yıllar sonra edilen bu nefret birer özleme dönüşür. tabi hepside değil. çünkü türkiye'nin eğitim sisteminde karman çorban bi şekilde okutulan öğrenciler, kimi zaman sabah okula giderken "ödevlerimin hepsini yaptığım için çok rahatım" gibisinden şeyler yerine "bugün inşallah dayak yemem" diye düşünür. bu da okuldan nefret etmek için başlı başına bi sebeptir.
allah'ın belası okuldan nefret etmektir. sabahın köründen akşam olana kadar zamanını harcarsın ama öğrendiğin bir şey olmaz. ağrılar ve yorgunluklar eşantiyon. seneye açıköğretime geçmeyenin amk.
okulu seven gerizekalı insan kalıntılarının da arasında bulunduğu nefret edilesi şeylerin başında gelen iğrençlik. evet 13 yıldır okuldayım ve okuldan nefret ediyorum. inandığım tüm değerler üzerine yemin ederim ki nefret ediyorum.
Ülkemizin öğrencilerinin her beşinden dördünün olduğu durum. Biri de nötr. Bir öğrenci okulu neden sevmez?
Performans ödevleri ve proje ödevlerinin zorunlu olması ve sınavlardan alınan kötü notu düzeltme potansiyelinde olması. Bu durum öğrenciyi sınava çalışmamaya itiyor. Proje ve performans ödevlerine de yaklaşık 1 gün bile uğraşmıyor notunu düzeltiyor geçiyor. Öğrenci sınavlara çalışmaz ise böyle, sınavlardan kötü puan alması kaçınılmaz. Haliyle derse katılmamak gibi davranışlar göstermesi de şaşılacak bir durum olmamış olur. Yani zorunlu performans ve proje ödevleri öğrenciye fayda sağladığı düşünülse de zarar veriyor. Okulu sevmesini engelliyor. Bence öğrenciye iki seçenek olarak sunulmalı. Ya sınavla geç ya da proje ödeviyle.
Bir şeyi yapmak zorunda hissederseniz o şeyden keyif alamassınız. Zamanla da nefret edersiniz. Bence sorun bu.