normalde çikolata diye tabir edilir markaların cinliği midir bilmem ama eskiden şokella derdik şimdi de nutella oldu. Nasıl bir algı yaratıyorlarsa başarılar tebrik etmek lazım.
bir kahvaltılık çikolata markası. tanımı geçtikten sonra diyeceğim şudur ki
- Nutella yiyen insan katıksız bir şerefsizdir.
içerisinde palm yağı katkısı olduğunu bildiği halde, bir insan o gıdayı tüketiyorsa o insan katıksız bir şerefsizdir. palm yağı, nüfusu ve yaşam alanı gittikçe azalan bir orangutan türünün ana besin maddesidir. insana çok yaklaşık bir metabolizma, zeka ve duygusal bakış açısına sahip hayvanların bu eziyetleri çekmesine gönlünüz razıysa yiyin. bir de nutella yerken havalı olduğunuzu sanmayı ihmal etmeyin bunu mutlaka facebook, twitter gibi ortamlarda yazı ve fotoğrafla paylaşın. çünkü seversiniz. aq.
Her gün yediginizde bağımlılık yapan içine bir şey kattiklarini düşündüğüm krem şeklinde çikokata seysidir. Bir ara çok severdim. Lakin sorun şuydu ki normal çikolata bile yesem nutella yemek istiyordum cikolata degil. Uzun süre yemediginizde bkz. 2 3 ay tekrar bir şekilde yediginizde tadi kötü gelir. Nutella oldukca sagliksiz bir sekerlemedir. Uzak durulmalıdır.
Dip not : mide rahatsızlıkları olanlar fondü bile yeseler nutella kadar mideyi kötü yapmaz.
dünyanın en güzel lezzetinden biridir. kaşık kaşık yiyebileceğim ender şeylerden biri. ayrıca bisküvi gibi şeylerin üstüne sürünce onları daha da bir lezzetli yapıyor.
1806 yılnda, dünya hakimiyetini ele geçirmeyi kafasına koymuş olan Napolyon, ingiliz ticaretini durdurmaya çalışıyordu. Bu çabalarının sonucunda ciddi bir kıtasal ambargo yapmayı başardı. Bu da çikolata maliyetlerinin aniden yükselmesine ve Piedmontlu çikolatacıların zor durumda kalmasına sebep oldu. Turin’deki en becerikli çikolatacılar, ellerinde kalan çikolatayı arttırabilmek için, alabildiğince doğranmış fındık kullanmaya başladılar. Ortaya çıkan bu lezzetli mukadder ezme “giandua” olarak adlandırıldı.
Asırlar sonra, çikolata tekrar pahalandı ve az bulunması sebebiyle 2. Dünya Savaşı boyunca Avrupa’da karne ile dağıtıldı. Pietro Ferrero isimli italyan pastacı 1946’da kurtuluşu fındıkta buldu Fındık kullanarak Gianduja hamurunu yaptı ve 1964’te “Nutella” adını verdi.
Ozur dileyerek soyluyorum, bir yiyecege asla saygisiz bir yaklasim icinde bulunmak istemem fakat kasik kasik yenecek bir sey degil.
Ayrica ac gozluluk yedi buyuk gunahtan biri. Ancak ve sadece bir pancakein uzerinde ya da crepein icinde -yalnizca bir tane olmak kosulu ile- guzel oldugunu dusunuyorum.