odtü vs boğaziçi

entry70 galeri0
    51.
  1. Neye göre karşılaştırıldığına bağlıdır. Mühendislikse odtü.
    0 ...
  2. 52.
  3. her kategoride bu monşer üniversitelerine tur bindirir (bkz: sabayattin zalım üniversitemsi)
    0 ...
  4. 53.
  5. 54.
  6. Yönetici olmak isteyen Bogaziçine, mühendis olmak isteyen odtuye gider.
    3 ...
  7. 55.
  8. dumlupınar üniversitesinde okuyan birisi olarak bu ikisini karşılaştırmaya utanıyorum.

    Zenginin malı züğürdün çenesini yorar misali.
    1 ...
  9. 56.
  10. koç üniversitenin sikerteceği versus.
    0 ...
  11. 57.
  12. Odtü'nün sikertexeği versus :dd.

    Boğaziçi de iyidir amaktfkd.
    1 ...
  13. 58.
  14. Boğaziçi tabiki.
    Abi manzara var bir kere oradan yirtiyor.
    1 ...
  15. 59.
  16. itünün alacağı versustur. şaka bir yana boğaziçinin eğitimi daha çok yönetim alanına dönüktür, mezunlarıda daha çok üretim alanında değilde yönetim alanında çalışır. mühendislik eğitimi odtü de verilen kadar iyi değildir bu nedenle ne de olsa odtü teknik üniversite. ama iktisat ekonomi vs. genellikle ea girişli bölümlerdede türkiyenin en iyisidir. odtü ise mühendislikte teknik açıdan bir çok mühendislik eğitimi olarak türkiye nin en iyisi olsada yönetim alanında bireyler yetiştirme olarak boğaziçinin eline su dökemez kendi kanaatimce.
    0 ...
  17. 60.
  18. biri ankarada biri istanbulda olan 2 üniversite ismi.
    kazanamadım lan ben oraları.
    1 ...
  19. 61.
  20. Biri benim biri de arkadaşımın okulu elbette boğaziçi olsun isterdim ben istanbulda kalmak fıstık gibi yerde okumak aileden ayrılmamak yönetim birimlerine yönelmek ama yok odtü geldi 1 soruyla ama odtüde öğrenciler daha aktif bunu tartışmayız bile.
    1 ...
  21. 62.
  22. odtu e bogazicini kazanamayanlarin gittigini ve boun un ilk 100 den odtu nun ilk 5 binden 10 binden ogrenci aldigini farz alirsak.
    odtu ile boun u karsilastirmak boun a hakarettir.

    suan odtunun bir tek muhendislik fak. ayakta iibf fakultesinde kalite yerlerde yeni kuralan ozyegin,bilgi gibi okullarin tam burslu programlari bile odtu den yuksek(iibf icin gecerli)

    ama boun un her bolumu tr deki en yuksek puanli ogrencileri alir.

    ulan boun sosyoloji ankara hukuk puani ile ayni ama odtu sosyoloji kim bilir kac binlerde.
    1 ...
  23. 63.
  24. ODTÜ teknik üniversitedir . mühendisliğide ülkemizde en iyi veren üniversitedir .
    0 ...
  25. 64.
  26. 65.
  27. Öncelikle başlığın en beğenilen entrysi;

    Spoiler

    boğaziçi siker atar. ilk yüzden giren adama nasıl yetersiz eğitim verilebiliosa artık boğaziçinde.
    gül gül öldük.
    hele itü demişler gözlerimizden yaşlar geliyor.

    Spoiler

    Tartışma ortamının seviyesi yukarıdaki giriden anlaşılıyor. Muhtemelen bunu yazan eleman sikik bir lisede okuyan veya mezun olup hiçbir sike derman olamayacak bir bölüme giden veya gidecek olan vasıfsız elemanın teki.

    Bu ne saçma bi karşılaştırma? Neye göre kime göre. Üniversitede onlarca bölüm var hepsi aynı anda nasıl kiyaslanir kafayı mı yediniz? Sosyal bilimlerde Boğaziçi öndedir tamam da mühendislik açısından dünyada ilk 100 e girebilen tek Türk okulu odtu bi kere. Boğaziçi ndekı öğretmenler bir bir vakıf üniversitelerine transfer oluyor ve ayrıca böyle bir kıyası yapmak ayrı aptallık. Odtu de pratik bilgiyi en ince detayına kadar öğrenirsin Boğaziçi nde teorik dersler öğrenirsin , pratiğe çok girilmez. Muhendislikten önce ceo olmayı öğretirler. Odtu demek yüksek bilgi birikimi demek, Boğaziçi demek kariyer demek.

    Bana kalırsa odtu çok daha iyi bir okul fakat boğaziçi üniversitesinin gerek kampüsünün istanbul da olması gerek derslerinin hafif olması nedeniyle Boğaziçi ne girmek daha zor.
    2 ...
  28. 66.
  29. bunu yazan eleman benim ve itüdenim..
    buyur güzel kardeşim seviyeyle tartışalım..
    bir odtü sevici ya da muhtemel bir odtülü olarak süper öngörün ve yorum gücüne hayran kaldığımı da belirtmek isterim..

