Bugün başladım bu kitaba.Daha 50 sayfa falan okudum ama daha başlarından karmaşık gelmeye başladı bana. belkide 3 senelik olayı 490 sayfaya sıkıştırmaya çalıştığı için olabilir bilmiyorum. Yazar her sayfada farklı otostop macerasını anlatıyor hemen hemen. Dikkatli okunması gerekir yoksa karakterler birbirine girmeye başlıyor bir süre sonra.Onun dışında çok hoş kitap. Beat kuşağı ve yeraltı edebiyatının kutsal kitabı sayılır.
ingilizce olarak okumaya basladigim kitaptir. kitabin akisi gayet iyi olup, oldukca sade ve keyifli bir dile sahiptir. kitabin bas kahramani yazarin kendisi olup yasaminin ozgurluk kismini anlatiyor diyebiliriz. kitabin her sayfasinda ozgurlugu hissediyorsunuz ve pencereden disari bakip "ve ben hala bu koltukta oturuyorum" diye dusunuyorsunuz. gayet basarili bir kitap. tebrikler jack.
paragrafsız bir kitabı okumak istemediğim için almaya cesaret edemediğim amerikada incil'den sonra en çok çalınan bu yüzden kilitli olarak saklanan kitap.
kitabını okudum. kitabın bitmesine 70 sayfa kala da filmini izledim ve kitabı da akabinde bitirdim.
kitap - film ilişkisinde bu tarz bir deneyimi kendime ilk kez yaşattım. aferin bana.
on the road efsane bir eser, bu tüm sanal camiada / sosyal camiada böyle. saygımız da sonsuz.
ben de beğendim kitabı, ama efsanem mi; hayır değil...
film nasıl. bir kitap uyarlaması sinemada ne kadar başarılı olabilirse o kadar başarılı. film yerlerde sürünmüyor. ama derinlik zayıf tabi. karakter analizi özellikle.
neyse, okuduk - izledik beğendik...ama öyle de deliler gibi bayılmadık.
Beat kuşağından jack kerouac'un ilk ve tek eseri, kerouac'un iki hafta boyunca yollarda dolaşarak yazdığı bilinir. ayrıca film uyarlamasıda izlenilesidir. az biraz da (bkz: requiem for a dream) çağrıştırır.
tabiki kitaplar hiçbir zaman filmlerle yarışamamıştır sonuçta iki sanat da ayrı ayrı yargılanır. Lakin, filmi de kitabı kadar his uyandır içinizde. asla bitirmeden bırakmayın kitabını.
kitap müthiş ama mümkünse orijinal dilinden okuyunuz yahut başka bir çevirisini yayınevinden bulursanız oradan okuyunuz. zira ayrıntı yayınlarından çıkan halinde artık o kadar fazla editöryal hata var ki o kadar olur. "ın" ların "m" olarak yazılması kitapta o derece olağan bir hal almış ki "ya kardeşim hiç mi kontrolden geçmiyor bu?" diye isyan edersiniz.
ekleme: filmini de o tıvaylayt kızından dolayı merak bile etmiyorum.
bol sevişmeli bir yol hikayesi. arabada Kristen Stewart'ın çıplak bir şekilde iki herifi aynı anda elle tatmin ettiği sahne akıllara zarar. aile ile birlikte izlenilmemesi gereken filmlerden biri.
filmin başrollerinde, 16 yaşındaki dean karakterini canlandıracak olan Kristen Stewart yer almaktadır. stewart'ın cesur sahneleri internet köşelerinde yer alması film promosyonunun başladığına işarettir.
filminin çekileceğini öğrenince içimin neşe dolduğu, beat kuşağının başlangıcı sayılan kitap. bu kitabı okumadan beat okuyorum demeyin üzerler.
yol'da olmak iyidir.