nukleer enerjiye evet

entry33 galeri0
    1.
  1. bütün komşularımızda varken bizde neden olmasın diyen kişinin cevabıdır.
    4 ...
  2. 2.
  3. biraz bu işlerle ilgili olunsa hak verilecektir. ispanya'nın santrallerini kapattığı falan yalandır. bütün ülkeler nükleer santrale ihtiyaç duyar. türkiye'deki bu yaygara ise bazılarının düzenini bozacağı içindir.
    8 ...
  4. 3.
  5. birilerine nispet yapmak için nükleer enerji isteyen kişilerin verdiği cevaptır.
    ülkede bu konuyla ilgili yeterli teknik altyapının olup olmaması,yetişmiş eleman olmayışı yada soğuk savas sonrasında nükleer santral yakıtların fiyatlarının katlanarak artması ve nükleer enerji de tamamen dışa bağlı olacak olmamızın tabi ki bir anlamı yoktur varsın bizimde bir nükleer santralimiz olsun.
    1 ...
  6. 4.
  7. gunumuz dunyasında olmazsa olmazlarındandır fakat dısarıdan sanki kazanlarda uranyum kaynatılcakmis gibi bir imaj bıraktıgını dusunuyorum, arastıranların en verımli enerji uretimi olucagını ve zarar verme olasılıgının patlaması ile mumkun oldugunu bilmeleri gerekmetedir. bunu engellemekte duzenlı kontrol ve yerlesım birimlerinden uzak bir yere kurulmasıyla mumkun olucaktır. kullanılması sarttır.
    3 ...
  8. 5.
  9. evet; ideal enerji üretim şeklidir.

    hayır: deprem felaketine nüklear felaket katma riski vardır.

    artıkların depolanması ayrı bir sorundur.
    4 ...
  10. 6.
  11. hem enerji güvenliği, hem güvenli enerji üretimi (birbirinden farklı), hem de enerjide dışa bağımlılığı azaltması yönünden, hem de küresel ısınmadan dolayı düşen baraj seviyeleri ve azalan elektrik üretimi vs... gibi bir sürü sebepten ötürü * ölümüne katıldığım söylem.
    daha çok geç olmadan türkiye 'nin bu enerjiye yönelmesi lazım. yoksa şemsiye açılmıyor bazı anlardan sonra.
    şu da unutulmamalıdır ki türkiye, 1956 yılında Atom Enerjisi Komisyonu kurmuş ve 1957
    yılında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı 'na (UAEA) kurucu üye olmuştur.
    biz kurucu üyeyken elimizde hiç nükleer santral yok, ama sonradan gelenlerde düzinelerce.
    işte tipik türkiye gerçeği.
    lakin nükleere karşı çıkanlara hiç şaşırmıyorum. çünkü bu topraklar, matbaanın gelişine itiraz edenleri de gördü.
    2 ...
  12. 7.
  13. henüz katı atık depolamayı bile beceremeyen, su arıtmadan çöp ayrıştırmaya çevreye duyarlı ne varsa eline yüzüne bulaştıran kurum ve kuruluşların türkiyede yenilenebilir enerji kaynaklarına bütçe ayırmaktansa kömür ve termik santrallere yönelmesi, küresel ısınmaya katkısı ve sonuçta enerjide dışa bağımlı hale gelinmesinden sonra insanların savunabildiği fikirdir.

    ormanları yangınlardan, beton yapıları depremlerden veya su kaynaklarını yokolmaktan koruyamayan veya düzgün inşa etmediği termik santraller yüzünden bugün dahi 700 bin balığın ölümüne* neden olanların nasıl olup da nükleer santrali koruyacak olması kocaman bir soru işaretidir.
    0 ...
  14. 8.
  15. Elektrik faturamı greenpeace ödesin nükleeer santralden vazgeçeyim diyerek modern enerjiye evet diyen fikir akımı.Her yıl dünyanın dört bir yanında nükleer santral kurulurken, Türkiyede yapılması neden batıyor millete.
    Yok patlarmış çatlarmış sızarmış.Arkadaş bu kendine güvensizlik neden?

