okulların tamamen saçma ve gereksiz oluşu

entry18 galeri0
    17.
  1. 16.
  2. yanlış düşüncedir. insan hayata ilk adımı okulda atar, orada benliğini elde eder. sevgiyi, dostluğu, sosyalleşmeyi aileden sonra orada öğrenir. bazen zorluk çekse de en güzel anıları hep oradan kalmadır. zira bunları göz önüne alınca okulun hiç de gereksiz olmadığı görülür.
    0 ...
  3. 15.
  4. (bkz: lys sonuçlarının yan etkileri)

    -Bu hayat çok boş anne. Artık okumak istemiyorum!
    +haklısın yavrucuğum, hepsi geçecek sakin ol.
    -hayır! Beni anlamıyorsunuz işte anlamıyorsunuz!
    #ne diyor bu kafasına tükürdüğüm gene hanım?
    +bey, henüz ergenlikten çıkamadı, biliyorsun.. Lütfen üzerine gitme.
    #haklısın hanım, haklısın..
    0 ...
  5. 14.
  6. Aslına bakılırsa iyi bir yerde olabilir. evden sıkıldığımızda arkadaşlarımızla gülüp eğleneceğimiz hocalarla dalga geçecegimiz beleş eğlenme yeridir kimi zamanda.
    0 ...
  7. 13.
  8. bin yıllık "bunlar günlük hayatta ne işime yarayacak" geyiğidir. elbette ki yanlıştır.
    o zaman bize sürekli kullanacağımız pratik bilgiler versinler. kimse de başka bir şey öğrenmesin. mesela protonlar yerine "patates kaynattığınız suyla bulaşıklarınızı yıkayın daha bir parlak oluyor." ya da "bozulmuş çamaşır makinesi kazanından kırmızı ışıkla yatak odası avizesi yapabilirsiniz." gibi şeyler öğrenelim. oldu mu ? *
    1 ...
  9. 12.
  10. mesela ben simdi hiç üniversite bitirmeseydim de gayet babalar gibi yasardım yani sanki matematik bilmeyenler ölmüş mu ne olmuş? He bide mesela böyle işsiz kalmak felan gibi dertlerin olmuyo. Okulsuz topluma evet. Nedir yani eskiden okul mu vardi?
    0 ...
  11. 11.
  12. gerçekten saçma bir eğitim sistemimiz var. kimin hangi mesleğe gideceği çok geç belirleniyor mesela. bence ilköğretimden liseye geçerken kimin hangi meslekleri yapacağı belirlenmeli ve ona göre eğitim verilmeli. lisede gelecekte işe yaramayacak ve aşırı yoğun bilgi bombardımanına tutulunca; sırf sınavda çıkarsa çözmek için ezberletilen sorular olunca, yani öğrenmek için değil sadece çıkarsa çözmek için, üstelik okullar ve dershaneler çok iyi öğretiriz yerine öss'yi bizimle kazanın gibi sloganlar kullandıkça sistemin ne kadar saçma olduğunu kanıtlamaya gerek de kalmıyor. * ben çocukluktan beri doktor olmak istiyorsam bana ne v = v0 + at'den, Epot. = m.g.h'tan.

    lafın kısası: bizlere öğrenmemiz için değil; "öss'yi kazanmamız için" eğitim veriliyor, yanlışlık burada.
    0 ...
  13. 10.
  14. yazmayı öğrendiği kuruma yazarak bok atan insanların genel kanısı.
    1 ...
  15. 9.
  16. 8.
  17. 7.
  18. kısmi olarak mantıklı önermedir. ama sorun okuldan değil, eğitim sisteminden kaynaklıdır. yani eğitim sistemi gereksiz ve saçmadır. açıp bakın öğrenci ders kitaplarına... nerede abidik gubidik şey var toplanmıştır bugün o kitaplarda. çocuğu düşündüreceğiz, sonuca kendisi ulaşacak diyerek saçma sapan konular, etkinlikler yer almakta. okullarımızda 50 kişilik sınıflarda uygulanmayacak yöntemleri yapın denilmekte. bu saçmalığı sağlayan okul mu? ya da öğretmen mi? kısaca bunu saçmalıkları okula veya öğretmene mal etmek yanlıştır. boş bilgilerle zaman öldürülür yeri gelir. ama ne yazıkki o yer geldiğinde boş bilgileri vermekle yükümlüdür öğretmen. "bu saçma. bunu öğretmeyeceğim lan ben. s.kerim kazanımını, hedefini" diyemezsin. yemez...
    1 ...
  19. 6.
  20. mantıklı ve gerekli olduğunu anladığımız zaman ülkece kalkınıcaz.
    0 ...
  21. 5.
  22. 4.
  23. 3.
  24. saçma olduğu doğrudur ancak köle yetiştirmek için gereklidir dostum dedirtecek önermedir.
    0 ...
  25. 3.
  26. geçmişteki ve günümüzdeki mucitlerin ya evde eğitim almış ya da okul-terk oluşu bu görüşü destekliyor.
    (bkz: thomas edison) (bkz: bill gates)
    2 ...
  27. 2.
  28. her şey bir kenara 6-7 yaşındaki çocuğu, haftanın 5 günü günde 6 sat okulda tutmak işkencedir. *
    3 ...
  29. 1.
  30. öğrenciler için gerçek, iş hayatına atılmış yetişkinler için ise saçma olan önerme. keşke üniversitede okusaydım da fabrikada işçi olarak çalışmak yerine, şu yeni yetme mühendisin yerinde ben otursaydım der yetişkinler.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük