eğer öğrencileri farkı açısından açılan bir başlıksa bu, olanlar gayet olağandır...
vakıftan,devlet üniversitesine yatay geçiş yapan öğrenciler aradaki özgüven ve bilgi farkini açık farkedebilir *
vakıftakiler işin menbaından öğrenim görürken( profesörden), devlettekiler menbaının sızıntılarından, yani yar.doc. yada öğr.gör. den öğrenim görürler...* e haliyle arada fark olacaktır her açıdan...
durumu kötü olmamakla beraber, özel bir üniversitede babasının masrafını karşılamak için sattığı bir evin parasıyla okuyan bir öğrenci olarak şunu söyleyebilirim ki, öncelikle özel okulda okuyan her insan bir eli yağda, diğer eli balda yaşamıyor.
bu insan, sadece elindeki fırsatı daha iyi değerlendirebilecek ise o şekilde değerlendirmeye çalışan insan. aldığım puanın yarısıyla boğaziçi, odtü gibi okullar hariç, herhangi bir devlet okulunda da okuyabilecekken misal bilkent üniversitesinin imkanlarının daha geniş olduğunu bilip orayı tercih etmem benim moron olduğumu değil, bu ihtimali aklının köşesinden bile geçirmeden özel üniversite öğrencilerini genelleyip bu salakça fikirle aşşağılayabilen senin moron olduğunu gösterir.
dünya hakkında kafa yorduğun kadar biraz da bunlar hakkında kafa yorsan be güzelim? sonra gelip burda bizim kafamızı sikmesen?
öss denen o sikik sınavda benden 100 puan fazla alsan ne yazar, zeka seviyen bu düzeyde olduktan sonra. aferin, çalışkan insanmışsın.
hala 1960 beyinsizliği ile çıkıp da orada komünist artistik yapacak kişiler olmamaları çok daha iyidir. kendilerinden pek haz etmesimede (çünkü %90ı chpli zengin kesim çocuklarıdır) 40 sene öncesinde kalmış fikirleri savunmaya çalışmazlar.
niye yadırgandığı anlaşılmayan. bunu yadırgayanlar özel üniversitelere baba parasıyla okuyor moron diyenler sabancı-koç-bilgi-bilkent vs. nin paralı okunan bölümünün puanının bile, herhangi bir devlet üniversitesinin taban puanını 45e falan katladığını bilmiyor olsa gerek, odtu'ye okumaya girenle, sabancı da okumaya hak kazanmış biri arasındaki tek fark birinin babasının zengin olmasıdır. tutun işkembelerinizi.
1) özel üniversite öğrencisi yoktur, vakıf üniversitesi öğürencisi vardır.
2) vakıf üniversitelerine türkiye derecesi yapmış pek çok öğrenci gitmektedir, ve o gençler arasında benim tanıdıklarım burslulardır, derecelilerdir.
3) soru sorma hakkını elde edenler bunu paraları sayesinde değil, okullarında göstermiş oldukları performans ile elde etmişlerdir.
4) bu hakkı da öğrenciler değil, girişimci üniversiteler elde etmiştir.
5) bahsi geçen öğrencilerin apolitikliği üniversitelerine göre belirlenemez.
6) sözlük insanı daha fazla saçmalamadan yık önyargılarını ve çıkar o taktığın at gözlüklerini. yok moronmuş, şuymuş buymuş yaftalama.
çok ayıp ve cahilce bir ayrımdır bu.buyrun hodri meydan diyebilinecek durumdur.ne demek özel üniversite ve devlet.her türlü okulda ister büyük ister küçük ister özel isterse devlet canavar gibi arkadaşlarımız var.şahsım özel üniversitede okuyan ve obama'yı ters köşe yapcak soruları olan bir öğrenciyim lakin ben davet edilmedim ve davet edildiğini bildiğim 2 arkadaşım devlet üniversitesi mezunu-öğrencisi ve ayrıca """" benden soru istediler"""" buyrun burdan yakın ispat isteyene itinayla messenger kayıtları gösterilir kişiyle tanışıtırılır.aşın milletim bunu artık aşın sanki devlette okuyan bedava okuyor milletin ( babalarımızın annelerimizin dedelerimizin nenelerimizin) cebinden çıkan vergilerle okuyor.hesaplanmıştı bir ara devlette okuyan öğrencinin devlete yani ülkeye olan yükü neredeyse 2 katı özeldeki bir öğrenciden ayrıca Türkiye cumhuriyetinde özel üniversite yoktur vakıf üniversitesi vardır.ayıptır bu kıyaslama ve varsayımlar.evet harvard ve bilkent ( yiyorsa girilesi okullar) kapaktır bunu söyleyene.
