open source

entry20 galeri1
    20.
  1. 19.
  2. 2-3 tane şey sölücem amacım trollük değil.
    1-yüzde 90 kapalı kaynaklı standart yazılımların en az bak en az 10 yıl gerisinde oluyo.hepsi değil.misal sunucular için debian,animasyon için blender var.onlara lafımız yok.ama genel kaideyi değiştirmiyor bu durum.alayı 10 yıl geriden takip ediyor.
    2-pek bilinmeyen bi durumdaha var.her açık kaynak özgür yazılım değildir.yani istediğiniz herşeyi yapamazssınız.
    3-bu son madde en sevmediğimdir.aslında tüm kodlar açıkta değildir.githubda sadece bazılarının ulaşabildiği aslında sana bana kapalıdır çoğu kodların.o linuxların birçoğunda var.hepsi değil.
    kodları kısmen kapalıdır.hepsi ortada değildir.bu çok fazla projede böyle.kendi uğraşmak istemedikleri hedeleri komit yapıp ortaya koyyolar.ama çoğu kod yok ortada.bu bence iğrenç ötesi-sahtekarca bir tutum.
    linux server projeleri,blender vs bi kaçı hariç alayı çöp aq.
    gittim bugün işkenceden kurtulmak için microsoft office aldım yıllık.3-4 ay sonra sikerler güzel para kaznıcam.4000 dolar verip spss bile belki alırım aq.belli olmaz.
    kapalı kaynağın gözünü yiyim.exelin gözünü yiyim.ötekilerde tutorial yol lan.ne olduğu belli değil.bunda uygulamanın kendi içinde var her bilgi vs...valla gençleştim 2 günde.
    bundan sonra open source düşmanıyım.bunu bilin.
    0 ...
  3. 18.
  4. yazılımlar için kullanılan bir kaynak türü.
    açık kaynak.
    öğrenmesi kolay olsa da ustalaşması oldukça zordur.
    ciddi emek ister.

    bir durumun open source'de bulunması yazılımsal müdahaleye açık olması anlamına gelir.
    0 ...
  5. 17.
  6. elbet anlaşılacak bir gün değerin. elbet anlaşılacak bilişime verdiğin destek. bırak insanlar hala güvenli sansın o dünya kadar para verdikleri hatta para bile vermeyip torrent ile çekip kurdukları sistemleri. sen yine vefasız olmazsın be open source biliyorum devam edersin aynen geliştirmeye dünyayı. yada kime diyorum ki bunları ben. steve jobs ile aynı dönemde ölen ve bilgisayara yaptığı katkı bilgisayarın kalbini oluşturan bi insan olan dennis ritchie gibi bi bilgisayar dahisinin iplenmediği bi dünyada yaşıyoruz.
    0 ...
  7. 16.
  8. 15.
  9. birçok farklı lisanslama seçeneğine sahip olabilen yazılımlardır.
    (bkz: GPL)
    (bkz: LGPL)
    1 ...
  10. 14.
  11. pardus
    çok bilmiş yurdum insanının windows'tan şikayet etmesi üzerine savunduğu olay ve linux'u çekici bulma sebebi. madem windows'tan şikayet ediyorsun; de siktir git pardus kullan arkadaşım. ne diye gelip bıdı bıdı yaparsın anlamam.
    2 ...
  12. 13.
  13. Gunumuzde tum buyuk sistemler acik kaynak kodlu olmaya basklasmistir*. Acik kaynak kod yazilimin sistemlerin ilerlemesi icin cok gerekli muhim biseydir. Ama hala kodlarini acmamaya direten Microsoft vardir.
    0 ...
  14. 12.
  15. açık kaynak kodlu yazılımlardır. şirketler yapar ve kaynak kodları halka sunar. developerlar da geliştirir.
    0 ...
  16. 11.
  17. hakkında hepsinin lisansının ücretsiz olduğu ve hepsinin bağımsız, bu işten para kazanmayan kimselerce geliştirilmiş olduğu gibi yanılgılara düşülen bir konsept.
    0 ...
  18. 10.
  19. linus torvalds "software is like sex: it's better when it's free." diyerek open source olayını açıklamaya çalışmıştır.
    2 ...
  20. 9.
  21. ab tarafından da desteklenen yazılım türüdür.
    1 ...
  22. 8.
  23. microsoft.un da açık kaynak programlar geliştirmeye başlamasını amerika.dan gelen bir microsoft manager.ının semineri ile öğrendiğim ve şaşırdığım bir durumdur..

    türkiye'de Novel, IBM' in önderliğini çektiği bir piyasadır, en temel eğitimini Bilgi üniversitesi, bilgisayar bilimleri bölümü ile vermektedir.

    (bkz: ozgur yazilim ve acik kaynak gunleri)
    3 ...
  24. 7.
  25. dünyanın en sağlam yazılımlarını üreten düşünce sistemi.
    1 ...
  26. 6.
  27. 5.
  28. 4.
  29. gunumuzde yazilim teknolojisinde tekellesmeyi ve kullanicilari somurmenin, kotu kodlanmis programlarin yuksek fiyatlarla satilmasinin onune gecebilmek icin kullanilacak en buyuk ve etkin silah. linux, apache, blog sayfalarinda kullanilan wordpress gibi yazilimlar bu olusuma ornek olarak gosterilebilir. zannedilenin aksine bedava program anlamina gelmez. yazilan programlar parayla satiliyor olsa bile kodlari dagitiliyorsa bu programlarda acik kaynak kodlu programlar sinifina dahildir ve isteyen kisiler tarafindan tekrar derlenip, yeni ozellikler eklenerek dagitilabilir. desteklenmelidir.
    1 ...
  30. 3.
  31. 2.
  32. 1.
  33. bir yazilimin kodlarinin acik olmasi. bu yazilim bir isletim sistemi, bir audio codec ya da baska bir sey olabilir. kodlarini insanlar istedigi gibi, telif ücreti ödemeden ve kimseden izin almadan kullanabilir, degistirebilir ve bakin ben yaptim diyebilir.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük