nükleer santral in insan sağlığına zararları

    2.
  1. termik santrallerin insan sağlığına zararlarından fazla olmayandır.

    plütonyum'un bir atık olmadığını, aslında çok değerli olduğunu bilmeyince, böyle oluyor tabii. plütonyum atom bombası yapımında kullanılmasının yanı sıra, uranyum-235'ten çok daha verimli bir yakıt olarak kullanılabilir. ha, kullanamadın mı, satışa çıkar bakalım kaç yüz milyon dolar ediyor. kalan radyoaktif maddelerin, çok basit tekniklerle havaya veya ortama karışması önlenebiliyor. çernobil'deki patlamanın da içeriğini az bir araştırın yahu. durup dururken mi patlamış, yoksa bir deneme esnasında mı? şimdi ana soğutucu sistemler arızalandığında kendiliğinden devreye giren yedek soğutma sistemleri de bulunuyor. terör saldırıları, hatta reaktöre sızan ve onu patlatma amacındaki bir ajan bile bu hamleyi yapr yapmaz, reaktör kendi kendini durduruyor. teknoloji gelişti uyanın artık. ayrıca radyoaktif elementlerden bu kadar korkmayın. insan vücudunda potasyum-40 denen radyoaktif bir element geziyor. ne işe yaradığı bile belli değil. korkmayın.

    rüzgar enerjisi için çok büyük araziler gerekir. güneş enerjisi için keza öyle. kurulum ve işletme maliyetleri de yüksektir. kömürün havayı nasıl kirlettiğini ve potansiyel bir asit yağmuru sebebi olduğunu da biliyordur herkes umarım. nükleer enerjiye mecburuz. her üretim tesisinin kendine göre tehlikeleri vardır. sülfürik asit üreten bir fabrika patlarsa ne olur? kezzaplara geliriz değil mi? hem de çok fena.

    bu yüzden, bir işe karşı çıkmadan önce araştırmak, bir bilene sormak gerekir. grinpiys'e sorarsan alacağın cevap bellidir. ama bir nükleer kimyacı veya fizikçiye sorarsan, özetle yukarıdaki cevabı alırsın.
    5 ...
  2. 2.
  3. 4.
  4. ingiltere'de, amerika'da bütün milletin tiroit kanserinden, lösemiden kırıldığını bize göstermiştir. lan yürüyün gidin aq sanki fabrika atığı amına koduğumun şeyleri de dereye akıtacaklar, oradan da bize geçecek. milyar liralık tesisler var bunları saklamak için kıt arkadaşım. utanmasa değirmende üretecek elektriği.

    edit: japonya'daki santrali örnek veren arkadaşlar var. 20 metrelik tsunami dalgası vurursa türkiye'yi beni bulun, ben tazmin edeceğim tüm hasarı. akdeniz'de o kadar su yok aq.
    3 ...
  5. 8.
  6. en önemli konu olan atıklardır.

    isveç mesela bu konuda küresel bir tesis açacaktır ve saklama ömrü 100000 yıl olarak öngörülmüştür.

    http://www.cnnturk.com/20...aklayacak.tesis/614499.0/

    hatta atıkların tekrar geri dönüşümü sağlanıp %10 oranında geri dönüşüm sağlanması mümkündür.

    bizde eğer bu iş yapılacak ise evvela bunların tetkiki gerekir.

    akademik tartışma isteyenler ise tarafları dinlemek için şu yayına bir göz atabilir.

    http://www.youtube.com/watch?v=fd2X1Sm5wv4
    1 ...
  7. 7.
  8. Türküz olm biz! o adı geçen zararlar başka milletler için geçerli. gerekirse koşarak kaçarız radyasyon bizi yakalayamaz ki.
    1 ...
  9. 5.
  10. yoktur. şimdi bağımlısı olduğumuz ve nükleer olmazsa muhtaç kalacağımız termik ve hidroliklere göre resmen ak kaşıklardır.
    1 ...
  11. 1.
  12. aslolan insan sağlığı ve insan soyunun sağlıklı devamı olduğuna göre asla kurulmamalıdır demeye vesile tespit edilmiş zararlardır.

    * Nükleer reaktörlerin çalışması sırasında atık olarak ortaya çıkan Plütonyum üst düzeyde zehirli ve kanser yapıcıdır. Doğada bulunma ömrü 250 yıldır.

    * Açığa çıkan bir diğer radyoaktif madde olan STRONSiYUM yağış yoluyla bitkilere oradan da hayvanların sütüne geçerek insanlara bulaşır. Kan kanserine ( lösemi) yol açar. 280 yıl ömrü vardır.

    * SEZYUM ve iYODda besin yoluyla insan vücuduna girer ve Tiroid bezi kanserine, çocuklarda büyüme aksaklıklarına ve genetik bozukluklara neden olur.

    1986 yılında Çernobil de meydana gelen nükleer patlama sonucu etki alanına giren bölgelerde radyasyonun zararları etkilerine uzun yıllar rastlanmıştır.
    *
    2 ...
  13. 3.
  14. 9.
  15. zararı yoktur aksine faydaları vardır hızlı bir şekilde mutasyona uğratıp senin bebeni torununu ucube yapabilir, kanseri falan es geç en büyük yararı budur kim istemez siyam ikizi bir evladı olsun.
    1 ...
  16. 6.
  17. istemezuyuklerde hazımsızlık yapar mesela.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük