siyasetin sosyolojisi kitabini eger yazmamis olsaydi, universitelerde pek cok bolumu kaynaksiz birakacak olan tatli akademisyen. herhalde alaninda ogrencilere yonelik yazilmis en saglam kitap, ogrenmek istediginizi size ogretir, kafanizi dandik dunduk cumlelerle bulandirmaz. cooook cooook uzun yillar once de bu kitabin ilk baskilari kullanilirmis kadin halimize acimista yeni gozden gecirilmis basimini yapmis.
doğubatı dergisinde yayımlanmış "bilim camiası ve tanınma isteği" başlıklı muhakkak okunası makalesiyle akademisyenliğin çelişik doğasına ve tanınma açlığına düşmüş akademisyenlere ölçülü biçimde ayar veren siyaset bilimci.
bilime en çok değer veren kimselerin türkiye'de henüz oluşmamış olan bir çeşit üst kurul ya da bilim camiası değil; geniş halk kitleleri olduğunu (asla küçümseme anlamında değil, "konu dışı kimse" anlamında elbette) ve günümüzde bilim insanlarının kitle iletişim olanakları sayesinde birer seyirlik malzeme ve tüketim nesnesine dönüştüğünü tatlı tatlı hicvetmiştir. bu saptaması da zamanında milletçe kendimizi hasrettiğimiz celal şengör, ahmet mete ışıkara ve benzeri şahsiyetlere olan saplantımızı açıklar kuşkusuz. o diil de hacım şu ödev dönemi bi geçsin paso amdan götten başlıklar giricem zaten az kaldı kendimi pencereden atmama. öeh.
bir programda şu sözleri sarfetmiş sonrasında ise sağlam ayar yemiş akademisyen.
--spoiler--
"toplumda bir dönüşüm, bir transformasyon yapmak istiyorsunuz, tabii ki insancıklara sormayacaksınız bunları istiyor musunuz, istemiyor musunuz diye"
--spoiler--