okul öncesi eğitim in zorunlu hale getirilmesi

entry2 galeri0
    1.
  1. 5 yaş için eğitim ne zaman zorunlu olacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Bakanlık olarak hedefimiz; 3 yıl içinde 5 yaş erken çocukluk eğitiminin zorunlu hâle getirilmesi.

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile üniversitelerin 2019 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2019 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı. Bu sunumda özel okullarda okuyan öğrencilere verilenteşvik uygulamasının kademeli olarak kaldırılacağını açıklayan Selçuk, zorunlu okul öncesi eğitim hakkında da bilgi verdi.

    5 YAŞ iÇiN EĞiTiM NE ZAMAN ZORUNLU OLACAK?

    işte Selçuk’un okul öncesi eğitim ile ilgili bilgileri ve 5 yaş için zorunlu eğitimin ne zaman başlayacağına ilişkin açıklaması:

    Toplumsal refahın artması ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik sürdürülebilir kalkınması eğitim sisteminin ilk basamağı olan okul öncesinden başlamaktadır.

    2018-2019 eğitim ve öğretim yılında resmî 2 bin 577 anaokulunda; 18 bin 480 öğretmen ve 349 bin 854 öğrenci;  20 bin 186 ana sınıfında; 36 bin 982 öğretmen ve 764 bin 462 öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca 3 bin 596 özel anaokulu da öğrencilerimize hizmet vermektedir.

    3 YIL iÇiNDE 5 YAŞ ZORUNLU EĞiTiM KAPSAMINA ALINACAK

     Okul öncesi eğitimin yaygınlaşması ve kurumsallaşması yönünde yapılan çalışmalar ile 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla 5 yaş net okullaşma oranında bir önceki yıla göre yüzde 8.09’luk bir artış olmuş, bu sayede okullaşma oranı yüzde 66.88’e ulaşmıştır. 4-5 yaş grubunda ise net okullaşma oranı yüzde 50.42’dir.

    Bakanlık olarak hedefimiz; 3 yıl içinde 5 yaş erken çocukluk eğitiminin zorunlu hâle getirilmesidir.

     

    TOPLUM TEMELLi OKUL ÖNCESi EĞiTiM HiZMETLERi YAYILACAK

     

    Erken çocukluk eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimini azami düzeyde destekleyen, yaşam boyu iyi olma hâline katkı sağlayan bir eğitim kademesidir. Bu dönemde sunulan tecrübelerle elde edilecek temel bilgi, beceri ve tutumlar çocuğun sosyal yaşamına etki etmesinin yanı sıra sonraki eğitim hayatını da biçimlendirdiğinden bu dönemde sunulan nitelikli eğitim hizmeti, tüm eğitim sisteminin en önemli basamağı olarak görülmektedir.

    Bakanlık olarak bu bilinçten hareketle; şartları elverişsiz hanelerdeki çocukların erken çocukluk eğitiminde araç-gereç ihtiyacı karşılanacaktır.Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yayılımı bağlamında merkezler, atölyeler ve gezici otobüs sınıflar devreye sokulacaktır.
    0 ...
  2. 2.
  3. Dualarımız kabul oldu sonunda çok şükür. Evde eline bir kere bile kalem almamış, Böyle bir fırsat verilmemiş, bir sayfa boyama yapmamış ufaklıklara okuma yazma öğretmek nasıl zor siz bilmezsiniz.
    6 ...
© 2025 uludağ sözlük