Ordu, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık otuzuncu şehri. 2016 itibarıyla 750.588 nüfusa sahiptir. Karadeniz Bölgesinde, Orta Karadeniz'de yer alan ilin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Tokat ve Sivas illeri, batısında Samsun, doğusunda Giresun ili vardır. Büyükşehir statüsünde olan Ordu ili, 19 ilçeden oluşmaktadır. Yüz ölçümü bakımından en büyük 57. ildir. Bölümü Doğu Karadeniz'dir.
Osmanlı döneminde, 1920 yılında, bağlı olduğu Trabzon Vilayeti'nden ayrılmış, 4 Nisan 1920 tarihinde il statüsüne kavuşmuştur. 2016 yılında TÜiK verilerine göre 19 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 741 mahalle bulunmaktadır. il merkezinden doğuya gidildikçe Gülyalı, batıya sahil kara yolundan gidildikçe Perşembe, otobandan gidildikçe Fatsa ilçelerine ulaşılır.
Kadını erkeği hepsi çakal, küfürbaz olan il.
Kadınlar erkeksiz yapamaz,erkekler kadınsız. Hepsinin gözü dışarıdadır.
Saygı bilmezler, edep zaten yok.
Uzak durun.
Kurban bayramı' nda eş-dost ziyaret için uğrayacağım memleket. Kızlarıyla pek bir münasebetim olmadı açıkçası birşey söyleyemem ama insanı harbi küfürbazdır. Sanırsam bu birbirlerini gereksiz yere sinirlendirmelerinden kaynaklanıyor. Garip insanları var vesselam.
her karadeniz ili gibi bu il de kendisini karadenizin incisi olarak görür, kışın çok sert yazın ise çok yumuşak bir iklimi vardır, yayla kültürü ile meşhurdur (bkz: perşembe yaylası) şenlik zamanları yaylalar hınca hınc doludur, fatsa ve diğer ilçeler diye ayrılır tıpkı trabzon ve of gibidir ilişkileri. anlatacak çok şeyi var çok sempatik bir şehirdir
ama şahsi görüşüm istanbulda yaşayan birinin buraya gidince cok boğulacağı, baskıcı insanlar ve kendinden olmayanları dışlayan bir kafa söz konusu. ama öte yandan alevi ve sunni mahalleleri yanyanadır hatta bu durumdan rahatsız bile olmazlar, tek ırkçılıkları kürtlere karşıdır, kürt nüfusu koca ilçede 2-3 hanedir. geçimlerini tarımla özellikle fındıkla sağlarlar, kentte yaşayanlar bile kendi erzaklarını kendisi karşılar örneğin kendi sütünden tereyağı yapmak gibi. tuhaf bir şivesi vardır çok komik bulurum şahsen
halkı çok milliyetçidir tüm karadenizde oldugu gibi.
eğer bir gün gelip görmek isterseniz mutlaka köylerine çıkın derim, köylerde yaşayıp 20 yaşına kadar şehire inmeyen insanlarla karşılaşacaksınız. ulaşım kolay gerçi ama siz burda altın çağı yaşarken orada hala ortacağ yaşanıyor .