hiçbir zaman yapamadım şeydir. çok hızlı yazmama rağmen z'ye de u'ya da sol elimle basarım şahsen. amaç da hızlı yazmak değil mi zaten? nasıl alıştıysanız öyle gidin.
sene başı ve sene sonu toplantılarını yazarken okulun eski hocalarından birisinin "dalga geçmiyon dimi lan bizimle" diyerek bir ekrana, bir yüzüme, bir parmaklarıma bakmasına sebep olan hadise. sıradan. net.
ticaret lisesi çıkışlıların çoğunun aşina olduğu durumdur. benimki aşinalıktan çıktı yaklaşık 5 yıldır on parmak f klavye kullanıyorum ki çok rahat oluyor deneyin, önce bu ne lan diyorsunuz ama sonraları büyük rahatlık.
sıkça dakikada kaç kelime yazıyorsun? sorularına maruz kalınan, internet cafelerde ödev hazırlarken internet sakinlerinin dönüp, dönüp iki de bir bakmalarının aralarında "adama bak lan ne yazıyor" cümlelerini duyabileceğiniz bir yetenek.
on parmak klavye kullanmak diye bir şey yokki. her iki elin baş parmaklarıda space tuşu için kullanılıyor. Ee böyle oluncada iki parmak tek parmak oluyor. burdan şu sonuca varılıyorki 4+4+1= 9 parmak klavye kullanmak.
ali ünlü'nün yazmış olduğu "26 saatte on parmak öğreniyorum" adlı kitap ile yaklaşık 2-3 ayda öğrenilebilen. öğrenildikten sonra ise iki ya da üç dört parmak ile yazmanın garip geldiği eylem.
kitap tarafımdan denenmiştir ve şu anda bu giriyi klavyeye bakmadan on parmak yazıyorum.
benim de yaptığım, bilgisayarla epeyce vakit geçiren ve yazı yazan insanların yaptığı olay, $ahsen benim 2-3 yılımı almı$tır ama insanına göre deği$ir.
Şirkette çalışırken yada herhangi bir kalabalığın içinde klavyeye bakmadan 10 parmak ile klavyeyi kullanarak, klavyeyi iki parmakla kullanan yanıbaşımızdaki kişiye manalı manalı bakmak tek kelimeyle mükemmel bir duygu olduğunu ancak klavyeyi 10 parmak kullanan kişi anlar (Biraz tekerleme gibi oldu).
10 parmak kullanan kişinin sık sık yaptığı hatalar:
- "ü" yerine "ğ"
- "ş" yerine "i"
- "ö" yerine "ç"
- "ç" yerine ":"
- "q" yerine "w"
- "z" yerine "x" ... vs.
Tabi sabırla 10 parmak kullanan insanlar zamanla bu hataları aşıyorlar.