erol günaydın , şebnem dönmez , tardu flordun , nefise karatay gibi isimlerin yer aldığı müzikal tadında film. sezen aksu şarkılarıyla yapılmıştır. bu filmin başka örneği yok türkiye’de ya da ben bilmiyorum. yağmurlu bir günde izlenmesi ayrı bir keyif verir.
diyalog kullanmak yerine sezen aksunun şarkıları kullanılmıştır. erol günaydın’ın ikili ilişkiler için kurduğu cümleler verdiği nasihatler pek güzel. ‘’ aşk ve acı birbirine benzer. varken ne aşka ne acıya alışamasın. tam alıştığını hissettiğin anda ikisi birden yok olur.’’
17 müthiş sezen aksu şarkısı ile bir nevi klip tadında olan ikili diyalogların az olmasına rağmen ayrı bir etki ile insana sıkılmadan izleten filmdir.
yıllar sonra aklıma nereden düştüğünü anlayamadığımdır ayrıca.
kocasının geleceği için kendi hayatını feda eden fedakar bir kadının hayat hikayesini konu alan 1965 yapımı, türk filmi. yönetmen Zafer Davutoğlu ve senaryosu ise Osman F. Seden e ait olan filmin kadrosunda Hülya Koçyiğit , Müşfik Kenter , Salih Güney , Muzaffer Tema , Gülsüm Kamu , Hüseyin Peyda , Sadettin Erbil , Muammer Gözalan , Mürüvvet Sim , Mümtaz Ener , Selahattin içsel , Celal Ersöz , Zeki Alpan , Muzaffer Yenen , Nezihe Güler , Bedia Muvahhit , Faik Coşkun , Nubar Terziyan , Zeki Tüney , Kazım Kartal , Erdoğan Seren , Talia Saltı , Haydar Karaer , Zeki Sezer , Faruk Panter , Ünal Gürel , Orhon M. Arıburnu , Ertuğrul Bilda , Hüseyin Salıcı , Kaya Volkan , Nermin Özses , Suna Pekuysal , Jeyan Mahfi Tözüm , Hayri Esen , Rıza Tüzün , Cüneyt Türel bulunmaktadır. usta aktör müşfik kenter bu filmde kemal aydın karakterini canlandırmıştır.
adamın içini ''cız'' ettiren münir nurettin selçuk bestesi.
Demedim hiç ona Kimsin ve nesin sen ne adın,
Niye yıllarca hayâlimde süründün yaşadın,
O kadın ah o kadın ah o kadın ah o kadın,
Niye kahrın bana düşmüş niye ellerle tadın,
Niye yıllarca hayâlimde süründün yaşadın,
O kadın ah o kadın ah o kadın ah o kadın.
--spoiler--
doğru yada yanlış yaşadıklarımın verdiği buruk tecrubelerle daha mesafeli olmayı öğreniyorum, belkide korkak, ne zaman kaçmalıyım acıdan? ne zaman yaklaşmalıyım aşka? acıyamı alışmalıyım yoksa aşkamı???
--spoiler--
Filmi izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum. Ha ama O kadın mı? O kadın her erkeğin mazisinde kalan, kalmak zorunda olandır o kadın. Sen 60 yaşında torun torba sahibi bir adam olabilirsin. Karını seviyor ve hatta mutlu olabilirsin. Ama ne zaman aşk acısı çeken bir genç görsen işte o kadın gelir aklına. Bir kadeh de sen doldurursun, alkole tövbeli de olsan...
Bir şişe rakı, akaar gider. Meze bile istemez üstelik. Sen dinlersin, o anlatır. Dalar gidersin maziye. Acaba dersin, ne yapıyor ki şu an? Ne yapardık burda olsa dersin. Sonra olasılıklar kayarken sen de kayarsın hafiften. Keşkelere geçersin. ilk tanışman gelir aklına. Giydiği miydiği hikaye. O mimiklerini anımsarsın, canlanır sanki yıllar önceki o kadın karşında. Sen küfredersin bir şeylere. Belki de sadece dünyanın adaletine ya da kendine. Kim bilir? Belki de yakındır o kadın sana hala. Belki geleceğini, geleceğin yapma şansına sahipsindir hala. Belkide o masadan kalkıp eve gittiğinde "nerdesin be adam" diyecek bir karın vardır artık.
En kötüsü de şu, asla zamanında anlayamazsın. Asla, aradığın kadının o kadın olduğunu zamanında anlayamazsın.
"demedim hiç ona kimsin ve nesin sen, ne adın
niye yıllarca hayalimde süründün, yaşadın
niye kahrın bana düşmüş, niye ellerde tadın
niye yıllarca hayalimde süründün, yaşadın"
seklinde duygulu sozleri olan ve turk muzigiyle icli disli olanlarin hemen farkedecegi farklilikta bir muzigi olan, munir nurettin'den baskasinda egreti duran fevkalade sarki, platonik askin en guzel ifade edildigi eserlerden biri, belki de en guzeli...