müslümanlıktan nasibini zerre almamış insanların zoruna giden durumdur. şimdi boşuna demiyorum ben insanın kafasını çalıştırması o kadar kolay değil, herkes yapamaz diye. şekil ada görüldüğü üzere bir müslüman arkadaşımız da bu konuda ahkam kesmiş. şimdi okul nedir? eğitim-öğretim görülen yer. cami nedir? ibadetin yapıldığı , insanın inanan biriyse huzurla dolduğu, tabiri caizse allah ile başbaşa kaldığı yerdir. yani neymiş? işlevleri farklıymış. ben 10 kişiyle birlikte matematik öğrenebilir miyim? evet. 20? belki. peki 50 kişiyle? 3 kişi bir sırada otururken, sınıfta herkesin nefes alması bile sınıfı gürültüye boğuyorken? hele de basmıyorsa kafam matematiğe? öğrenebilir miyim? öğrenemem. ama ben, her yerde allah ile başbaşa kalabilirim. camiler yıkılsın demem, haşa haddim değil, bir inanan olarak camilerin olması da beni mutlu eder. ama ikisi farklı şeyler. okulda 1000 kişiyle ders yapabilir misin? onlarca insanla fen bilgisi öğrenebilir misin? ama camide o kadar insanla birlikte namaz kılarsın, ellerini tanrıya açar dua edersin. anladın mı şimdi farkı? ah benim güzel ülkem ah. eğitim şart. gerçekten de şart. şu islam aleminin ne çektiyse cehaletten, geri kalmışlıktan çektiğini anlayamayan tipler yüzünden daha çok türk, çok müslüman ölür. sonra da çıkıp yeşil bayraklar açar, kahrolsun israil dersiniz. yazık hepinize.
müslümanlığın gereklerinden birinin eğitimli, ilim görmüş biri olmak olduğunu ve cahil insanların müslümanlıktan çok dini yaşar gibi yobaz bir hayat yaşadığını düşününce "keşke!" denir. "Keşke gerçekten de okul sayısı cami sayısından fazla olsa da, bazıları gerçek din ile yobazlığı birbirine karıştırmamayı öğrense artık!"
eğitim ve din olgularına dair bilgisi olmayan kişilerin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olması sonucu ortaya attığı iddiadır. yanlıştır ama.
ya doğru olsa kaç yazar? gelişmiş ve modern bir toplum, çağdaş bireyler istenmiyor mu?
ayrıca okullar yani eğitim yuvaları neden dine karşıymış gibi gösteriliyor?
bizler okularda eğitim veriyoruz ve bu toplumun dini eğitime de ihtiyacı var. neden bu iki olguyu bir arada anmak yerin sürekli bir zıtlık oluşturma derdi var anlamıyorum.
edit: imla
elma ile armutun kıyaslanmasından beri pek popüler olan kıyaslamadır. cami vs okul, cami vs hastahane ,cami vs eczane, cami vs messi, okul vs hastahane ... gibi uzar da gider
(bkz: yıldırım demirören yeter)
Olması gereken durumdur. Türkiyede mevcut olan camilerin kapasitesinin %70 i boştur cuma günleri max %60 ı dolmakta bayram günleri ise %120 civarında doluluk gözlenmektedir.