artvin ile birlikte karadenizin yegane sol görüşlü ilidir. candır, insanları ne rizeliler ne trabzonlular gibi değildir. her köyü öğretmen, avukat, doktor ve mühendis çıkartır. eğitim seviyesi en yüksek 3 4 türkiye ilinden biridir ordu. insanı tipik karadeniz insanı gibi silah kullanmasada yinede çok asabidir. renkleri mor beyaz olmakla birlikte boztepe den orduya bakmak bir karadenizlinin boynunun borcudur.
türkiye'nin 52. şehri, doğu karadeniz'li olarak beni en çok gururlandıran şehir. kıydırmadılar ya denizlerine, nefise akçelik tüneli gibi tek yüz akı ayağıyla yer aldılar ya karadeniz sahil yolu projesi garabetinde, helal olsun. adı geçen türkiye'nin en büyük tüneli olup, ismini vefat eden kadın mühendisinden almaktadır, o isim verme sürecinde yaşanan kepazelikler kötünün lehine sonuçlanmadı ya, bu da ayrıca takdir edilesi.
Her taşın altından çıkan. Bir ilimizin adı ne yazık ki Ordu´dur.
Oysa ordu, Ordu ile yan yana gelemeyecek kadar manzarası kötü bir şeydir. Mesela içinde, Veli küçük gibi adamlar vardır.
samsun ile giresun ortasında kalan yer her tarafı güzel fatsa ünye prşembe gülyalı sahil gelişmekte olan illerin başında tabiki sanayi olarak değil turizm eğitim sağlık gibi konularda gelişiyor birde hava alanı yapıldığı zaman işte budur diyeceğiniz kent ama samsun ve trabzon ordunun gelişmesini istemiyor gibiler nedense...
oksijen diyarı mis kokulu memleketimdir.
karadeniz'in izmir'idir. modernliği ve süse düşkün insanları ile göz doldurur.
açlıktan nefesi kokarken gider markalı ürünlere acımasızca parasını sıçarlar. o yüzden bu küçük ilde ne marka ararsanız bulabilirsiniz, hepsini kalkındırırlar.
hatta bir işletmeciye sorulmuş, "neden bunun fiyatı bu kadar pahalı?" cevap: "buranın milleti çok para verdi mi içi rahatlıyo, ben şimdi bunu 20tl'ya satsam ömrü billah elimde patlar, ama 120tl'ye bak nasıl çatır çatır gidiyo."
gerçekten çok açıklayıcı.
Doğu Karadeniz Bölgesinin kapısı konumundaki Ordu ili, doğal güzellikleri, bitki örtüsü, mavi ile yeşilin kucaklaştığı kıyıları, koy ve kumsalları, kıyı şeridinden hemen başlayan dağları, yükseltilerindeki uçsuz bucaksız ve birbirinden güzel yaylaları ile turizmde geleceği parlak bir şehirdir.
Şehrin nüfusu 2008 sayımına göre 136.000'dir.Aynı zamanda Ordu, Karadeniz Bölgesi'nin Samsun ve Trabzon'dan sonra 3. en büyük ilidir.
ayrıca, eski adı yunanca cotyora(kotyora) olan şehirdir.
ilginçtir, askerliğini tcg yavuz fırkateyninde yapmış ben, kartadenizde ilk gidilecek yer olan ordu için çok da umutlu değildim. karadenizin tutucu taraflarıyla ilgili bir makale yazmıyacağım elbette ma ordu yu da öyle zannetmekteydim. gemiden saat 16:00 çıktık çarşıya saat dokuz a kadar vaktimiz vardı ve ben sahil boyunca barlar ve meyhanelerle dolu bir kent beklemiyordum. seni tanıdığım iyi oldu ordu, gerçi ikinci durak rize de gerçeklerle yüzleştim ama ordu bir başkaymış bunu anladım.