis Yayınları, Sayfa 31*
--spoiler--
radikal den feyz alıp aynı doğrultuda reklam hazırlayan diğer medya kuruluşları, radikalin genel yayin yonetmeni ismet berkan in bugünkü yazisiyla fena ayar yemistir.
reklamlarinda "sandiktan karanlik çikmasin" sloganini benimsemiş medya kuruluşu için ismet berkan, sandiktan ne çikarsa demokratik bir karar olacaktir zira halkin kararidir gibi bir yorum yapmistir. ve demokrasinin önüne set çeken en birinci * kesimin cuntacılar olduğunu soylemistir.
the new york times adli gazetenin internet sitesinde yayımlanmaya başlanmış reklam. tabiki kendi toplumu için değil. onlar zaten demokrasi ile yaşıyorlar üstelik ırak a bile götürdüler. reklamin ortasinda "in turkey" yazisi görülüyor. lan kapak olduk yine.
bu yabancı medyanın da a.q. adamlar böyle işleri ne kadar seviyorlar. bodrum da millet g.tünü başını açar, nasıl olduysa oraya bir çarşaflı karı girer(!) şak hemen fotoğraf. sonra gazetelerine "bu ülke avrupa birliğine girebilir mi" türünden başlık atarlar. kasıt var hocam!
nerdeyse 3 sene evvel televizyonlara çıkmış olan, fakat hemen yayından kaldırıldığından olsa gerek pek çoğumuzun göremediği reklam. ilk izlendiğinde "süper komikmiş be abi" hissi uyandırır. ancak fazla izlenmesi durumunda; bünyede "neden bizim ülkemizde yok?, niye böyle?, tam özgürlük ne?" gibi sorular doğurabilir, yan etkisidir. telaş yapılmadan, unutularak tedavi edilir.
Aleviliği ayrı bir din gibi gösteren bir zamanların reklamıdır. Dinlerin sembolleri çıktığında Zülfikarla, hilal ayrı ayrı ele alınmıştır. bu da radikalin düşüncesini çok açık seçik olarak ortaya koymaktadır.