Elektrik faturamı greenpeace ödesin nükleeer santralden vazgeçeyim diyerek modern enerjiye evet diyen fikir akımı.Her yıl dünyanın dört bir yanında nükleer santral kurulurken, Türkiyede yapılması neden batıyor millete.
Yok patlarmış çatlarmış sızarmış.Arkadaş bu kendine güvensizlik neden?
3 kuruşluk pedler bile esnek yan bantlarıyla sıvıyı sızdırmıyor, neden senin ultra teknolokjik santralin sızıntı yapsın.
Çok korkuyosan yap iran-Irak-Türkiye sınırına beğenmedin açarsın vanaları, oh mis gibi.
henüz katı atık depolamayı bile beceremeyen, su arıtmadan çöp ayrıştırmaya çevreye duyarlı ne varsa eline yüzüne bulaştıran kurum ve kuruluşların türkiyede yenilenebilir enerji kaynaklarına bütçe ayırmaktansa kömür ve termik santrallere yönelmesi, küresel ısınmaya katkısı ve sonuçta enerjide dışa bağımlı hale gelinmesinden sonra insanların savunabildiği fikirdir.
ormanları yangınlardan, beton yapıları depremlerden veya su kaynaklarını yokolmaktan koruyamayan veya düzgün inşa etmediği termik santraller yüzünden bugün dahi 700 bin balığın ölümüne* neden olanların nasıl olup da nükleer santrali koruyacak olması kocaman bir soru işaretidir.
hem enerji güvenliği, hem güvenli enerji üretimi (birbirinden farklı), hem de enerjide dışa bağımlılığı azaltması yönünden, hem de küresel ısınmadan dolayı düşen baraj seviyeleri ve azalan elektrik üretimi vs... gibi bir sürü sebepten ötürü * ölümüne katıldığım söylem.
daha çok geç olmadan türkiye 'nin bu enerjiye yönelmesi lazım. yoksa şemsiye açılmıyor bazı anlardan sonra.
şu da unutulmamalıdır ki türkiye, 1956 yılında Atom Enerjisi Komisyonu kurmuş ve 1957
yılında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı 'na (UAEA) kurucu üye olmuştur.
biz kurucu üyeyken elimizde hiç nükleer santral yok, ama sonradan gelenlerde düzinelerce.
işte tipik türkiye gerçeği.
lakin nükleere karşı çıkanlara hiç şaşırmıyorum. çünkü bu topraklar, matbaanın gelişine itiraz edenleri de gördü.
gunumuz dunyasında olmazsa olmazlarındandır fakat dısarıdan sanki kazanlarda uranyum kaynatılcakmis gibi bir imaj bıraktıgını dusunuyorum, arastıranların en verımli enerji uretimi olucagını ve zarar verme olasılıgının patlaması ile mumkun oldugunu bilmeleri gerekmetedir. bunu engellemekte duzenlı kontrol ve yerlesım birimlerinden uzak bir yere kurulmasıyla mumkun olucaktır. kullanılması sarttır.
birilerine nispet yapmak için nükleer enerji isteyen kişilerin verdiği cevaptır.
ülkede bu konuyla ilgili yeterli teknik altyapının olup olmaması,yetişmiş eleman olmayışı yada soğuk savas sonrasında nükleer santral yakıtların fiyatlarının katlanarak artması ve nükleer enerji de tamamen dışa bağlı olacak olmamızın tabi ki bir anlamı yoktur varsın bizimde bir nükleer santralimiz olsun.
biraz bu işlerle ilgili olunsa hak verilecektir. ispanya'nın santrallerini kapattığı falan yalandır. bütün ülkeler nükleer santrale ihtiyaç duyar. türkiye'deki bu yaygara ise bazılarının düzenini bozacağı içindir.