    3 kuruşluk pedler bile esnek yan bantlarıyla sıvıyı sızdırmıyor, neden senin ultra teknolokjik santralin sızıntı yapsın.
    Çok korkuyosan yap iran-Irak-Türkiye sınırına beğenmedin açarsın vanaları, oh mis gibi.
    5 ...
  16. 9.
  17. cernobilin sebebini basit bir sızma sananların karşı çıktıkları.
    hayır canım, çernobil iki adet gerizekalı veya intihar bombacısı mühendisin işidir.
    nükleer enerji, tüm dünyanın bir gün geçeceği enerji türüdür.

    sevda demirel'in slikonlarıyla karıştırılmamalıdır.
    özellikle bir müdahale olmadıkça patlamaz, patlayamaz.
    4 ...
  18. 10.
  19. ömrü topu topu 65 yıl sürecek kadar uranyum madenlerinin (ki bunun %70-80'i avusturalya'da) kaldığını bilmeyen yahut bilmemezlikten gelenlerin söylemidir. hadi onu geçtik. sen daha ankara'da bulunan nükleer araştırma merkezinde yangın çıkmasını engelleyemeyen bir ülkenin vatandaşısın. kapılarının kilitli olması ve anahtarı olan memurun evinden gece vakti kalkıp gelmesini itfaye memurlarının dakikalarca beklemesini saymıyorum bile. hadi onu da geçtik. sen ey! çernobil'i yaşamamış insan evladı. kilometrelerce uzaklıkta kurulmuş bir santralde oluşan ufak bir sızıntı yüzünden, ülkenin bir bölgesi hâlâ ölümler yaşıyor ve sen onu da bilmiyorsun? kimyasal varillerini toprağa gömecek kadar aklı evvel cengaverlerimize henüz değinmedim bile. eğer biz 3 tarafı denizlerle çevrili ve bütün rüzgar çeşitlerini her yamacında yaşayan bir ülke olarak elektrik üretemiyorsak, bırak karanlıkta kalsın bu millet. ben televizyonda daha fazla paparazi ve mafya dizisi izlensin diye fırtına vadisi'ni ölüm tacirlerine vermiyorum, vereni de anlayamıyorum.
    4 ...
  20. 11.
  21. diğer tüm enerji kaynaklarının tükenmesi ve verim oranının düşük olması sebebiyle katıldığım hatta bence çoğu insanın da artık katılması gereken cümle. nükleer kaynak olarak uranyum kullanışlı bir maddedir ancak tek değildir. uranyum kaynaklarının azalması sebebiyle dünya genelinde diğer radyoaktif maddelerin kullanılabileceği yeni sistemler tasarlanmaktadır. çernobil bir sızma kazası değildir. çernobil kazası tüm dünyada artık terk edilen, açılmayan hatta var olanları kapatılan rus tipi açık nükleer santralde oyun oynarcasına aptalca yapılan bir deneyin sonucudur. yeni soğutma sistemini denemek isteyen bir aklıevvel sistem işlemeyince varolan soğutma sistemini devreye sokamamış ve aşırı ısınan buharın patlamasına neden olmuştur. ancak eğer ruslar açık bir tip yerine kapalı santrali tercih etselerdi kapısını kapatıp çıkarak kazayı zararsız atlatmak mümkün olabilecekti. yine de sızmaz mı diyebilirsiniz. bu sızma minimum boyutlarda olacaktır. zira kapalı tipte sistemin etafı radyasyon tutucu kurşun blok vb maddelerle kaplanmıştır ve sızacak bu düşük miktarın çok çok daha fazlası hergün içtiğiniz sigaralardan polonyum 210 olarak alınır.*
    0 ...
  22. 12.
  23. 13.
  24. nükleer enerjiye karşı çıkmanın "uçak düşebilir, en iyisi ben birbuçuk saatlik yolu otobüsle 30 saatte gideyim" demekle eşdeğer olduğunu bilen kişi söylemidir. yıllardan beri petrolle, hidroelektrik santrallerle dünyanın ebesini bellemişiz, ama o bile yetmiyor artık. eh, rüzgar essin elektrik üretsin, kilometrelerce güneş paneli döşeyelim de şu köyün elektrik ihtiyacını karşılayalım gibi aşırı romantik hayallerin de gerçekleşme ihtimalinin olmadığı aşikarken daha nedir bu inat?
    3 ...
  25. 14.
  26. 3 kulaklı ve gözsüz çocuk isteyenlerin ya da bu durumu umursamayanların sloganı.
    1 ...
  27. 15.
  28. en büyük tezlari "nükleer enerji kötü birşey olsa batı kullanır mı ya" yada "ya zaten etrafımızda ki ülkeler de var" olan acaip analitik gençlerin mottosudur. bu gençlerin bilişsel yapıları hakikaten incelemeye değerdir.Nasıl olsa herkes içiyor bende içsem birşey farketmez diyip sigaraya başlayanlar ile epey büyük bir kesişim kümesi oluşturdukları tespit edilmiştir.

