şu cümleyi ekşide yazsam bir sürü küfür mesajı gelirdi. neyse ki ekşiden daha özgür bir ortam olan uludağda rahatlıkla yazabiliyorum.
evet olm odtü dediğin yer iğrenç sakallı pis bıyıklı vasıfsızların terörist yapılanmaları için geldikleri bir yer. gelenler ise hakkıyla değil sınavlara ösymden hiçbir yetkilinin girmeye cesaret edemediği doğu illerinde giren tayfadır.
Girdiğime gireceğime pişman olduğum ve beni birçok yönden hayal kırıklığına uğratan üniversite. Öte yandan iki kelimeyi bir araya getiremeyen salakların eleştirilerine maruz kalan üniversite olarak da tanımlanabilir. Eleştirilmesi gereken yönleri var elbet ama ülkemizin malum kitlesi bu yönleri değil, saçma sapan gereksiz şeyleri eleştirerek odtü'yü karalamaya çalışıyor. Küçük bir kitle de ezik hissetmenin verdiği saldırganlıkla yapıyor eleştirilerini. Onlar en komikleri. Bi haddinizi bilin önce aslan parçaları, şunu söylemek istemiyoruz ama insanın sabrını taşırana kadar zorluyorsunuz bazen.
Hayatın kolaylaşmış olduğu bir alana çocukları bırakın ve sadece derslerine çalışmalarını isteyin. Sonra o çocuklar (ve çocuk kafalılar) neden daha iyi değil diye yakınsınlar. işte size odtü. C ile mezun olup gerçek hayata maruz kalınca da ,bu da ne bakışı atsınlar. Anlamadığınız insanlar tek bir binadan oluşmuş üniversitelerde zar zor okuyup geçmişte yaptığı hataları telafi etmeye çalışırken yükseliyorlar. Siz ise mühendis oldum deyip sabit maaşla iş arıyorsunuz. Sanırım rahata alıştınız.
odtü'yü harvard'la oxford'la kıyaslayacak hâlimiz yok elbette. ama gazi gibi, hacettepe gibi, marmara gibi kıçı kırık üniversiteleri dörde beşe katlayacağı kesindir.
ona buna buluşmadan okunduğunda hiç bırakılmak istenmeyen, kimsenin kötülemeye hakki olmayan üniversitedir. Olaylara dahil olmak zorunda bırakılmaz hiçbir öğrenci, herkes seçimini kendisi yapar bu konuda.
Eşit ağırlık bölümlerinin kapatılması gereken üniversite. Kaynak sadece mühendisliğe aktarılmalı. Bu sayede boş beleş insan kitlesi de hafifletilmiş olur.
ODTÜ, Türkiye ve diğer Orta Doğu ülkelerinin kalkınmalarına katkıda bulunmak, özellikle fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında çalışan yetiştirmek üzere 15 Kasım 1956 tarihinde Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla eğitime başlamıştır. Üniversitenin Kuruluş ve Hazırlıkları Hakkındaki 6887 Sayılı Yasa 29 Ocak 1957 tarihinde yürürlüğe girmiştir. ODTÜ'nün özel durumunu belirleyen ve tüzel kişiliğine kavuşturan 7307 sayılı Kuruluş Yasası ise 27 Mayıs 1959 tarihinde yürürlüğe girmiştir.