okumayan cocugu tamirci ciragi yapmak

    12.
  1. tamirci çıraklığının bize izletilen ve öğretilen en b.ktan meslek olduğu şeklinde anlatımlardan sonra okulu s.ke s.ke de olsa , daha çok sevdirmeyi amaçlamış bir nevi felsefi öğreti. bu felsefeye göre tamirci çıraklığı ;

    yaşıtlarının cicileriyle gezdiği saatlerde ya da eşofmanlarıyla 6 devre 12 biter geyikleri çevirdikleri anlarda , senin üstünde kir pas içinde iş elbisesi, elinde 14-16 anahtar, gözlerinde iki damla yaş ile arkalarından bakma ihtimalin olan. ustanın seslenmesiyle '' hassittir ! '' diyerek daha 11 yaşında cem karaca felsefesini yutmuş bir halet-i ruhiyeye girmememen , kafana çekiçle vurulma potansiyeli yüksek bir yaşam formuna dönüşmemen için okumalısın evlat.

    gel de okuma.
    1 ...
  2. 5.
  3. 4.
  4. toplumda, içine dü$ülen büyük bir yanlı$... nedeni ise basit; eğer bir çocuk okumuyor, okumak istemiyorsa bu, o çocuğun problemli bir ki$ilik yapısına sahip olduğunu gösterir. bu problemin yok edilmeye çalı$ılması yerine, hiç üstüne gidilmez, "bari eve üç be$ bir $eyler kazandırsın" mantığıyla herhangi bir i$e sokulur. okulda mutlu olmayan bir çocuğun bir tamircide veya bir çay ocağında veya ba$ka bir i$ yerinde mutlu olma ihtimali nedir? bunun sorgulanıp, değerlendirilmesi gerekir. bunu sorgulayacak eğitim düzeyinde ebeveyn var mıdır, bence her ebeveyn dü$ünebilir, evet vardır...
    1 ...
  5. 13.
  6. öyle derlerdi biz de ne yaptık çalıştık adam olacağımızı zannettik ama yanılmışız gene tamirci çırağı değilse bile tamirci olmaya mahkumuzdur. (bkz: makina mühendisliğinde okumak)
    1 ...
  7. 3.
  8. ailenin, çocuğu okumuyorsa en azından bileğinde bir bilezik, elinde bir yeteneği olsun diye başvurmuş olduğu yollardan biri.
    1 ...
  9. 1.
  10. çoğu kez tehditten öteye gidemeyen, uygulanmaya koyulduğu an geri dönüşü olmayan bir yola girmeye sebep, eğitim görmek istemeyen çocuk sahibi ailelerin akıllarına gelen klişe eylem.
    1 ...
  11. 9.
  12. 16.
  13. 8.
  14. çocuğun en azından bir zanaat öğrenip ileride geçimini bileğinin hakkıyla sağlamasına yardımcı olan durmdur. okumaya niyeti yoksa yapılması en mantıklı harekttir.
    1 ...
  15. 11.
© 2025 uludağ sözlük