    bu nükleere evetçi gençlere bir öneri getirmek isterim; o çok sevdikleri sevimli, zararsız nükleer santrali türkiye'nin istedikleri yerine kuralım.o santralin etrafınada tüm nükleer enerji sevdalıları için acarkent misali ultralüks villalardan oluşan devasa bir site yapalım.tüm nükleer fanları bu sitede ömürleri!! boyunca yaşasınlar.böylece sevenler birbirine kavuşurken biz nükleer karşıtlarıda aradan, çıkmış sevenleri ayırmamış oluruz.

    Yok ya, oldu canım! 3 seneye kalmaz hepimiz parıl parıldarız kanserden kırılırız dediklerini duyar gibiyim.O halde ee yarraam! sinop'ta ki mersin'deki insanların ne günahı var demezler mi adama.

    Bu ülke bundan 10 sene önce nükleer araştıma merkezi uzmanlarının!! paspasla nükleer atık itikleyip, koşarak ışık hızında ki elektronlardan kaçmaya çalıştığını görmüş bir ülkedir.

    Ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak kendimi, birileri nükleer satral satıp, birileride elektrik satıp(hemde çok pahalıya) para kazanacak diye 500 tane homer simpson'a emanet etmemeye kararlıyım.
    1 ...
  29. 16.
  30. kurulması düşünülen nükleer santralin yeni yeri olan Sinop'un duvarlarında bulunan afiş. tabi tam karşısında "nükleer enerjiye hayır" afişleri de mevcuttur.

    nükleer santral kurulsun diyenlerin kaçı nasıl bir nükleer santral kurulacağının farkında? kendinize gelin be.. amerika hiçbir çıkar talep etmeden bu işi yapacak. kendisinin yıldardır kullanıdığı ve artık tehlikeli hale geldiğinden kendinden uzaklaştırmak istediği (çünkü nükleer santraller bir kere kurulduktan sonra yok edilemez) için türkiyeye ikinci el nükleer santralini gönderiyor.

    rus ruleti mi lan bu! onlarda patlamadı, bakalım biz de patlayacak mı?

    (bkz: nukleer santral/#2509350)
    4 ...
  31. 17.
  32. bilinçsiz adam söylemidir. evetmiş, ne eveti? senin hiç kanser olan yakının oldu mu? bildin mi o acıyı, hissettin mi öyle uzaktan değil; yanıbaşında hissettin mi? bunlara kanserin ne demek olduğunu, nasıl bir boktan hastalık olduğunu, insanların bu hastalık yüzünden neler yaşadığını anlatmak gerekir. * nükleer enerjiye hayır, hayır!
    2 ...
  33. 18.
  34. rakamlardan haberdar olmayan ve bilim konusunda dar bir bakış açısına sahip olanların şiddetle karşı çıkacağı cümle. ışık hızıyla koşan uzmanla tanışmış biri olarak o uzmanın bizzat şahit olduğum bu konudaki açıklamasıdır şu anda okuduklarınız. "elbette ki radyasyona kısa sürede aşırı dozlarda maruz kalmak öldürücüdür ve o çevreye bilinçsizce yayılan atıklar ciddi oranda radyasyon içermekteydi. biz radyoaktif atıklara olabildiğince uzaktan müdahele ederiz ki maruz kalacağımız radyasyon oranını minimuma indirelim. ancak tabi bu durum yüzünden bu bilimle ilgisi olmayan insanların ağzına sakız olduk. çünkü bu şahsiyetin radyoaktif atıktan uzak durulan mesafenin artmasıyla müdahele süremiz artmakta olduğundan haberi yok. bu tip atıklarda 3m lik çubuklarla müdahele etmemize rağmen öldürücü dozun alınma süresi maksimum 6 ila 7 saniyedir. bu yüzden son ana kadar durup müdahele etmeye çalışıp sonrasında koşarak uzaklaşmamız gerekti." ayrıca ek bir bilgi: dünyada kurulması planlanan 93 tane nükleer santral projesi vardır ki bunların bir kısmı amerikada kurulacaktır.
    1 ...
  35. 19.
  36. (bkz: #3467894) ek olarak bildirilir ki;

