nükleer enerji mühendisliği

entry11 galeri0
    1.
  1. son dönemde gerek ülkemizdeki enerji açığı gerekse dünyadaki ekonomik kriz ve büyük enerji açığına paralel olarak nükleer enerjinin yeniden vazgeçilemez hale gelmesi ile birlikte eski günlerine ve popularitesine geri dönen bölüm. bir dönemler bilindiği üzere (1985-1998) bölümün öss başarı dilimi yüzde birin içerisindeydi. fakat ülkemizdeki yanlış zihniyet ve yanlış enerji politikaları yüzünden bölüm ülkemizdeki popularitesini zamanla yitirmeye başlamıştı. dünyanın en büyük ve en gelişmiş ülkelerinin (amerika birleşik devletleri, ingiltere, fransa, japonya, kanada, almanya, rusya) halen kullanmakta olduğu nükleer enerji ülkemizde bazı çevrelerin çıkarları doğrultusunda geri plana atılmıştır. fakat bugün ülkemizin enerji açığı ve ekonomik durumu bizi yeniden nükleer enerji santralleri kurmaya yönlendirmiştir. ülkemizde sadece hacettepe üniversitesinde bulunan bu bölüm bu gelişmelerden ötürü yeniden popularite kazanmaya başlamıştır. bölümün mezunlarının bir çoğu özellikle abd'deki büyük enerji firmalarında çalışmaktadır. (westing house, general electric, vs) bölümdeki hocaların tamamı (mehmet tombakoğlu, okan zabınoğlu, şule ergün, niyazi sökmen, ayhan yılmazer) yurtdışındaki en büyük üniversitelerinde doktoralarını yapmış ve halen bölümde ders vermektedirler. bölüm eğitimi oldukça ağır olup dört yılda mezun olan sayısı çok azdır. bölüm öğrencilere sadece nükleer enerji değil aynı zamanda geniş bir mühendislik eğitimi sunmaktadır ve analitik düşünme yeteneği kazandırmaktadır.
    0 ...
  2. 2.
  3. sonu kanserle bitecek olan meslektir.
    0 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. okuyup mezun olan ve de türkiyede iş arıyan kardeşlerimin ilerde karşılaşacakları en nükleer olay tv de zapping yapmak olacaktır."hepinize kolay gelsin"dir.
    1 ...
  7. 5.
  8. 1990'lardan evvel üniversiteye giriş sınavlarında taban puanı oldukça yüksekken, iş olanaklarının kısıtlı olması ve türkiye'de işsiz yetiştirme enstitüsüne dönüşmesinden ötürü düşük taban puanlı bölümler hâline gelmiştir. mezunların çoğu ülkemizde işsizdir, beyin göçüne teşvik eder.
    0 ...
  9. 6.
  10. çocukluğumun gözde mesleklerinden. eskiden çok yüksek puanla öğrenci alırdı. herkes yarışırdı buraya girmek için. bir diğer mahfolan çeşidi: (bkz: endüstri mühendisliği)
    0 ...
  11. 7.
  12. dünyadaki ülkeler nükleer enerji santrallerini kapatırken okunması riskli olan bölümdür. enerji sektöründe çalışmak isteyenler ise enerji sistemleri mühendisliği ya da makine mühendisliği okumalarını tavsiye ederim. özellikle yenilenebilir enerji konusundaki teknolojik gelişmeler ve araştırmalardan dolayı bu alana yönelmek yararlı olacaktır.
    0 ...
  13. 8.
  14. Bu sektörün kolay kolay ölmiyeceğini var sayarsak , heleki bide 2 tane nükleer enerji santrali kuralacağınıda var sayarsak ilerki 2-3 yılda acayip popilerliğini arttıracak olan bölümdür , bu sektör ölmez neden ? zaten dünyada doğal yaşamı korumaya çalıyor yok HES 'e karşı felan filen ama rüzgar enerjisi , jeotermal vb. gibi enerji kaynaklarıda belli bir yere kadar yetiyor nükleer enerji ise zararlı olmasına rahmen çok iyi bir alternatif enerji kaynağıdır , bu aradada yabancı ülkelerin nükleer enerjilerini kaldıra bilmesi içinde çok iyi bir enerji kaynağı veya alternatif enerji kaynakları bulması gerekir . Ve ayrıyetten kazanmak istediğim bölümlerden biridir ki bu sene şansımı deniyeceğim .
    2 ...
  15. 9.
  16. akkuyu'ya kurulacak olan santral için rusya'daki MEPHI üniversitesinde %100 burslu eğitimi verilen mühendislik. bu sene 3. kafile gidecek. ilk yıl 50 iken geçen yıl ve bu yıl 75 er öğrenci alınmıştır.
    1 ...
  17. 10.
  18. 11.
  19. useless mühendislikler içinde yer alan mühendislik.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük