okullarda siyaset yapılmaya başlanması

entry9 galeri0
    0.
  1. ülkenin kurucusuna gösterilen sevgi ve saygıyı siyaset olarak nitelendiren amip beyanı.
    6 ...
  2. 1.
  3. Genellikle tarih hocalarının yaptığı yanlış durum. Lisede başlar üniversitede devam eder.
    0 ...
  4. 2.
  5. Eğitim ideolojik olarak (şeriatçı şekilde) şekillendirilirse kaçınılmaz durum. Çare laik eğitim.
    4 ...
  6. 3.
  7. Gelecek nesiller açısından üzücü olan bir durumdur.

    Okumaya ve ülkeye yararlı bir birey olmaya çalışacağına,yaşı geçmediği halde siyaset kasıyor.

    Yazık yani,kendi kendine seçme hakkı olmayacak.Aile ne direttiyse ona bağlı kalacak.Kemalizm ise kemalizm,milliyetçilik ise milliyetçilik.Ölene kadar bu zehir ile yaşayacak.
    1 ...
  8. 3.
  9. Din derslerinde şeriatın ayrıntılı olarak ele alınması din kitaplarını sadece islami kitapmış gibi yapmaları atatürkle ilgili konuların yavaş yavaş kaldırılması (yani bize sindire sindire)
    Bu durumda laiklik isteyen anlayacağın dilde kafasına zorla düşünce sokmaya çalışmalarına karşı çıkıp siyaset yapması normal mesela benim okudum lisede tayyip adı geçsin siyaset olmuyodu ama atatürk laiklik desem hemen hocalar müdürler beni fırçalarlardı biz yine doğru bildimiz yoldan gittik.
    0 ...
  10. 4.
  11. Daha öncede dediğim gibi her zaman yeni bir devlet kurulur o devlet daha sonra yıkılır ve bunun ustunde teoriler yapılır. Sonuç. Saat sekizde okula gitmeye devam.
    1 ...
  12. 5.
  13. Bir takım cahil kesim Ata'mızı unutturmaya, karalamaya çalışırsa biz de onun on katı kadar asla unutmayacağımızı, karalatmayacağımızı heryerde gösteririz. Ata'mıza olan sevgimiz siyaset değildir. Sizde sevmeseniz bile saygı göstermeyi öğreneceksiniz, öğreteceğiz.
    4 ...
  14. 6.
  15. zaten yapılıyordu yeni mi farkına vardınız.
    0 ...
  16. 7.
  17. siyaset ve siyasetçilerin tu kaka olarak gösterilmesi 12 eylül 1980 darbesinden sonra resmiyet kazanmış ve üniversitede oluyanların siyasetle ilgilenmesi yasaklanmıştır. 37 yıldır durum böyledir.

    halbuki 1980 öncesinin siyasetçi sembollerinden demirel, erbakan, baykal daha üniversite yılllarında mttb ve tmtf bünyesinde siyasete, kongre salonlarına iskemle taşıyarak, parti merkeziden karşı apartmana bayrak asılması için ip çekerek başlamışlar, önce "çırak", sonra "kalfa" daha sonra da dişleriyle tırnaklarıyla "usta" olmuşlardır.

    üniversitelerde siyasetin yasaklanmasıyla siyasi partilerin "çırak" kaynağı kurumuştur.

    şimdilik bu kadar.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük