türkiyede olan durumdur. 81 bin civarında cami varken 67 bin civarında okul vardır. türkiyede 80 bin civarında doktor varken 92 bin civarında din görevlisi vardır. eğitim ve bilimle gelişebilecek bir toplumda olmaması gereken tablodur. bir çok devlet okulunda 1 öğretmen başına 40-50 öğrenci düşmektedir.
inançlı biri olarak camilerin olmasına karşı değilim ama sadece cuma namazlarında dolan diğer vakit namazlarda boş olan cami ihtiyacı okul kadar yoktur.
Eğitimde gelişmiş ülkelerden oldukça geriyiz. bunun sebebi eğitime ne kadar az önem verdiğimizdir.
birisi batıni yönü törpüler ,hoş eder ,ki bu hayatta su kadar önemlidir,diğeri geçimini idame etmene vesile olur,kıyası bile saçma...eee,ruhi doyum maddi doyumdan öncelikli olur her zaman ,ne derseniz deyin:)
hiçbir şeyin göstergesi olamayacak karşılaştırmadır.
bu ülkede camiler dindarlar için değil körü körüne biat eden, okumayan, düşünmeyen, sorgulamayan kısaca yobazlar için yapılır. amaç herkesin korkacağı bir varlık üzerinden toplumu terbiye etmek ...
bu ülkede okullar düşünmeyi, sorgulamayı, araştırmayı, çalışmayı aşılamak için değil sağından solundan çarpıtılan, gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bir tarihi öğretmek, düşünmeden, araştırmadan, bilmeden sloganlarla yaşamayı öğretmek için var.
birinin sayısının diğerinden fazla olması hiçbir şeyi göstermez. amaç tektir ve bunların toplam sayılarıdır önemli olan.
ne zaman ki bu ülkede devlet elini dinden çeker, cami yapmak ve onu işletmek camide namaz kılmak isteyen bireylere bırakılır, her caminin imamı hutbeyi tek elden değil ihtiyaç duyulan/merak edilen konuya göre istediği şekilde verir ...
ne zaman ki bu ülkede okullar özelleşir, birbiriyle benzer düşünen her topluluk kendi düşünceleri doğrultusunda eğitim verecek okullar açar, müfredatını kendisi belirler ...
o zaman bu sayılar bizler için bir anlam ifade edebilir.