öğrenciye yüklenen ekstra eziyettir. standart bir öğrenci ilkokul dördüncü sınıfta ingilizceyle bu eziyete başlar ve lise son sınıfa kadar kurtulamaz. bu sekiz yıllık süreçte sadece tarzanca öğrenir. bu arada lise ikinci sınıf sularında birde almanca (şimdi birinci sınıf sanırım) işkencesine tabi tutulur. erdoganuzun adlı yazarın mantıklı fikrine göre sanırım bu kadar sene bunca yabancı dil öğretmenine maaş verileceğine her öğrenci bir iki sene yurt dışına gönderilse yabancı dil sorununun altından da kalkılır. fikrimce maailyeti de şimdikinden pek farlı olmaz. olursa bile en azından dil öğrenilir. kalifiye insanlar yetişir.
Halihazırda başımda bulunan meseledir. Aslında amerikan oyunudur. Her geçen yıl yabancı dilde eğitim veren okul sayısı
ülkemizde giderek artmaktadır. Geleceğimizi kurtaralım bir nebze farkımız olsun diye başladık ama ülkeme zarar verdiğim gerçeğini değiştirmiyor bu. Sözlük itiraflarına girip bunu da yazayım en iyisi LA sözlük ben vatan haini miyim şimdi?
Ha bide ufacık çocuklarını fransız yuvaları efendim uganda yuvalarına veren insan evlatları da var... Doğru evet çocuklar yabancı dili küçükken daha kolay öğrenir. Ama oralara kadar inmiş bu hastalık, pençesinde ben de varım yüksek mertebe olsa da...Saygılar sözlük !
ilk ve orta okul neysede özellikle hazırlı anadolu liselerinde eziyettir. bir yandan ingilizce, bir yandan almanca ve bi yandan öss ile öğrenciler 4 sene cebelleşir ve sadece ingilizceye önem verdiklerinde ir şey öğrendiklerini anlarlar. ki son nesil doğru düzgün türkçe yazmayı beceremezken ingilizceyi facebooktaki ingilizceden fazla geliştireceğini zannaetmiyorum(istisnalar kaideyi bozmaz kurunun yanında yaş telaş yapmaz (bkz: sagopa kajmer) ).
zaman kaybından ibarettir. konuşulmayan dilde düşünme, anlama ve konuşulma gibi öğrenme kabiliyetlerini bekleyemezsiniz. okullarda verilen yabancı dil eğitimini alıp klasikleri ingilizce okuyan kaç kişi var sorarım size. ingilizce öğretmenlerinin kpds üds gibi sınavlarda başarılı olamadığı bir sistemde parayı ve zamanı çöpe atmaktan başka bir şey değildir. devletin buna ayrılmış bütçesi ile öğrencilere ara dönemlerde yurt dışında eğitim verdirmek emin olunuz ki daha başarılı olacaktır.
önceden miss and mr. brown seviyesinde olduğundan kimse doğru düzgün ingilizce bilmezdi, şimdilerde nasıldır bilemem.
özel okul okumadıkça ya da kolej'e gitmedikçe türkiye'de ingilizce öğrenmek neredeyse imkansız. tabii yüksek lisansı falan katmıyorum hesaba. dil kursları ise miss and mr. brown'a hal hatır sormayı öğretiyor sadece. *