gerçekten de 4 sayfa doldurup 10 puanın altında alabileceğiniz bir ders. kendimden biliyorum, 60-70 civarı bir not beklediğim vizeden 8 almıştım. ilk bakıldığında çok zor bir ders gibi görünmese de taylor, lagrange, romberg, yok efendim işte üç nokta orta nokta, yok beş nokta uç nokta... bu teorem ve iterasyonlar o denli uzun ve karmaşık ki, ufacık bir hatanız sorunun geri kalanını çöp etmeye yetiyor. bizimki gibi "ben sonuca bakarım, gidiş yolu umrumda değil" diyen bir hocaya rastlarsanız da Allah size sabır, kolaylık ve bol miktarda dikkat versin.
burde bunun diferansiyel denklemler diye bir kankask vardir ki,kafanizdaki 100 gram sacinizi ilk basta 99 gibi gorunsede sonunda 65 grama donusturur.halbuki en iyisi 250 grama sahip olup aa ile gecmektirki oda bizde yok malaesef.*
analitik yöntemlerle çözülemeyen problemleri çözmek için kullanılan yöntemler bütünü. birçok mühendislik bölümünde gösterilen bir dersinde adıdır. örneğin analitik yolla hesaplanamayan bir integralin hesabını yapmak, aynı şekilde normal yollarla çok uzun zaman alacak bazı kök bulma işlemlerini çoğu zaman bilgisayar vasıtası ile kolayca bulmamızı sağlar.
diferansiyel denklemleri analitik yöntemle çözemediğinizde'eyvah,ulan çözülmüyor şimdi ne yapacağız' dediğinizde numerik analiz sizin yardımınıza koşar.bu tip problemleri hızlı çözebilmek için mathcad,mathlab gibi programlar gereklidir.
edit: eksileyen arkadaş çözemiyor anlaşılan. genç sayısalcılar rahatsız. *