amerika ve israil' in dünya üzerinde etkin rol oynamasını istemeyen rusya ve japonya iran'a destek verir ve bu ülkeler de muhtemel taraflar olur. benim ülkem de istemediği halde dahil olur bu savaşa...
türkiye 3 e bölünür.
devlet, türk ve müslüman kimliği taşıyan halk, isyancı kürt ve ermeni azınlıklar.
sonrada kuzey kore çin ile ilk harekatı güney koreye indirirler japonya onların yanındadır ve hindistanda dahil olmak üzere asya devletleri avusturalya ya doğru bir temizleme harekatına kalkışırlar ki buna malezya endonezya gibi devletlerde destek verir ve güney asya dahil olmak üzere pasifikten temizleme çalışmaları sürer tabiki en büyük desteği rusya verir.
Rusya polonya ve kuzeydeki avrupa ülkelerine karşı taaruza geçer ve kuzey avrupada etkinlik oynamaya kalkışır sırp ve bulgarları destekleyerek türkiyenin tutumuna göre değişir ama yunanların veya isviçre gibi avrupa ülkelerinin üzerine salabilir.
o arada amerika ve israil tüm füze ve hava kuvvetlerinin gücünü sonuna kadar kullanır tüketir tabi savaşlar çok çetin geçer günay amerikada bir süpriz ile arjantin ve brezilya meksikayıda yanına alarak amerikalılara karşı öfke harekatına girişirler o sırada afrikada ulusal savaşlar başlar ve sömürü izlerini silmek tam bağımsızlık için aç kalanlarda dahil olmak üzere "huruç" harekatına girişilir.
iranın tarafı tabiki rusyanın yanıdır iran israile kan kusturur ama bu hiçde kolay olmaz şayet suriye ırak gibi ülkeler israilin yanında yer alır hizbullah içindeki ajanları tespit eder ve asıl savaşa dahil olur israil intihar hareketlerine başlar ve şehre zarar vermeye çalışır arap ülkeleri öfkesini tüketir.
Türkiye ? türkiyede devlet denge uygulamaya çalışır isyancılar amerika ve israil yanlısı tutum sergiler müslüman ve türk kimliği taşıyanlar milis kuvvetler halinde temizlenmeye ve silkelenmeye başlar. bir süre sonra bunlar devletide kontrole alır ve türkiye devlet olarak savaşa girişir tüm dikkatler ve bombardımanların hedefi haline gelir ve asıl savaş sonra başlar.
onu bunu bilmem de rusya'nın kuzey kore, çin, küba gibi sosyalist ülkelerin safında olmayacağı kesin. günümüz dünyası geçmişteki gibi iki kutuplu; kapitalistler-milliyetçiler. sosyalistler ise çoktan silindi koçlar.
coğrafi bölge ve nüfus bakımından ortadoğuda'ki rusyadan sonra en iyi savunma ülkesi olan türkiye'nin sıcak çatışmalara katılmayıp arada kalmayı seçeceği (bu hükümetle sadece bu olur) iki taraf tarafındanda masada şamar oğlanına çevrileceği su götürmez bir gerçektir.
1. ve 2. versiyonda eski imparatorluklar hesaplaştı, yeni bir düzen kuruldu, abd-sovyet soğuk savaşı yaşandı. olası 3. savaş planı din eksenli. fakat hepsinin amacı ufak bir zümrenin zenginleşmesi adına tüm insanlığın heder edilmesidir.
kim ne bok yerse yesin, bizim zerre bulaşmamamız gereken savaş.
tek korkum yanlış yönetimler altında, islam kanadında savaşıp kaybedecek olmamızdır. hiç kimse unutmasın ki islam ülkeleri içinde bizden başka savaşmasını bilen hiçbir ülke yoktur.
yakın zamanda olmayacak savaşın olmayacak taraflarıdır. Bugün amerika ve müttefikleri karşısında hiçbir kuvvet durabilecek yetiye sahip değildir. Rusya! denilen ülke avrupa birliği ülkeleriyle sıkı sıkıya ekonomik ilişkilere girişmiş kapitalizme köküne kadar eklemlenmiş bir ülkedir. zaman zaman amerika ile çıkarları çatışsa da ekonomisini kapitalist sisteme oturttuğu için batılı karşıtlarıyla bu ekonomik düzen ayakta kaldığı sürece çatışmaktan çekinecektir, keza buna karşılıklı olarak işgal edilemeyecek yönetilemeyecek topraklara sahip ruslara da batılılar kafa tutmaz, tutamaz.
iran, kuzey kore, falan filan geyikleri ise geyikten öteye geçmez. iran'ın sistematik bir bölücülük 10-15 yılda yönetim bu yobazlığını ve fars ırkçılığını devam ettirirse bölünmeye gidecektir zaten. bunu gören iran da PJAK'la anlaşıp PJAK'a silah bıraktırıp Türkiye'nin Tayyiple amerikanın altına yatmasından ötürü PKK'yı Türkiye'ye karşı kullanmak için çeşitli temaslara geçmiştir. Böylelikle PKK'ya sen iran'dan şimdilik vazgeç sana Türkiye'yi verelim demektedir. Ha denilebilir ki amerika'nın kullandığı bir örgütü iran nasıl kullanır? 90larda da Suriye, iran, amerika, rusya, yunanistan alayı kullanıyordu bunda bir çelişki yoktur. Yani iran dünyaya kafa tutmaya fırsat bulamadan bölünmekten korunmak için kapitalist sisteme zamanla eklemlenmek zorunda kalacaktır, haliyle tehdit olmaktan çıkacak sonrasında da Türkiye, Suriye, iran üçlüsünden kopartılan parçalarla sözde kürdistan kurulup halklara da normal bir şeymiş gibi yutturulacaktır kapitalizmle gelen demokratikleşme geyiğine.
Kuzey kore ise en fazla iki füze atar, o füzeler eski teknoloji olduğundan havada patlatılır, sonra amerika ve müttefikleri ihtiyaca göre rusya'yı ve çin'i de gücendirmeyecek şekilde ağzına iki tane vurur birkaç on yıl sonra da onlar da eğer ki kapitalizm yıkılmazsa kapitalizme eklemlenmek zorunda kalır.
Çin! ise, çinin en fazla katma değer sağlayıp yatırıma yönelik üretim kalemlerini batılı ve amerikalıların markaları oluşturmaktadır. çin de yavaş yavaş marka oluşturmaya başlasa da elektronikten giyime oradan otomotive, oradan diğer makine sanayi alanlarına batılı ve japon firmalarla katma değeri aynı şekilde rekabet etmesine imkan yoktur. haliyle çin de eklemlendiği kapitalist sistem olmadan bir hiçtir ve o sisteme tabi olmak zorunda kalacaktır.
Ha ama kapitalist sistem çöker, bütün ilişkiler yerin dibine girer işte o zaman olası bir savaştan bahsedebiliriz. lakin o sistem çöktüğünde de bugün bildiğimiz manada güç dengeleri değişeceğinden tarafları belirlemek mallıktan öteye gitmez. Bakarsın amerika kendi kendini yer, kıçı kırık ispanya yükselir, ortaasya'dan başka bir dev çıkar vs vs.