ülkenin en iyi sosyoloji bölümlerinden biridir.* taban puanı 2003 yılına kadar ankara hukuk'tan 2006 yılına kadar da istanbul hukuk' tan yüksek olmasına rağmen canım yurdumda ekonomik kaygı* akademik değerlerin üzerinde tutulmuştur son senelerde, ve bu da tercih sıralarında aşağılara düşürmüştür bölümcağızımı. yurdum insanının, 'bitirince ne olcan örtmen mi?','ne satıcan bitirince sen şimdi?' yaklaşımını normal karşılarlar, zira inceleme alanlarına bu tip insanlar ve yaklaşımları da girer.
kendini geliştirmek isteyene sınırsız olanaklar sunar. öğrencisine son iki senesinde tamamiyle *seçmeli ders alma şansı tanır, onlara kendi yolunu kendi çizme olanağı verir. eğitimin zorluğu ve ciddiyeti diğer sosyoloji bölümlerinden ayrı noktaya getirir burayı.
gündem yaratan, popüler akademisyenleri de kaydadeğer biçimde fazladır. medya kuruluşlarının* uğrak yeridir burası. hocalarınız her an tv'de, internette, gazetelerde karşınıza çıkabilir.
isteyerek tercih etmiş, idealist öğrencilerini hayal edemeyeceği kadar iyi noktalara getirir burası, ancak her alanda olduğu gibi isminin, cisminin büyüsüne kapılıp tercih etmiş, başarısız olmuşları-olacakları da yok değildir, normaldir.
çok iyi ve kalabalık bir kadroya sahip, dumanı üstünde bölümüm. ders performans ödülü ve tez ödülü gibi gudik uygulamaları vardır. çeşitli ikili anlaşmalar sayesinde mezunları viyana senin ingiltere benim gezer durur. ekol arıyorsanız, sosyolojide yerel literatürü hatmetmek için ankara dtcf, yabancı literatürü hatmetmek için ise odtü doğru karar olur diye düşünmekteyim.
edit: eksileyen beyinsiz, kıskandın mı? kapısı herkese açık, "high society" bir yer değil. yanlış bilgi mi verdim? doğrusunu yazsana . kadar beynin varsa?
dönem bitimiyle birlikte, her son derste hocaların sınıfa şarap, meze, meyve yığdığı; kokteyl havasında ders işledikleri bölüm. bugün benzer bir dersin çıkışında, telaşla minibüse yetişmeye çalışırken, jaluzilerden gözüken derslikler ve içindeki kalabalıkla göz göze geldim. kürsüde duran şarap şişeleri, hafif uçmuş ama tebessüm eden yüzler, konuşmakta olan kişiyi anlık bölen çın çın şen kahkahalar... bir tuhaf oldum ne bileyim, gülümsedim sadece...
ülkenin en iyi olmasa da, en iyi sosyoloji bölümleri listesinin üst sıralarını zorlayan kimi zaman sevdiğim kimi zaman sövdüğüm, son dönemini okumakta olduğum ömür törpüsü bölümümdür. Son bir kaç yılda gerek bazı hocalarının vefat etmesi, gerek bazılarının milletvekili olup ayrılması ya da ders vermeyi bırakmasından dolayı hoca ve seçmeli ders sıkıntısı çekmektedir, lakin kadrosuna yeni eklenen hocalarıyla elbet bu günleri de aşacaktır.
Gün olur da, tercih yapacaklar bir tavsiye isterse diye de, bir milyon kez
- sosyoloji ne evladım?
- sen şimdi mezun olunca öğretmen mi olacaksın?
- n'lcak bu ülkenin hali sen bilirsin?
gibi sorulara cevap verecek sabrınız yoksa hiç yazmayın, bitmiyorlar çünkü.
Ve evet, hocalar dersleri çoğunlukla dersleri ingilizce işlemekte; ve hayır, derste türkçe konuşanları dövmemektedirler. Ayrıca o kalabalık makaleleri okuyup, kocaman kitapları devirip üç dört saat süren sınavlara girdiğimizde doğrudur.
Halihazırda Uludağ Üniversitesi endüstri mühendisliği bölümünde okurken ygs ye tekrar sokan, aklımı kurcalayan, gsü felsefe ile bir arada bir derede kalmış hissettiren bölümdür. Hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar lütfen bana ulaşsın