ordu siyasetten elini cekmeli

entry30 galeri0
    26.
  1. doğru bir önermedir.

    avrupalılardan duyunca ters gelmiş olabilir, gelmemelidir. tsk, hükümete bağlı bir kurumdur. kendi içindeki rütbe hiyerarşisine çok dikkat eden bir kurumun buna da dikkat etmesi gerekmektedir. çekincelerini açıklarsın, düzeltilmesini düşündüğün şeyleri söylersin ama bunun da bir adabı bir yolu vardır.
    0 ...
  2. 27.
  3. ordu siyasetten elini çeksin de memleketin ve milletin anasını diledilğiniz gibi ağlatın, budur asıl söylemeye çalıştığınız öyle değil mi? adamı katil eder bunlar yaa.....
    2 ...
  4. 28.
  5. nerde bu ülkenin cumhuriyetcileri diye avaz avaz bağırılmasına neden olan başlıktır.
    0 ...
  6. 29.
  7. Avrupa'nın hiç bir ülkesinde ya da Amerika'da devletin ideolojisini dolayısıyla anayasasını tehdit eden ne bir din şeriaatı tehlikesi ne de ayrılıkçı bir hareket mevcuttur . Bu tavsiyeyi veren ülkelerin orduları da özel şirket mantığıyla kurulmuş para ile kiralanan askerlerden ibarettir . Teröre finansal kaynak sağlayan , emperyalist politikalar
    yoluyla bir tüketim diktatörlüğü yaratan ulusların demokrasiden ve de özgürlükten bahsetmeye hele ki bu hususta başka bir ülkeye ders , tavsiye vermeye hakkı yoktur . Askeri siyasete bulaştıran , 12 mart 1971 , 12 eylül 1980 darbelerine ülkemize dikte ettikleri soğuk savaş politikaları ile sebep olan ve komünizm ile savaş adı altında yurttaşlarımızı sağ-sol siyaseti ekseninde kutuplaştırıp , faşist milliyetçiliği ve dinciliği pompalayan , demokratik laik sol görüşlü insanları ve aydınları , işçileri sindirip varlıklarına ambargo koyan zihniyetin dalga geçer gibi tavsiye veriyor .
    Avrupa'da demokrasi anlayışı işçi sınıfının ve burjuva ahlakının gelişimi üzerine kurulu olmasından dolayıdır ki ordu'nun demokrasiye ayak bağı olduğu düşünülmektedir , bu akıl yürütmeyi pompalaladıkları darbeler ile acı bir şekilde bizlere yaşatmışlardır .
    Oysa Türkiye cumhuriyeti ulusal bağımsızlığını ve demokratik , laik , sosyal devlet yapısını ne bir işçi sınıfı ne de burjuva ahlakı üzerine kurmuştur . Bugün hala ordudan darbeci diye korkuluyorsa ve de demokrasi önünde bir engel olarak görülüyorsa bunun en temel sebebi neo-liberal ekonomi politikalarıyla dünyayı parselleyen siyasi güçlerin ülkemizi hala ekonomik ve siyasal anlamda baltalıyor olmasındandır . Ordu'nun bir imaja ihtiyacı yoktur ; zira misyonu ve de toplumsal dinamikleri açık bir şekilde ortadadır . Bunun ötesine geçerek orduyu cuntacı gibi gösterenler ise ya cahildir ya da art niyetlidir.
    0 ...
  8. 30.
  9. Mantıklıdır. sonuçta haftada bir darbe yapılan fiji nin siyasette başarılı olduğunu düşünenler de olabilir. Ancak bir ülkenin insanları darbe korkusuyla yaşamamalı ya da bir generalin gereksiz bir açıklamasıyla kendilerini gergin bir ortamda bulmamalıdır. askerin işi ülkeyi düşmanlardan korumak değil midir? halkın seçtiği millet vekilleri zaten mecliste siyaseti yapmakta. herkes kendi işini yapmalıdır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük