yıllar sonra edilen bu nefret birer özleme dönüşür. tabi hepside değil. çünkü türkiye'nin eğitim sisteminde karman çorban bi şekilde okutulan öğrenciler, kimi zaman sabah okula giderken "ödevlerimin hepsini yaptığım için çok rahatım" gibisinden şeyler yerine "bugün inşallah dayak yemem" diye düşünür. bu da okuldan nefret etmek için başlı başına bi sebeptir.
okulu seven gerizekalı insan kalıntılarının da arasında bulunduğu nefret edilesi şeylerin başında gelen iğrençlik. evet 13 yıldır okuldayım ve okuldan nefret ediyorum. inandığım tüm değerler üzerine yemin ederim ki nefret ediyorum.
ilkokuldan tutunda lise son sınıfa kadar hissettiğim duygudur üniversitede az biraz azaldı ama o ayrı bi durum.
kimileri okuldan nefret eder çünkü;
ay sonu cebinde 5 kuruş parası kalmayan sinir hastası öğretmen sırf iki sayıyı çıkartamadı diye arkadaşınızı tahtada tokatlar
utanmasa evden bi de 35lik getircek çocuklar iğrenç beslenmeleriyle sınıfı kokutur
o sıraların rezalet tahta dokusu ve kokusu içinizi bayar
7 yaşındasınızdır ve dersiniz için sabah 7de uyanmak zorundasınızdır
büyüdükçe vahşileşir iri olan kazansın mantığında besin piramidinin en üstüne çıkarsınız
müdürler her zaman temiz giyinir min. 50 bin liralık arabalar biner ve her zaman sikindiri eğitim fakültesi mezunu olmalarına rağmen kendilerini ordinaryus zanneder
ve bunlar gibi binlerce sebep işte bu yüzden okul iğrenç bir yerdir bi kere bile kapısından mutlu girmedim.
not: ilk orta ve lise hayatım boyunca 5-4 dışında notum olmadı, takdirsiz geçen dönem hiç yoktu güzel bi üniversite kazanıp bıraktım şimdi ikincisi için çabalıyorum ama tüm bunlara rağmen okuldan tiksiniyorum.
ilk olarak en önemli sebebi sabahın köründe kalkıp saatlerce ayılmaya çalışıp başarısız olunduktan sonra okul yolunu çekmektir.
okul bahçesinde sıra olup klasik müdür laflarını dinledikten sonra içeri girerken oranıza buranıza karışılmasıdır.
sınıfa girdikten sonra herkesin farklı ve cins hareketlerde bulunmasıdır.
belkide ilk dersin matematik olması ya da o gün sınavının olmasıdır.
ve en önemli sebep tam uykun açılmış okula alışmışken çıkış zilinin çalması akabinde eve gidilmesi ve yarın yine sabah sabah okula gelinecek olmanın hatırlanmasıdır.
Okul bir yerden sonra gerçekten sıkmaya başlıyor ancak okulun da kendine göre eğlenceleri var .
Ama eğer okulda sizi sevmeyen bir hoca var ise hem de okulu size zindan etmeye çalışıyor ise okul gerçekten çok sıkıcı bir hale gelir ve sadece nefret etmek değil eziyet çekmek haline gelir .
allah'ın belası okuldan nefret etmektir. sabahın köründen akşam olana kadar zamanını harcarsın ama öğrendiğin bir şey olmaz. ağrılar ve yorgunluklar eşantiyon. seneye açıköğretime geçmeyenin amk.
aslında okul çok iyi bir yerdir. öğrencilere bilgi, ev, arkadaş ve öğretmen gibi şeyleri verir. öğrencilerin okulu sevmemelerinin nedeni bulundukları okuldan, öğrencilerinden, konumundan, bir takım eksikliklerinden yada okuldaki kurallardan kaynaklanır. her okul birbirinden farklıdır(genelde okulu sevmeyenler yatılı okulda okuyanlardır. bunun nedeni evden uzak olmalarıdır). bu nedenle bazıları severken, bazıları da sevmez.
Bir boka yaramayan eylemdir. Okulu seven bir Allahın kulunu da görmedim kardesim han
Sen nefret etsen ne değişecek ki~dedi ve çantasını alıp okula doğru yola koyuldu yazarımız.
hemde öyle bir nefret varki içimde. öğrenmeyi istememekle yada tembellikle alakası yok. bu tamamen yanlış bi sistem. bütün gün kafamızı boş bilgilerle dolduruyolar ve ben buna dayanamıyorum.
Ülkemizin öğrencilerinin her beşinden dördünün olduğu durum. Biri de nötr. Bir öğrenci okulu neden sevmez?
Performans ödevleri ve proje ödevlerinin zorunlu olması ve sınavlardan alınan kötü notu düzeltme potansiyelinde olması. Bu durum öğrenciyi sınava çalışmamaya itiyor. Proje ve performans ödevlerine de yaklaşık 1 gün bile uğraşmıyor notunu düzeltiyor geçiyor. Öğrenci sınavlara çalışmaz ise böyle, sınavlardan kötü puan alması kaçınılmaz. Haliyle derse katılmamak gibi davranışlar göstermesi de şaşılacak bir durum olmamış olur. Yani zorunlu performans ve proje ödevleri öğrenciye fayda sağladığı düşünülse de zarar veriyor. Okulu sevmesini engelliyor. Bence öğrenciye iki seçenek olarak sunulmalı. Ya sınavla geç ya da proje ödeviyle.
Bir şeyi yapmak zorunda hissederseniz o şeyden keyif alamassınız. Zamanla da nefret edersiniz. Bence sorun bu.