    nükleer enerjiyi bir şekilde kontrol altına aldık diyelim geriye tek bir sorun kalıyor, atıkları.
    sinop'a katı atık bertaraf edici çöp tesisleri kurulmak istendi ve bu sebepten ödenek çıkarıldı *
    bu tesis katı atık atılacak bir yer olup, bertaraf kısmında sorun yaşanmıştır. yani su an sadece çöp dökülecek ama arındırılma ya da her hangi başka bir işlem gerçekleştirilemeyecek. geri kalanı için para yetmemiş.
    Sinop kanalizayon atığını dahi direk denize boşaltan bir şehir. Bakın acık denize falan da değil, direk denize. Sinop'un arka denizine gidip baktığınızda tüm şehrin tuvalet atığını izleyebilirsiniz, düden şelalesi gibi akıyor. ne çöp ne de kanalizasyon sorunu çözülememiştir sinopda.
    bu kadar alt yapı eksiği olan bir şehirde nükleer santral atıklarını ne şekilde yok edeceklerini çok merak ediyorum.
    aklıma bir fikir geliyor ama, ince burundan denize salıverecekler. artık marmara ve rusyaya doğru yayılıp gidecek bu atıklar.

    a.q daha konserve kutusunu ortadan kaldıramıyor bu şehir be..

    aman ne düşünüyorum ki ben, nükleeri de mis gibi kurarız, çok doğru işletiriz de, atıklarından balon bile yapıp oynarız lan biz, eytt bee tutmayin kucuk enisteyi..
    5 ...
  37. 20.
  38. kyoto'yu imzalamak istiyorsak desteklememiz gereken önermedir. zira en temiz enerji nükleer enerjidir. 0 carbon yayılımı sıfırdır.
    3 ...
  39. 21.
  40. Ardında ceset bırakmadan gemi yapmayı beceremeyen güzel ülkem, nükleer santral kurulacakmış pehhh. onu da kotarırız be, taşaron firmalar sağolsun.
    11 ...
  41. 22.
  42. akıllı insan söylemi.

    - nük-le-e-re ha-yır, nük-le-e-re ha-yır...
    + lan zibidi say bakiyim nükleer enerjiyi kullanan ülkeleri.
    - bilmem ki. nük-le-e-re ha...
    + sayayım: abd, rusya, çin, hindistan, ingiltere, fransa...
    - ama bize ne ki? tayyip'in yaptığı santralden hayırr gelmess.
    + ha niyetini söyle canımı ye. aferim.
    2 ...
  43. 23.
  44. Yanlı$ söylemdir.Aklı ba$ında insanın söylemi değildir.Hani insanlık çağ lar yaşamıştır ya:ilk çağ , orta çağ , yakın çağ... gibi.Ve artık sanayile$me de kendi çağını tamamlamı$tır.Ben sanayile$eceğim diye nükleer enerjiye sarılmak en azından bu yüzden doğru değildir.
    Enerji açığını kapatmanın yolu , yolları var : Tabiiki rüzgar enerjisi , dalga santralleri , bor madeni gibi kaynaklara sahip bir ülkede yaşıyoruz.Avuç dolusu para verip bir sürü pislikle uğraşacağımıza (ki nükleer santralin toplam ömrü 30 yıldır) temiz ve sorunsuz enerji kaynaklarına yönelmek doğru davranı$tır.Tüm dünyada , zengin olsun ya da fakir olsun nükleerden kurtulmaya çalı$ırken , yeni bir geri kalmı$lık örneği gösterip lapin gibi nükleere sarılmak ve savunmak , nükleere evet demek tam da bizim ülkemizde geçerli olsa gerektir.
    1 ...
  45. 24.
  46. doğalgazı, petrolü olmayan ülkenin söylemesi gereken söz. ama ülkeyi düşünen kim. herşeye muhalefet olacaklar ya.

    (bkz: yüzde yirmi yetmedi mi)
    3 ...
  47. 25.
© 2025 uludağ sözlük