boğaziçi mühendislik mezunları genelde uç maaşlara bankacı oluyor gerisini siz düşünün. ama ben ceo olmak istiyrem.
ya da lisede çok kastırıp ders çalısıp kendinizi ilk 15binlik dilime atıp tı p okusaydınız mezun olunca en kötü 5bin lirayla işe baslar maaş ve işi dert etmezdiniz. o maaş 9bin e kadar gider. uzman olur 30bin en kötü yersiniz çatur çutur. gerisi hikaye.
Iibf okuyorsan bir çok Türk genci gibi işsiz olacaksın denerek realiteler konuşularak çözülecek sorunsaldır. Eğitim fakültesi okuyorsan da işsizsin eziz dostum işsizlik bu ülkenin bir gerçeği mi gerçekten bilmiyorum ama şunu çok iyi biliyorum ülkemizde bazı meslekler hor Görülüyor insanlar işinden Utanıyor bu ciddi bir sorunsaldır. iş beğenmeme olayı zaten malumunuz.
2001 krizinden sonra insanlar özel sektörden çok korkar oldular. ayrıca özel sektörde iş verenlerin çoğu kalleşlik peşinde. emeğinin karşılığını vermek zoruna gidiyor heriflerin. kırk türlü bahane uyduruyorlar. tüm bunların üzerine özellikle son yıllarda milletimizin genel felsefesi "yatışçılık" olarak güncellendi. özel sektörde bile yatışı kovalayan doyasıya yaşayan insanlar var. e işte bu kafayla da en ideal meslek "devlet işi". çalışmayalım üretmeyelim yattığımız yerden para kazanalım kafası. memurların 3 te 2 si yatıyor ama çok şükür devlet yine bir şekilde ayakta. geri kalan 3 te 1 e teşekkürler.
yarrak olucam aq sikimde bile değil, 2 yıllık bilgisayar programcılığı bitirdim şimdi özel sektörde yazılımcıyım 2 yılda açıktan okuyup polis olucam aq sabah izban da ilkokuldan bir arkadaşla denk geldim o da benim gibi 2 yıllık mezun ama polislik, giymiş üniformayı yamuk yumuk sap sarı dişlerin arkasından sırıtıyo ehehe backup sen neler yapıyon anlat diyo. yazılımcı oldum diyom hee asgari ücret mi alıyon diyerek taşak geçiyo aq ya polislik ya da astsubay teğmen vs. orduya da girebilirim aq ne kadar çok aq dedim aq neyse aq
milyonları ilgilendiren sorunsaldır. çözümü ise, kişisel ve mesleki gelişim, torpil ve şans üçgeninin iç açıları toplamının kotanjant integralimsi limitine eşittir. zordur hocam. allah herkesin yardımcısı olsun.
ne olacağını genelde şartlar belirliyor. özelde de, değer verdiğin insanlar. yani sen, başkaları senin için neyi uygun görüyorsa onu oluyorsun. kartlar karılıp sana 2 yada 3 kart seçme hakkın olduğunu söylüyorlar. sen içlerinden birini seçiyorsun; o yüzden de mesleğimi kendim seçtim zannını taşıyorsun.
önceden Bu tür sorunsalda aklıma hep çinlilerin sözü gelir idi.
"Bir saat mutlu olmak istiyorsan
Şekerleme yap. Bir gün mutlu olmak istiyorsan Balık tut.
Bir hafta mutlu olmak istiyorsan
Tatile çık. Bir ay mutlu olmak istiyorsan Evlen. Bir yıl mutlu olmak istiyorsan Servete kon.
Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan Sevdiğin işi yap."
O yüzden pek kafa karıştırmadan bireyin sadece ne kadar yüksek gelirli bir işte çalışmasını değil, işini ne kadar severek o işi yaparkende huzur bulacağı şeyi yapması gerek Efendim.