Daha ne kadar sıçacaklar eğitim sisteminin içine acaba. Yabancı dillerle ilgili seçmeli dersler kaldırılıp sanat ve sporla ilgili seçmeli dersler de daraltılacakmış.
daha fazla düşünemeyen, sorgulamayan, bilmeyen önemli değil de bilmediğini bilmeyen, eğitimsiz, öğretimsiz ama diplomalı cahil genç yetiştirecek olması bir yana; din derslerinin yol açtığı daha fazla ateist genç yetişmesine neden olacaklarını görmüyorlar.
aklı zekası ve ahlak ile etik değerleri ne dediğimi anlamaya müsait olmayanlar konuyu din dersleri, dine karşı çıkma/ret etme olarak görmesin. sorun din dersleri değil.
sorunumuz zihniyet.
devlet bir insana din dersi veriyorsa ve bunu zorunlu olarak/seçmeli olarak eğitim müfredatına koyuyorsa, insanlar bunu talep ediyorsa devlet din derslerini vermek zorunda. insanların da bu din derslerini almak/almamak hakkıdır.
burada tartışmamız gereken hangi din?
her türlü insanlık suçunu, insanlık ayıbını işleyen, bunu din kimliği altında yapanların dini mi?
hangi din?
dini bir çıkar aracı, mal, mülk, maaş, emeklilik, oy vb. kazanç geçim aracı yapanların dini mi?
hangi din?
meydanlarda kur'an sallayanların, insanları kullanma aracı yapanların, kendini allah yerine koyup "benim gibi düşünmüyorsan, inanmıyorsan ve benden değilsen dinsiz din düşmanısın" diyenlerin, dini makam mevki aracı yapanların dini mi?
hangi din?
din inancım var diyerek her türlü ahlak etik değerleri, insan olma erdemini, aklı zekayı ret eden, insanlığa sığmayan şeyleri din olarak savunanların dini mi?
hangi din?
tüm bu yaşananlara, buradan binlerce bakınız verilecek örneklere bakıp "böyle din, böyle yaratıcı olamaz" diyenleri ve bu dini/böyle din empoze etmeyi ret edenleri ateist, deist, agnostik vb olarak yaftalayanların dini mi?
hangi din?
raporlara da yansıyan verilen din dersleri ve din kültürü olarak okutulan kitaplarda anlatılar, günlük hayat içinde yapılanlar/uygulamalara bakıp gençler arasında artan ateist deist agnostik inançlara neden olan din mi?
hangi din?
kur'an da geçen ve allah'ın dini olan islam mı, yoksa; ticaret, siyaset, makam, mevki, çıkar, oy ideoloji vb kalıplarında belirlenmiş müslüman'ım diyen bazılarının dini mi?
gidin 100 aileye sorun "çocuğunuzu imam hatip, ilahiyet fakültesi eğitim sürecini mi istersiniz?" diye, kaç aile-genç "evet" diyecek?
acaba "eğitim müfredatında matematik fen vb derslerini azaltacağız, din derslerini (kur'an, hadis, fıkıh, peygamberin hayatı vb) dersleri çoğaltacağız" dediğinizde buna kaç aile-genç "evet" diyecek?
sorun din dersi değil. bırakın din dersi (islam açısından) olsun olmasın tartışmasını her genç-aile inandığı dinin eğitimi okullarda almalıdır.
hristiyan veya budist ya da Yahudi vb inançları olan, inanmasa bu inançtan olmasa bile ben bu dersleri alacağım derse devlet din dersi zorunluluğu/tercihi açısından bir şartname koymuş ise okullarda bu dersleri vermeli. bu ülkede yalnız ve tek din islam değildir. bu ülkede milli eğitim bakanlığında bu dersleri verecek öğretmenler de istihdam edilmelidir. yalnızca din mi? inanmama açısından bu görüşün (ateizm) felsefi yaklaşımını da anlatacak öğretmenler milli eğitim bakanlığı bünyesinde bulunmalı.
bu anadolu denen coğrafyanın Malazgirt'ten kurtuluş savaşına kadar olan dönemde bizim yurdumuz olması için dökülen kanların sahipleri arasında sadece dini islam olan insanlar yoktu.
anayasal haklar çerçevesinde, din ve vicdan özgürlüğü kapsamında devlet ben sana din dersi vereceğim diyorsa her türlü din inancı veya din inancı olmamasının temel eğitimini devlet vermelidir.
islam veya hristiyan ya da yahudi vb inançlar olsun bu inançların temel öğretileri çocuklara verilmeli. mezhep tarikat cemaat vb görüş anlayışlara bulaşmadan özü itibarıyla teolojik açıdan din dersleri temel bilgiler işlenmeli. örn: islam dini adı altında arap kültürünü, hristiyanlık adı altında anglo-sakson kültürünü işlemek, buna Peygamberler havariler vb diye süslemeleri yapıp tanrı buyruğu ile insan uydurması çorbasına dönmüş din öğretisi yapılmamalı.
Çocukların sorgulamayıp zihinlerinin köreltilmesi için yapılmaktadır. Seçmeli din dersleriyle korku yayacaklar ve itaat edecekler. Kolayca manipüle edilebilecekler.. Çocuklar fizik, matematik, felsefe derslerinde neden başarısız sanıyorsunuz? Eğitim sistemi bile gelenekçi ve dinci. Öğretmenler bile çocukların soru sormasını istemiyor. Soru soran kişiler, her zaman en çok korkulan kişilerdir.