buraya harcanacak 20 milyar dolara 40000 rüzgar santrali kurup nükleerden elde edilecek elektriğin 6 katını üretebileceğimizi bilen kişidir.rüzgar esmezse diyen trollere cevabım %50 bile esse 3 katı üretirizdir.
aşağı yukarı böyle olan tiplerdir. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1350111/+
ülkesindeki elektriğin %60nın tamamen dışa bağımlı olduğumuz doğalgazdan üretildiğini bilmeyen tiptir.
Şimdi nükleer santralin avantajlarını ve dezavantajlarını bildiğim kadarıyla sıralayacağım size.
1. Nükleer santral öyle kolay kolay patlamaz arkadaşlar. Patlaması veya sızıntı olabilmesi için büyük çaplı deprem tsunami vs. olması gerekir.
2. Çernobil felaketinde patlamanın olmasının nedeni içerdeki personelin bir deney yapmaları sonucu gerçekleşmiştir. Yani kasıtlı olarak nükleer santralin güvenlik sistemi kapatılmıştır.
3. Nükleer santralin atıkları öyle çevreye veya denize falan atılmaz. içinde bulundurdukları 50 yıllık büyük havuzların içinde suya bırakılır. Çünkü bu polonyum mudur ne siktir üzerinden zaman geçtikten sonra başka bir maddeye dönüşürmüş.
4. Nükleer santrallerde sera gazı salınımını sıfırdır.
Şimdi gelelim dezavantajlarına.
Bu durumda iki sorunla karşılaşıyoruz bir türkiyenin ciddi manada enerji açığı var mı? iki bu enerji açığı illa nükleer santralle mi karşılanmalıdır?
Sanayileşmiş ülkelerde olan şey nedir? Sanayi gelişir enerji açığı doğar yeraltı kaynakları tükenme noktasına gelir ve alternatif olarak nükleer santrale geçiş yapılır. Türkiyede o kadar büyük bir sanayileşme olmadığına göre ve türkiyedeki sanayileşmenin istikrarsızlığına bakılırsa önceden önlem alıp adeta bir saatli bomba görevi görebilecek olan bu nükleer santrale ihtiyacımız var mıdır?
2. Türkiye dünyadaki bor kaynaklarının yüzde 72sine sahip olan bir ülke ve borun enerji bakımından önemi su götürmez bir gerçek. Bu kadar büyük bir bor rezervine sahip olmak beraberinden bor için çok büyük bir teknoloji yatırımı gerektirir. Yalnızca bor da değil. Türkiyede alternatif enerji bakımından oldukça zengin bir ülke. Güneş rüzgar gibi. Japonya bile nükleer santralleri olmasına karşın dalga enerjisinden nasık elektrik elde edebiliriz hakkında araştırmalar yapıyor.
Velhasıl türkiyede nükleer santral kurulması çevreye verebileceği zarardan ziyade ekonomik açıdan verebilecek zararları olabilir. Kısa vadede işlerlik kazanır peki ya uzun vadede? Bor çıkarıp işlemek ve onun üzerinde çalışmalar yapıp yeni teknolojiler üretebilmek varken bütün zengin ülkelerde nükleer santraller var bana ne bana ne ben de isterim düşüncesi neden vardır? Aşağılık kompleksi mi yaşıyoruz? Güçlü bir sanayimiz olmadığı halde (güçlüden kastım nükleer santralin sağladığı enerjiye ciddi manada ihtiyacı olan bir sanayi) bu nükleer santral yalnızca şehir ışıklandırması için mi kullanılacaktır?
Türkiye'nin enerjisinin büyük çoğunluğunu dışarıdan aldığını göz önüne alırsak gerçekten ihtiyaçtır. Rüzgar enerjisi sanayinin ihtiyacını karşılayacak seviyede olamıyor maalesef. Ancak nükleer enerjinin gerçekten çok titiz muhafaza edilmesi gerekiyor. Japonya'daki olayda bunu açıkça gördük.
ülkesinin iyiliğini düşünen tiptir. yazar yukarıda ne güzel belirtmiş, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, jeotermal enerji vs. gibi birçok yenilenebilir enerji varken nükleere ne gerek var? atatürk olimpiyat stadının yerine rüzgar panelleri olsa fena mı olur mu? gaz kaçağını çakmakla kontrol eden bir ülkeye sen nükleer tesis emanet ediyorsun ve şu da bir gerçek santralin başına ilahiyat mezunu yandaş herifin teki gelecek. gelde karşı olma şimdi.
günümüz dünyasında çoğu avrupa ülkesi olan birçok ülke nükleer santrallerini kapatıp rüzgar,güneş gibi alternatif temiz enerji kaynaklarına yönelirken nükleeri bir halt sanan malaktan daha zeki olan insan tipidir.
"lan noolacak, mis gibi enerji kaynağı nükleer. Evdeki tüpte tehlikeli" diyen zihniyetin kurduracağı nükleer santrale karşı olmak çok ta abes değildir.
ülkenin, gelişmiş ülkelerin nükleer çöplüğü olmasını istemeyen tiptir. aralarındayım.
ülkede onca alternatif enerji kaynağı varken neden nükleer enerji anlatsanıza biraz.
Zamanında nükleer santrala karşı gelenler yüzünden tüm evlere o zamanların popüler kültürün dayatması olan kombi yerleştirdiler. Doğalgaz konusunda dış ülkelere bağımlı hale geldik. Nükleer santralimiz olsaydı gül gibi geçinirdik. Tabi hunharca yapılsın, çevreyi yok etsin demiyorum. 2015 yılındayız teknoloji gelişti adamlar atık çöpleri toplayıp ısınma sağlıyo. Biz hala onu yapmayalım bunu yapmayalım. Başarılı şeyler yapınca da beğenmeyen tipler cabası.
tabiiki kemalisttir. Dünyanın ileri gelen ülkelerinin hangisinde nükleer santral yok? Kemalistler her konuda olduğu gibi bu konuda da ülkenin kötülüğünü istiyorlar.
kesinlikle nükleer santrale karşıyım. bu yüzden kendimle ne kadar gurur duysam az bile.
anlamıyorum abi ya.. bu ülkede yaşayan insanları anlayamıyorum.
Cahillikten ve bilgisizlikten kırılıyoruz resmen.
Hiç bir tehlikesi olmayan ve küresel iklim değişikliğine neden olmayan rüzgâr, güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek varken niye nükleer diye tutturulur.
Karşı çıkmamız için illa ki Çernobil gibi bir felaketi yaşamamız mı gerekiyor.
Yemin ediyorum küfür edicem de terbiyem müsade etmiyor.
bir türlü anlayamadığım tiplerdir. Elektrik olsun ülke dışa bağımlı olmasın enerji ucuz bol olsun Nükleer Santrale ayır bu insanlara uçağa binmeyin derim neden mi e uçakta kaza riski diğerlerine göre çok az ama çok hızlı zaman para tasarrufu sağlıyor kaza oldu mu da neredeyse herkes ölüyor NS öyle en temiz ve yüksek enerji kaynağı ama patlama oldu mu da çıkan olmaz tabi bu düşük bir ihtimal
ilk önce işçi güvenliği ve iş güüvenliği sorununun çözülüp sonrasında santral kurulumunun olması gerektiği iştir. Biz önce yüksek enerjiye elimize geçecek olan paraya ve güce bakıyoruz. Kimimizse bunu görmezden gelip sadece işçiye yöneliyor. Güzel kardeşlerim aşamalı olarak hepsini aşmak ve elde olabilecek imkanlar nelerse hepsini kullanmak gerekir. Daha çok fırın ekmek yemeliyiz çok.