aynen ırak tezkeresinde görüldüğü gibi başbakanımız, büyük ortadoğu projesi eşbaşkanı sayın recep tayyip erdoğan gece gündüz mecliste olacak ve müttefikimiz abd ye destek olacaktır.
kara sınırımız olan iranın yanında olmak daha makbuldür. amerikan ordusunun ırakta önündeki bisikletle giden adama ateş ettiği halde vuramaması, iranda kafam kadar taşşak olması...
bunu gören çağdaş "ııııyy gerici, ıııyy arapçı" bi siktir git hocam diyorum. ebesinin amınaki abd dururken götümüzün dibindeki irana saldırcaz.
türkiye'nin yönetiminde kim olacağına bağlı durumdur. haa yine ak parti olursa iran'dan yana gibi görünüp amerika'dan yana oluruz. Amerika'ya "öldürmeyeceksin" derken yeni silah anlaşmaları yaparız. iran'daki müslüman kardeşler ayağına savaş sonrası iran ihalelerini alır böyle gideriz.
ufukta böyle bir savaş görülmemektedir. şöyle ki abd nin yakın zamanda böyle bir planı olmuş olsa 2010 sonuna kadar ıraktan kademeli olarak asker çekeceğini açıklamazdı. böyle bir hayali var mı? var. fakat bu yakın zamanda hayalden öteye gidemez. güçlü bir ittifak kolu oluşturulmadan iran a bodoslama şuan dünyadaki hiç bir ülke saldırı yapmayı düşünmez. ahmakça olur çünkü.
olası iran-amerika savaşı demek yeni bir dünya savaşı demektir, yeni paylaşımlar, yeni ittifaklar, yeni dost-düşman anlayışları demektir. iran-amerika savaşı aynı zamanda iran-israil savaşıdır. arap devletleri birleşip israil'e vurursa türkiye bu savaşta amerika'nın israil'in yanında saf tutmaz. tamam nato kararları bağlayıcıdır filan ama olası bir dünya savaşında birçok ulus devlet arasındaki gizli gündemler, hesaplar ayyuka çıkacaktır dolayısıyla nato üyesi ülkelerin birbiriyle savaşması da ihtimal dahilindedir.
israil-türkiye ilişkileri çok kötü bu aralar, bunu da unutmamalı. türkiye arap alemine öncülük görevi üstlenirse amerika'nın da israil'in de ermenistan'ın da rumların da a...na koyar.
tek sıkıntı askeri ve siyasi yönetim. savaşta iyi yönetim başarı getirir kötü yönetim de mağlubiyet.
1-ABD ve müttefikleri ile bozuşmayı göze alamaz. (siz bakmayın o ''one minute'' dayılıklarına, onunla ancak saçını tepeden samuray topuzu yapıp üzerine türban takıp uzaylı kılığında dolaşan bir kısım seçmeni kandırırlar.)
2-Türkiye, iran'daki çakma şeriatçı idare olsa da olmasa da iran ile ilişkilerini sıcak tutabilir. Tutmalıdır da.(örnek: Atatürk dönemi)
ayrıca şunu da söyleyeyim, bana ister amerikancı deyin, ister başka şey deyin, insanları sırf eşcinsel oldukları için vinçlere asan,sokakta milletin etek boyunu denetleyecek polisler dolaştıran, tecavüze uğrayan bir kadının hakkını koruyacağına taşlayarak öldüren sapık bir rejimi sırf israil'e karşı çıkıyor diye desteklemek zorunda değilim.
böyle bir savaş beklemeyin olmaz olamazda. amerikan ekonomisi hala körfez savaşlarının ırak afganistan işgalinin! pisliklerini temizleme çabasında battı batacak(savaşların maliyetinin toplamı 3 trilyon dolar deniliyor). iran onlar namına hiçbir anlamda bir tehdit unsuru değil, amerika sadece ezme ve yaptırım amacında,bunda da amerika'nın en güçlü lobisi olan israil lobisinin etkisi var.
olası bir savaş iran-israil arasındadır ki çok yakında patlak verecektir, amerika bu savaşa destek vermek amacıyla girer. türkiyede bm bm diye bas bas bağırır eli kolu bağlı bir şekilde. rusya çin hindistan gibi ne yapacağı belli olmayan ülkeler bırak kınamayı seslerini bile çıkartmayacaktır bu durumda
3. dünya savaşı gibi komplolar üretmeyelim kişisel tatmin için.
bir savaş zaten vardır. fakat beklenilen iran - abd savaşı olmayacaktır. abd iran'la cephe savaşına girerse bu abd'nin tüm dünya da savaşa girmesi demektir. mümkün değildir. fakat şu an olduğu gibi bir savaş, yani lübnan'da, ırak içinde iran'la zaten savaş halindedirler. savaş çığırtkanlığı da bazılarının işine yarar ve günlük ekonomiye yön verir. kuru gürültü kimseyi yanıltmasın. türkiye böyle bir durumda, durumu fırsat bilip kendi emperyal hayallerini öne çekmek isteyecektir. fakat ergenekon operasyonları bu hayalleri hayal olarak bırakmak içindir. hükümetin böyle bir derdi zaten yoktur. yani türkiye rüzgara göre rota çizecektir. bu rota içinde yelkeninin bezine ve direğinin sağlamlığına bakmak zorunda. iran bir ırak değildir. herkes bunun zaten farkındadır.
varsayalım tüm olasılıklar gerçekleşti. türkiye abd nin yanında tavrını koyacaktır. ırak savaşında saddam' a destek veren ecevit'in nasıl maymuna çevrildiği ve etkisizleştirildiği düşünülürse ( bir deli raporu almadıkları kaldı ) - ( dsp bir anda % 2,5 lara düşürüldü ) içerde buna direnecek teşkilatta yoktur, babayiğitde. olası ihtimal odakları bugün ergenekon tezgahından geçmektedirler.
ilginç bir not; israil düşmanlığının bu derece körüklendiği ve gazze'ye yardım gemisi faciasından sonra üst noktaya çıkan israil karşıtlığı israil'e olan ihracatımızı %20 civarında artırmıştır. varın gerisini siz çözün.
zaten amerika ortadoguda sıçıp batırıyor ülkemizde insanlar böyle savaş bir savaş çıksın istiyor. olurda böyle bir savaş çıkar amerika o iranlı müslüman halka bir ihtimal dokunursa bedeli agır olur.
türkiye'nin tarafsız kalması son derece zordur. incirlik üssü başta olmak üzere amerika'nın veya nato'nun üsleri vardır. ayrıca abd'nin rusya tehlikesi zamanında yerleştirdiği ve halen duran nükleer başlıklar olduğu yönünde ciddi iddialar vardır.
türkiye'den vızır vızır uçak kalkarken,, füze yağarken iran'ında "aferin" diyeceğini pek sanmıyorum. en azından bu üslerin olduğu yerlere füzeler sallayacaktır. direk olmasa bile endirek olarak türkiye savaşa girecektir.
ancak abd iran ile bir savaşa pek istekli değil. bu savaşı israil üzerinde yürütürlerse, abd sadece destek verirse o zaman türkiye üslerini kullandırmayıp tarafsız kalabilecektir.
iran ile girilecek her türlü savaş türkiye'nin zararına olacaktır.
amerika'nın savaş açtığı ülkelere bakıldığında pat diye savaş ilan etmediğini düşünme yetisine sahip her yurdum insanı görebilir anlayabilir. amerika'nın savaş açtığı ülkelere resmi olarak savaş ilan etmeden ciddi bir ambargo uyguladığını görürüz. zaten askeri operasyon yaptığı ülkelerin silah sanayisi dışa bağımlı olduğundan bu tür ambargolarla silahlanmalarını önlemiş, yeterince güçsüz duruma gelmesini sağlamış olur. daha önceki başlattığı savaşlara bakılarak yorumlayacak olursak ve de amerika bugün iran'a ambargo uyguluyorsa bu savaş sürecine zaten girilmiş demektir. ha böyle bir savaşta türkiye'nin yeri ne olur sorusunun cevabının tarafsızlık olduğunu kesitrmek hiçte zor değil.
eğer tarafsızlığını korumaz ise her anlamda zararlı çıkacağımız ortadadır.