Gerekli olan olaydır . Şahsen ben size örnek vereyim , Şimdi ben Rus'um her yaz memlekete giderim ve yaşadığım yerde nükleer enerji santrali bulunmaktadır . Akrabalarla konuşurken dedim 'bu şehire yetiyor mu bu santral dedim ? ' Dayımda ' ne yetmesi burdaki tüm enerji türkiye'ye satılıyor ' dedi ve ben düşündüm nükleer santral gerek enerji gerek ülkeye giren sıcak para içinde çok önemlidir . Geç bile kalınmıştır aslında .
bu konuda hiç bir şey bilmeyen insanların yorumudur. eğer ülkedeki yapılan bakım ve onarım işlerine bakar isek nükleer santrallerin getirisinden çok götüreceği olacaktır. evet, enerji açısından çok verimli. evet, çok yüksek enerji alınacak bir yöntem fakat önce santralden çıkan elektrik gücü %30 kayıpla evimize gelirken siz hala bu kayıplar nasıl azaltılır diye düşünmek yerine, benim ülkemde herşeyi geciktiren bu sistemsizlik bütünü varken, nükleer santral kurmak bu ülke için intihar olur. biliyorum, 5 sene sonra bakımlar düzensiz olacak. bunun yönetimde olan siyasilerle de alakası yok. * bizim insanımız bu. işlerimizi hep son dakikaya bırakırız. bazen başarılı oluruz bazen de zaman yetersiz gelir ama nükleer tesisler öyle bakımının gecikmesine gelmez. kurulu tesisattan bir sızıntı hepimizin sonu olur. bu ülkenin o kadar rüzgar alan bölgesi var o kadar akarsu var o kadar kömür madeni var. kendi kaynağın var iken sadece bir santralde güç üretip hepsinin üretebileceği enerjiyi üreteceğine inanmak, sadece milletin yaşama hakkını riske atmaktır.
nükleer santral öldürmez ama bizim vurdumduymazlığımız nükleer santral kurulduğunda bizim sonumuz olur. *
Tehlikeli tarafları hakkında az ya da çok bilgisi olan ve bu durumun "Heleki Türkiye'de" yaşanmasından korktuğu için bilgili ya da bilgisiz , kesinlikle kurulmamasını düşünen kişi.
dünyada şu anda 31 ülkede toplamda 410 adet bulunan, 18 ülkede hala inşaasına devam edilen enerji kaynağı. eskiden nükleer santrali olup da şimdi devre dışı bırakan ülke sayısı ise 5. bunları bildikten sonra insan düşünmeden edemiyor, nükleer enerji üreten ülkeler neden dünyada söz sahibi? neden bu ülkeler hala bu kadar riskli, maliyeti yüksek, pahalı ve getirisi az (?!) bir enerji kaynağına hala deli gibi yatırım yapıyor?
nükleer enerjinin son derece pahalı, dışa bağımlı, tehlikeli, atıkları yok edilemeyen ve binlerce yıl doğayı zehirleyen bir enerji olduğunu bilen ve ona karşı, alternatif temiz enerjiden yana olan bilinçli insandır.
sene 2011 olmuş, teknoloji ilerlemiş, uçan arabalar gelmemiş ama insanlar arasındaki haberleşme daha da kolaylaşmış, herkes çağa ayak uydurmaya başlamışken hala orta çağ mantalitesiyle yaşayan insanların içinde bulunduğu durum. greenpeace ve buna benzer vasat oluşumların ve bu oluşumlara destek verenlerin yakında tuvaletini ortalığa yaparken görürsem şaşırmam. nükleer enerji artık çağımızın vazgeçilmez enerji kaynağıdır, her ülkede olması gerekendir.
çevre dostu bir santral olmasından ötürü sağlam mühendislik ve işçilik ile gayet güvenilirdir.
karbondioksit emisyonuna neden olmaz ve bu da havanın temiz olacağı anlamına gelir.
kükürt dioksit emisyonu ve atık kül üretimine de neden olmaz.
bu nedenlerle küresel ısınma ve iklim değişikliğine neden olan karbondioksitin azaltılmasında yenilenebilir enerji kaynaklarının yanında önemli bir seçenektir. ayrıca asit yağmurlarına da neden olmaz.
şimdi gelelim japonya'nın içinde bulunduğu duruma. oradaki santrallerin eski olması ve tsunami gibi bir felakete maruz kalmasından dolayı radyasyon salınımının olması gayet normal. fakat ülkemizde tsunaminin olmayacağını ve şimdi yapılacak olan bir santralin ileri teknolojilerle yapılacağını düşünürsek bu şekilde endişelere kapılmak yersiz olur. şimdi yapılacak olan nükleer santrali oldukça güvenilir olacaktır. bu da ülkemiz için büyük bir değerdir. nice nükleer santrallere diyorum.