olmasi gerekenden buyuk kiyafetin karizmaya etkisi

entry1 galeri0
    ?.
  1. olması gerekenden büyük derken, vücuda tam oturmayan; kolları uzun kalmış, omuzları boşta kıyafetleri kast etmeye çalışıyorum. şöyle bi diyalogla entryi harlayayım:

    - sevgilim, montun kolları biraz uzun gibi mi ne?
    + yaa öyle mi? fark etmemişim.
    - kıvır istersen kollarını (eyvah eyvah, bi delikanlıya söylenir mi len bu!)

    eşek kadar adamı "abisinin ceketini giymiş ortaokul birinci sınıf öğrencisi" gibi bırakıverir ortada. bürokratlarda filan çok görüyorum bu durumu. adamlar nedense bol/büyük ceket giyiyor. boy da biraz kısaysa, istediği kadar daire başkanı olsun, genel müdür olsun, bi komik görünüyor.

    ya da filmlerde filan görüyoruz, adam banyodan bornozla bi çıkıyor; bornoz bi adama o kadar mı yakışır (ipneleşiyorum muntazaman evet). yanındaki kadın eriyor, bitiyor filan... ulan ben bornozla bi çıkıyorum banyodan, dalin reklamlarındaki çocuklar gibi! o anda beni bi kız görse, kaçar gider evden. neden? bornoz eşşek kadar! uzaktan gören battaniyeye sarındım sanar!

    aynı şeyi boxer (baksır) için de söyleyebiliriz. çok mu müstehcen konulara giriyoruz? bence hayır. neyse, bol baksır adamı çuval giymiş gibi gösteriyor. tuman derler ya, aha öyle...

    sonuç olarak, genelde, olması gerekenden büyük kıyafetin karizmaya etkisi olumsuz diyebiliriz. rapçileri ayrı tutuyorum tabii. onlarınki tarz meselesi.
    6 ...
© 2025 uludağ sözlük