    çok bilimseliz madem boğaziçinde ki hafif eğitimi de zatıaliniz biz zavallılara bir izah ederse eğer seviniriz efendim..
    1 ...
  30. 67.
  31. Mühendislikte odtü klişesi yıllardır artık bezdirdi. Gidip de boğaziçi'nin laboratuvarlarını gezin, hangi projelerde uğraştıklarına bir bakın, ondan sonra sırf adında teknik geçiyor diye böyle bir klişeye saplanıp kalmaya devam edersiniz.

    ODTÜ mühendislikte kötüdür veya boğaziçi'den geridedir manasında değil bu ama boğaziçi yönetici odtü mühendis yetiştirir lafı şehir efsanesidir.

    Boğaziçi kampüs hayatıyla öğrenciyi rekabet dolu bir ortamda nasıl survivor olunur ona hazırlar; o yüzden bü'den çıkan bir mühendis banka ceo'su olabilir bu da sanki bü'de mühendislikler zayıfmış imajı yaratıyor ama kanmayın buna. Bugün BÜ'nün mühendisliklerinde master yapmak için kapıları aşındıran onlarca iTÜ'lü var.

    Ayrıca üniversite sınavlarında öğrencilerin sezgileri güçlüdür; bu da puanlara yansır; bugün BÜ'nün puan olarak mühendislikleriyle başa çıkabilen tek üniversite koç üniversitesidir; bazı mühendislik dallarında bü, odtü'ye yirmi puan fark atmıştır.
    0 ...
  32. 68.
  33. boğaziçi üniversitesi'nin kültürünün temelinde "öğrenmeyi öğrenmek" yatar. bir insan öğretmen de olsa mühendis de olsa kendi istediği şeyleri nasıl öğreneceğini bilerek mezun olur. bu nedenle mezun olduktan sonra yönelmek istediği alanla ilgili kendisini daha kolay geliştirir. bir boğaziçi üniversitesi mezunu makine mühendisi genelde kendisini sadece makine mühendisi olarak görmez. isterse işletmecilerin ya da pazarlamacıların yaptığı işlere kolayca adapte olabilir. ama bunun da şöyle bir eksisi vardır ki sen eğer özverili, kendisini geliştirmek için çabalayan bir insan değilsen, tembelleşmeye meyilli isen, bölümden yetersiz bilgiyle mezun olabilirsin. sonra da ben neden doğru düzgün bir mühendis olamadım yahu diye düşünürsün.

    odtü'de bu sorunun olduğunu düşünmüyorum. zira teknik, teorik bilgiye daha çok ağırlık veriyorlar. tabi ilk söylediğim kendi kendini geliştirme özelliğiyle ilgili neler yapıyorlar, pek bir fikrim yok.

    sonuç: boğaziçi üniversitesi'nin deniz manzarası her türlü alır bu yarışmayı.
    1 ...
  34. 69.
  35. Hangi okuldan hangi mühendislik mezunu olduğunuz yurtdışında çalışmayacaksaniz zerre önemli değil.cunku turkiyede yapacağınız mühendislik değil.lisansta aldığınız 1960larin eğitimiyle almanlar gibi mühendislikte yapamazsınız. O yüzden boş beleş konuşmayı kesmenizi ve bir alanda gerçekten emek vererek uzmanlasmanizi öneririm. Almanlar yüksek lisans eğitimlerini bitirmeden çalışma hayatına baslamazken bizimkiler sikko lisans eğitimlerini karşılaştırıyor. Ayrıca boğaziçi puanları yüksek diyen arkadaş gerçekten az biraz analitik zekası var ise şayet, okula girenlerin puanlarını kontejyanlarini extrapolate ederek denk konuma getirsin.hatta non-linear extrapolate yapsın. Yillara Gore de baksin.Öyle karşılaştırsın. Zira boğaziçi kontejyani odtunun yarısı bile degil.adam alt tarafı lisans eğitimi alıyor, almanyadaki en önemli firmalara danışmanlık yapan, ayda 30 bin kazanan hocaların olduğu ODTÜ'yu küçük beyniyle beğenmiyor.neymis? Mudur çıkarıyoruz. Ulan ne büyük başarı. Mühendis dediğin bankaya mudur olmalı diyen adamdan ne beklersin ki zaten.senin o bankadaki mudurun hergun kıcini yirtarken, danışman hocam odasında klasik müzik eşliğinde hyperelastik malzeme model kodu hazırlayıp almanyaya satıyor. istediği saatte işten çıkıyor, yurtdışına gidiyor.
    0 ...
  36. 70.
  37. Boğaziçi üniversitesinde odtü kökenli çok insan var. Boğaziçi’nde hocalık yapan odtü mezunları katı ve kuralcı biraz eski kafa insanlar, boğaziçi mezunu olanlar ise daha modernist ve liberal olurlar.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük