bugün

Kişinin engelleyemediği düşünce ve takıntılarının sonucu.

genelde görülen belirtiler: el yıkama, dinî takıntılar, simetri hastalığı, işe yaramayan eşyaları biriktirmek.

En iyi tedavi yöntemi ilaç ve bilişsel davranış terapisidir. Özellikle serotonin sistemi üzerinde etkili olan ilaçlar OKB tedavisinde oldukça yararlı olmaktadır.
takıntı hastalığı.

bi ara tedavi olmuştum bunun yüzünden. eğer kendinizde olduğunu düşünüyorsanız ilerlemeden destek almalısınız.
belirtilerine baktım da kafayı yemişim haberim yok.
'obsesif:takıntı / kompulsiyon:zorlantı'
bireyin hayatını olumsuz etkileyen ve mesleki/sosyal işlevselliğini büyük ölçüde düşüren ruhsal bir problemdir. ve son olarak sıkça 'okkb' ile karıştırıldığını da söylemeden geçemeyeceğim. okkb bir kişilik bozukluğu ve bu bozuklukta obsesyonlara ve kompulsiyonlara rastlanmaz.

dipnot: ilerleyen evrelerinde karşılaşmış olduğum çok ileri vakalar mevcut, kesinlikle gözardı edilmemesini ve bir uzmana danışılması gerektiğini düşünüyorum.
obsesyon ve kompulsiyonlarla seyreden anksiyete bozuklukları içinde sınıflandırılan bir psikiyatrik bozukluktur. (bkz: ocd)
as good as it gets filminde jack nicholson'ın muzdarip olduğu psikolojik-fiziki rahatsızlıktır.

bu arada filmi şiddetle ve esefle kın... dur lan öneriyorum.

ayrıca jack abimiz en iyi oyuncu oscar'ını da almıştı.
Bir sonraki basamağı derealizasyon iki sonraki basamağı kaozofluktur.
Arkadaş OKB ile OKKB'nin isim benzerliği dışında alakası yok. Senin yazdığın OKB. Obsesyon ve Kompulsiyon OKB de görülür. OKKB de Obsesyon ve Kompulsiyon olmaz OKKB her şeyin mükemmel olmasını ister, hata kabul etmez. OKKB de tüpü kontrol etme, diğer yazdığın şey de olmaz. isimler benziyor ya karıştırılması normal.
obsesif kompulsif bozuklukla (okb) karıştırılmaması gereken bir kişilik bozukluğudur. okb'de kişi yanlış olduğunu bildiği fakat kontrol edemediği düşünceler (obsesyon) ve davranışlar (kompulsiyon) gösterirken; okkb kişinin kendi değer yargılarıyla ve düşünceleriyle çatışmayan takıntılı bir takım davranışlar sergilemesidir, bir nevi mükemmeliyetçilik diyebiliriz.
Cigaratörlerin asla yakalanmadığı hastalık.
allah şifa versin biladerim.
Takıntı hastalığı. Bir dönem yoğun şekilde yaşamıştım.
Kapattığımı bildiğim tüpü kontrol için eve dönerdim. Çıktıktan sonra bu sefer kontrol esnasında yanlışlıkla açtım mı diye tekrar kontrol ederdim. 5 kez dönerdim o tüp yüzünden eve...

Bir keresinde yolda yürürken ekmek gördüm. Ellemeden yürüdüm gittim. Evde içime kötü his doğdu, sanki o ekmeğe bassalar bana çok kötü bir şeyler olacakmış gibi. Gecenin körü git gel 1 saat yol yürüyüp o ekmeği oradan aldım, 3 kez öpüp alnıma sürdükten sonra erişilemeyecek bir duvarın üzerine bıraktım. Aylar sonra dayanamadığımı anlayınca doktora gittim, şurup gibi şeyler veriyorlar. içtikçe, ilaçları kullandıkça net bir şekilde atlatıyorsun.
şizofreni 15-45 yaş arası erkeklerde daha sık görüldüğü, 45-85 yaş aralığında da bu durumun kadınların üstünlüğü ile sonuçlandığı bir hastalık.

ahanda kaynak: http://www.schizophrenia.com/szfacts.htm

bipolarda ise bu kez kadınlar bir adım önde. özellikle rapid cycling türünde.

ahanda kaynak: http://www.dbsalliance.or...atistics_bipolar_disorder

okb'de ise hemen hemen eşit ama kadınlar burun farkıyla öne geçmiş. yine de bunun için eşit demek yanlış olmaz.

ahanda kaynak: http://www.scielo.br/scie...d=S1516-44462011000400014
Dünyada şu 3 hastalık hem kadında hem de erkekte eşit derecededir:
1. Şizofreni
2. Bipolar
3. Obsesif kompulsif

Bir bozukluk.
Hastalığı ilk kez bir arkadaşımdan duymuştum. Çok farklı bir hastalık o hep şöyle derdi kanser olsam daha iyidir. Ben onunla tanışmadan önce böyle bir hastalıktan habersizdim. Zor bir hastalık. Ailesinin arkadaşlarının böyle hastalara hep destek olmalısınız. Onların yanında olduğunuzu hep hissettirmelisiniz.
en beterlerinden biri dinsel okb miş.

kişi saplantılı şekilde cehennem azab cezalandırılma korkusu ile yaşar. en ufak şeylerden kendine günah azap ceza çıkarır.

en tipik özelliği devamlı olarak kendi kendine aynı soruları sorar. bu soruları kendi cevaplar. ama aynı sorular yeniden yeniden aklına gelir. tekrardan kendi kendine cevaplar. bu kısır döngü hiç bitmez. sorular giderek zorlaşır. daha .çok korkutur.
olmadı diyerek aynı abdesti 10 kere alabilir.

aynı şekilde sebebsiz bitmeyen korkular panik ataklar eşlik eder. kişi çalışamaz evlenemez .

anafranil bir miktar fayda sağlarnmış.

ruhun kanseridir denir. hayatı yaşarken cehennem edebilir.

bir okb li hasta bu konuda ciddi uzunca anlatımlı bir blog açmıştı.

kendisini okb ye vakfetmiş psikologlar ve psikiyatrist hekimler var.

genellikle teşhisi zor. bipolar ile karıştırlması yaygınmış. çoğunluk psikiyatrist hemen anlamazmış.
Düzeltilmesi çok zordur.
bilinçaltını veren, kişilik dinamiğini ölçen testlerde kişinin 'aslında' neye takıntılı olduğunu bulunması gerekir.

Örneğin küçük yaşta zorla evlendirilen bir kadında o zamandan bilinçaltında oluşan kirlenmişlik hissi aşırı titizlik hassasiyeti olarak ortaya çıkabiliyor.
Ya da yine aynı şekilde küçükken tacize uğramış kişilerde de bilinçsizce, değişik şekillerde, ergenlik ve genç erişkinlik döneminde bu tarz konudan bağımsız durumlar ortaya çıkabiliyor.
görsel

Şöyle bir manzaraya fazla dayanamaz.
Psikolojik hastalıklarımdan sadece biridir. Temizlikten eşitliğe hemen her konuda düzen arıyorum şahsen ama hastaların çoğunluğu bunu temizlik sıkıntısında kriz geçirerek yaşıyor.
Anal döneme saplantı sahibi olan bireylerde görülen bir tür rahatsızlık.
Şizofreni gibi bir hastalık mal gibi örneklerle anılması rahatsız edici, obkb olan kişiler genelde ne yaptıklarının farkında bile değil.
yamuk çerçeveyi düzeltme isteği gelince "ay obsesif kompulsif şeysi var bende" denen hastalık. evet arkadaşlar çoğumuzda düzen takıntısı vardır bir noktaya kadar ama kişilik bozukluğu ya da hastalık derecesi çok başka bir şey. içinizden rastgele "şu ışık düğmesine 5 kere dokunmazsan çok kötü bir şey olacak" ya da "biri kaşığımı yamuk koymuş ve bunu görmek bende yüzümü tırnaklarımla oyma isteği uyandırıyor" gibi düşünceler geçiyorsa evet, bu bozukluğa çok büyük olasılıkla sahipsiniz ancak "ayy yerdeki fayansların düzenini bozan tek bir fayans beni deli etti" olayı bunun hastalık boyutuna ulaştığını göstermez. kişilik bozuklukları ve zihinsel hastalıklar şaka konusu ya da ağızda sakız konumuna getirilince bu sıkıntıya sahip olan insanlar itiraf etmeye korkar hale geliyor. yapmayalım, yaptırmayalım.
Yıllardır bende olan hastalık.

internet üzerinden araştırması yapılabilir.
Bir belirtisine değinmek gerekirse; bazı şeyler merasim gibi yapılir.
Örn: yatağa sol tarafından girip bunun bir eksiklik olduğunun farkina varilmasiyla yataktan çikip usulca sağ taraftan yaklaşmak yatağa, bunu da mükemmel bulmayıp, ayak tarafından yatağa katılim yapmak.
Semptomlar işlevselliği bozuyor ve günlük hayatınızı devam ettiremeyecek düzeyde ise çok büyük bir problemdir.
Bu semptomlar her insanda dozunda vardır zaten.
Çalıştığım McDonald's şubesinde var böyle biri ekstradan çok fazla farklı hastalıkları da mevcut, işkurun engelli insan çalıştırtma mantığı ile sevk edilmiş.

"Kaç kardeşiniz" dedim.

"Tek kardeşim" dedi.

O gün bugün kahkaha atıyorum sağolsun varolsun.

Bu hastalığa müzmin olanların beyinleri %40 eksik çalışıyor her şeyi algılayamıyorlar, derdi uyutan ilaçlar.