edit: düşüncelerime eksi veren özelden mesaj at rengini göster ispatı yapıştıralım yüzüne...gerçekler acıdır hatta acıtır.önce insan ol sonra adam seç denir bu duruma.
abd başkanı "ahuha koyimm naaapçam lan ben bu soru karşısında şimdi" vs demez. aldığı eğitim o yöndedir çünkü. annanı al da git demez mesela. konuyu çarpıtır, laf geveler. konu geçiştirilir.
asıl sorun şudur;
ben bir türk genci olarak neden başbakana gençlerin soru sorabildiğini göremiyorum? neden programlar hazırlanmıyor? neden başbakan ulusa sesleniyor da ben ona seslenemiyorum ulus olarak? yani demek istiyorum ki beyin, cebindeki parada vakıf üniversitelerinde, devlet üniversitelerinde, liselerde değildir. beyin kafadadır.
son bir ekleme: başbakan abd'ye gittiğinde neden colarado univercity genliği ona soru sormuyor?
krizi neoliberal politikalarla aşma zihniyetinin parçası olan durumdur.
"Çocuklarınızı özel üniversitelerde okutursanız, önleri açıktır." mesajı verilmiştir.
Yeni keynesyen iktisat açılımları ile kriz aşıldığı zaman -yani yaklaşık 30 yıl sonra-, çocuk sahibi olacak arkadaşlara çocukları bir soru soracak:
-anne/baba sizin gençlik mal mıydı?
-terbiyesizleşme!
-ama anne/baba tüm dünya sosyal politikalara geçerken, siz hep neoliberal politikaları onaylamışsınız...halklar hak ettikleri gibi yönetilirmiş...öyle diyorlar.
tabi 1 de ağzı olan değil parası olanın bu memlekette konuşabildiğinin göstergesidir.
Bence sorun gençlerin özel üniversiteli veya devlet üniversitesinde okuyor olması değil apolitik olmalarıydı. Oraya ciddi anlamda siyaset ile ilgilen "emperyalistler olarak dünyanın anasını ağlattınız hala barış diye saçmalıyorsunuz" şeklinde bir soru sorabilecek bilince sahip genç arkadaşlar çıkartılmazlardı.
vakıf üniversitesidir o. zira türkiye'de henüz özel üniversite yok. ayrıca, vakıf üniversitelerinde okuyan gençlerin yanı sıra devlet üniversitelerinde okuyan gençler de vardı. ha soruyu soran gençlerden bazı s.mış, saçmalamış olabilir, bu durum soruyu soran gencin sorunudur; okuduğu üniversitenin değil.
gayet iyi bir devlet üniversitesi mezunu olarak söyleyebilirim ki hiç bir sikim fark etmemiştir.. ha sadece arada hortlayan servet düşmanlığını bir daha gözümüze soktu..
şu unutulmasın ki gittiği üniversitede rezil bir öğrenim görmüyor diye birine moron demek, moronluğun dik alası olup, park halindeki spor otoyu çizmekten bir adım geride bir psikolojidir.. devlet üniversitesine gidenler de ortada, dünyanın en salak eğitim sisteminin çocuğu olan bir sınava daha çok kastılar diye kendilerini stephen hawking sanıyorlar görüldüğü gibi..
benim neredeyse bütün arkadaşlarım özel üniversite mezunu ya da devam ediyor, hiçbirinden bu kadar akılsız düşünceler duymadım bugüne kadar.. hepsi mantıklı, zeki adamlar..
yalnız bu başlıktaki ilk entryi yazan ve anlaşıldığı kadarıyla kendisini politik bir dehadan sayan arkadaşa şunu da belirtmeden geçemeyeceğim: sen memleket meselelerini 'moron'ların elinden almaya uğraşmadan önce dil bilgisi kurallarını bir hatım et bence.. benim özel üniversitede okuyan her arkadaşım bağlaç ayırabiliyor allah'ları var..
en beğenilen entryn olmuş bir de.. hayırlı olsun.. kaz çok tabi..
kıçtan uydurulmuş haber başlığıdır. ingilizce de daha çatır çatır o çocuklar. ve güzel yetiştiriliyorlar ülke sorunlarını kavrama anlamında da. bu mana da tabi ki özel üniversiteden olacaklar, siirt üniversitesinden gelecek değiller ya.
eziklik kokan bir soylem.. devlet universitelerinde okuyan super beyinli ogrencilerden korkmuslar da, obama got olmasin diye "geri zekali" ozel uni. ogrencilerine soru sordurmuslar oyle mi?.. eger universite adina gore zeka ve got etme tahlili yapilabiliyorsa bildigim kadariyla bahsi gecen obama isimli sahis harvard mezunudur... bu durumda bizim super zeki, dunya meselelerini yalamis yutmus ve oraya obama' yi bitirmeye gelmis devlet universiteli ogrencilerimizin de pek sansi olmayacaktir.. obama alayini got edebilir zira mezun oldugu universite ile... hayatindaki tek basarisi devlet universitesine girmek olan ve bunun bile ezikligini hala uzerinden atamadigi anlasilan, baslik olarak acilmis bu soylemin sahibi olan tiplerle mi sokacaktik obama' yi yerin dibine?.. herifin mezun oldugu okulun top 500 deki yerine bir bak bir de kendininkine o zaman.. devletmis, ozelmis cok mu fark var sanki? bizim en iyi universiteler listenin dibinde zar zor o da ara sira girebiliyorken, herifin ulkesinin ortalama universiteleri bile bizim en iyilere 200-300 sira fark atabiliyorken biraz oturup nefeslenmekte fayda var... cosmayin her boka.
külliyen yanlıştır.
kocaeli üniversiteli öğrenci bizzat şu soruyu sormuştur: 'kuzey ırak'ta kurulacak bir kürt devletine evet der misiniz?'
entry ye tanım: nerenizle takip ediyorsunuz haberleri, anlayamıyoruz dedirten önerme.
elit kesimden adam gibi insanları çıkarmışlardır oraya.. çıkıpta kimse olup olmadık slogan atmasın go home yankee'dir açız dır boktur püsürüktür diye.. aç olunabilir anacak bu o adamı ilgilendirmez o adam oraya feryat dinlemeye değil, dünya ile dünya politikaları ,sorunları ile ilgili üniversite öğrencilerinin sorularını aydınlatmak için gelmiştir işte bu yüzden bunu anlıyamıyacak pek akıllı baba parası yemeyen arkadaşımız gelememiştir oraya... okulumdan pek çok arkadaşımda ordaydı ve bunun baba parasıyla alakası yoktu devlet üniversitesine girince bir bok olunmuyor yazdıklarınızdan da anlaşıldığı üzere..
boğaziçi hariç diğer devlet üniversiteleri ben ne soru sormaya gidecem o bana gelsin, millet bana 12487912571289571289375 puanla, 1389127518927512897512 net ile zor giriyor, hehe demesinden mütevellit, isim yapmak ve öğrenci yetiştirmek adına afedersin g*tünü yırtan özel üniversitelerin atılgan tutumuyla ilgili durumdur.
fmv ışık üniversitesi uluslararası ilişkiler öğrencileri, demokrat partinin davetiyle abd'de seçimleri izlemişlerdi. bu tip bağlantıların rolü de büyüktür tabii.
türk misafirperverliğini kanıtlamak için amerikan başkanına, özel üniversitede okuyan özel gençlerin özel sorular sormasıdır.* özel üniversitede okuyan insanlara karşı olumsuz bir tutum yanlıştır. fakat soru soran gençler özellikle sadece özel üniversitelerden seçilmişse ortada haksızlık vardır. haksızlığın nedeniyse o gençler değil organizasyonu yapanlardır.
barack obama'ya dünya ile bütünleşmiş, tepkici değil girişimci olan, amerika denince aklına sadece afganistan, ırak gelmeyen öğrencilerin soru sorması durumudur. şimdi demek istediğim bütün özel üniversiteliler böyle, bütün devlet üniversiteliler öbür türlü demek değil. ama bir ortalama alırsak devlet üniversitelilerin soracakları sorular 1960 yılının demode sol zihniyetinden çıkacak sorular olacaktı. özel üniversiteliler günümüz dünyasını daha iyi anlıyorlar. bu nedenle iyi yapılmıştır.
yanlış bir bilgidir.sadece özel üniversiteli değil devlet üniversiteli öğrencilerde sormuştur.ayrıca özel üniversitelerdeki öğrenciler moronmuş onu anladık.ulan öss başarısına göre moronluk mu olur? nasıl bir zihniyettir bu?
aslinda kalburüstü olarak nitelendirilen embesil bir tayfanin obama`nin karsisina cikartilmasidir, verilmek istenen mesaj ise: bakin sizin aptal sarisinlariniz varsa bizim de bu türden insanlarimiz var.
sonuc: basari saglanmistir, bu portreyi gören obama kesinlikle söyle demistir: biz bu türklere istedigimizi yaptirabiliriz, hatta bu dingillerden birini gelecekte basbakan bile yapabiliriz.