hürriyet'in bira ve göğüs festivali diye adlandırdığı festival.
ilgi çekm ek için cinselliğin kullanılmasında son nokta. *
bu arada haberde ne alaka tam olarak bilmiyorum ama araya festivlain açılışına mustafa sarıgül'ün de katıldığını sıkıştırmışlar. burdan benim anladığım ya sarıgül bira içicisi ya da göğüs fetişisti. karısından da ayrıldığını hesaba katarsak aslında iki ihtimalin bir arada olma olasılığı çok daha yüksek.
bu yıl 176. sı yapılan dünyanın en büyük bira ve bunun yanında göğüs sergileme festivali. 4 ekimde sona erecektir. münih`e bu aralar yolu düşenler fıçı biralara takılmış musluklardan kana kana bira içebilirler.
bratwurst ve sauerkraut talebimin karşılanması halinde gidip "ayıp değil mi yaptığınız içip içip millete saldırıyonuz pezevenkler" uyarısında bulunacağım festivaldir.
wacken ile kıyaslanamayacak festivaldir. bavyeralı ablaların giydiği elbiseler ise dirndl'dır. koca göğüsleri yardımıyla 10-15 büyük bira bardağını bira çadırında dağıtırlar. bira yanında kraeutersteak veya bratwurst yenilir.
Munih de duzenlenen Turkceye ekim festivali olarak cevrilebilecek biranin su gibi aktigi, festivaldeki herkesin sarhos oldugu, yerel alman giysileriyle insanlarin ortami senlendirdigi meshur alman festivali. 10 tane 1 litrelik bira bardagini tek bir kisinin tasidigini gorebilecegiz ender yerlerden.
eylül sonunda başlayıp ekim basında biten,dogu alman kadınlarını anımsatan,altı çizilesi memeleriyle dikkate zarar bira taşıyıcısı kadınları ve yöresel tabiki ve yine altı çizilesi üstelik kutu içerisine alınası gögüs teşhirine dayalı kıyafetleriyle litrelik munih birasını içtikten sonra sapıtan güzel kızlarıyla ünlü festivaldir.binbir zorlukla o büyük bardaklarından bir şekilde aşırmayı becerdıgım temaşadır.*
bu yılkinde bira içen herkesin kusup kusup tekrar bira içtiği festival. bira festivaliydi, gittim; mal gibi gezinip döndüm. sonuç, hayatımda hala hiç bira içmedim.
Kocaman bir festival alanı düşünün içinde lunaparkı ve 7 devasa bira çadırı + hediyelik eşya ve yemek satan
yerler olsun. Bira çadırı da çadır değil ahşap bina ve kapasiteside sanırım 5000 kişi ve fazlası.
2.5 milyon nufuslu Münih'e sırf bu 18 günlük eğlence için 6 milyon kişinin geldiğini düşünün :D
Sanırım biraz anlaşıldı :D
-Saat sabah 10 dan sonra giderseniz bira çadırında yer bulmanız çok zor.
-Bir masa 10 kişiik falan sanırım ve iki tarafında benchleri var. Yer olmadığından tanımadığınız kişilerde masanıza oturup sizinle eğlenemeye başlayabiliyor.
-Bira çadırından çıkarsanız geri girmek imkansız , almıyorlar ama mutfağın kapısından girmek tabiki yapılabilincek bir şey :D (bknz yaptım oldu! )
-Dünyanın her yerinden gelmişler. Amerikalılar ve italyanlar çoğunlukta.(israil, Hindistan, Kanada vs vs vs her yer... )
-Bavyeralılar geleneksel kostümleriyle geliyorlar, turistlerin genelde oktoberfest tshirtü , ya da komik şapkaları falan oluyor.
-Ortadaki orkestra saat 6'dan önce hafif şeyler çalıyor ; fakat 6 gibi herkesin kafası alkolden gitmeye başlamış olduğundan benchlere çıkıp dans edenler artıyor ve müzik daha hızlanıyor: D ( Masada dans etmek yasak , benchlerde zıplıyo herkes )
-Şarkı konusunda fligerlied gibi çocuk şarkısından tutun , those were the days , ruby (kaiser chiefs) gibi herkesin bildiği ingilice şarkılar çalınıyor ve insanlar bunları hep bir ağızdan söyleyerek dans ederek eşlik ediyo. Birden kendinizi tanımadıınz insanlarla benchte kolkola zıplarken bulabilrsiniz :D Dünyadaki en büyük ve en harika partide olduğunuzu hissedeceksiniz :D
-Bira harika :D Ama etkisini çabuk gösteriyor; fiyatı 9 euro gibi bir şey.
-Lunaparkı harika :D Hele sarhoş binmek :D Yalnız kuyrukta beklerke 2 kez falan tuvalete gidiyorsunuz :D ve bir kez binmek 8 euro. Ama günde bir saat ücretsiz.
-Yarım saatte bir tuvalete gidiceksiniz ve üzülmeyin yeteri kadar tuvalet var ve ücretsiz.
-Giriş de ücretsiz.
-Eşyalarınıza sahip çıkın.
-200. yıl kutlaması diye tarihi bölüm ayırmışlardı , özel bira üretmişlerdi geçen sene.
-Normalde de oktoberfest birası özel üretilen bir bira.
-Anlatılmaz yaşanır . Kafa arkadaşlarınızla gidin hayatınızı yaşayın . Hayatta herkesin bir kez de olsun tatması gereken bir tecrübe . 18 güne gitmeniz gerekli değil zaten 2-3 gün gitmek de size yetecek ve yoracaktır . Münih'de oktoberfestten fazlası var ;)
-insanlar Türk olduğunuzu duyunca şaşıracaklar :P
-"Ein Prosit" şarkısını ezberleyin ve şerefe almancada "Prost" demek sakın unutmayın.
Edit: 12'de çıkan orkestranın 3-4 'e kadar Wien Waltz falan çaldığını bu sene fark ettim.
Antalya büyükşehir belediyesince almanların bira festivali diye adlandırdıkları festivalin ,anayasamızın 58. maddesine aykırı olarak(bkz: devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.)düzenlenen bir festivaldir.
almanyadaki orijinal olanı eylülde başlayıp ekimde biter. türkiye'de ekimde düzenlenen bu festte, market biralarından başkası bulunmadığı için biranın ana vatanlarından biri olan almanya'daki gibi başarılı olması imkansız. köşe başındaki tekelci ahmet abiden 2 bira alıp güzel şarkılar eşliğinde içmek kadar zevk vereceğini sanmıyorum. almanyadakine gitmekse hayatımda yapmam gereken uktelerden biri olarak durmakta.
ülkemizdeki 5 yıldızlı otellerin çoğunda yapılan festivaldir. çeşitli geleneksel danslar sergilenir, kareli masaörtüleri falan her şey orjinale yakın yapılır. festival iç mekanda ise yapay ağaçlarla kır havası verlir, herkese açık olmasına rağmen daha çok ülkemizde yaşayan almanlar ve turist olarak ülkemizde bulunan almanlar yoğun ilgi gösterir. gerçekten almanya da gibi hissedebilirsiniz.
bira fiyatlarının çok pahalılaşmasından dolayı bu sene patrona hans ayaklanmasına sebebiyet olabilecek festival. normalde litre bira 7-8 euro iken son birkaç senede fiyatları 10a dayanmış olması çok kişiden tepki görmektedir. normalde 6 euro olan bira için normalin 1.5 katını vermek de münih'in tuzluluğunun bi kanıtıdır.