nouriel roubini

    1.
  1. krizi atlatmanın şartlarını maddeler halinde açıklamış olup hemen hemen her maddede insanı güldüren şartlar belirtmiştir.
    örneğin cari fazlası bulanan ülkelerin zor durumdaki cari açığı yüksek ülkeleri finanse etmesi. yani biraz daha düdükleme diyebiliriz bunun adına.
    krizin bir reçetesi bulunmayıp her ülkenin kendi içinde götü kurtamayı planlaması gerekir.
    krizi tahmin etmiş olması çıkış yolunu biliyor anlamına gelmeyen kahinimsi insan.hem çok kişi az çok tahmin edebiliyordu bunu
    (bkz: serefsizim biliyordum)
    1 ...
  2. 15.
  3. (d. 29 Mart 1959, istanbul), Amerikalı ekonomist ve mevcut IMF danışmanı ve IMF'nin Türkiye şefi başkanı.

    1959 yılında istanbul’da dünyaya gelen Prof. Dr. Nouriel Roubini, aslen iran Yahudisi olan ailesi ile birlikte iki yaşındayken Tahran'a taşındı. Daha sonra, ailesi ile yaşamını israil ve italya'da sürdürdü. Burada ilk ve orta öğretimini tamamlayan Roubini, ardından Amerika’ya giderek Harvard Üniversitesi’nde Uluslararası ekonomi eğitimini tamamladı ve mezun oldu. 1982 yılında Kudüs ibrani Üniversitesi master (B.A.) ünvanına sahip oldu. 1988 yılında Harvard Üniversitesinde doktora (Ph.D.) ünvanına sahip oldu. Yale Üniversitesi'nde 1988 - 1995 arasında Ekonomi Politikası Araştırma merkezinde görev yapan Nouriel Roubini, ABD Hazine Bakanlığı'nda Temmuz 2000 ile Haziran 2001 arasında danışman olarak bulundu. 'Politik inişler ve Çıkışlar: Teori ve Delil' adlı kitabın yazarlarından birisi olan Roubini, IMF'ye danışmanlık hizmetinde de bulundu. Araştırma konuları arasında makroekonomi, uluslararası makroekonomi ve uluslararası finans, para politikası, ekonomi politikası, politik ekonomi ile büyüme teorisi bulunuyor. Amerikan vatandaşı olan Roubini, ingilizce, Farsça, ibranice ve italyanca biliyor.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Nouriel_Roubini
    1 ...
  4. 5.
  5. 2009 un son çeyreğinde ve 2010 ilk yarısında görülen olumlu etkilerin sürekliliği konusunda ki endişelerini açıkça dile getiriyor, ayrıca kriz sonrası avrupada ki devlet tarafından sağlanan mali yardımın yavaş yavaş kesilmesinin erken olduğunu düşünüyor ve bunun olumsuz etkilerinin kısa sürede ortaya çıkacağını dile getiriyor, böylece bölge ülkelerinin hükümetlerine yönelik eleştirilerine devam ediyor. ve tabii gelişmiş ülkelerin yüksek borç stoklarının halen erimedğini ve düzenli bir ödeme sisteminin oluşturulamadığı da bir diğer eleştirdiği nokta..

    (bkz: http://www.hurriyet.com.t...onet/14527666.asp?gid=303)
    1 ...
  6. 10.
  7. istanbul'lu yahudidir.

    hali hazırdaki en trend ekonomisttir.
    0 ...
  8. 8.
  9. 7.
  10. eurobank tekfen in daveti ile türkiye de bir panele katılan kahin olarak nitelendirilen ekonomist. iki önemli konudan bahsetmiş, birincisi türkiye de ekonomi yönetiminin 2001 krizi sonrasında uyguladığı stratejileri terketmemesi gerektiğini vurgulayıp, eğitimli kadrolar yaratıp ekonominin sağlam temeller üzerinde yükselmesi gerektiğini dile getirmiş.
    diğer konu ise abd ekonomisi, yılın ilk yarısında 1,7 gibi bir büyüme oranı yakalayan abd ekonomisinin yılın ikinci yarısında ki duraklama dönemi sebebiyle yıl sonunda yüzde 1 in altında bir büyüme çıkma olasılığının çok yüksek olmasından bahsetmiş, ayrıca abd ekonomisi için duraklama* tehlikesine dikkat çekmiş, malum abd ekonomisinin resesyona girmesi ile tüm dünya piyasalarının alt üst olması işten değil.

    (bkz: http://www.hurriyet.com.t...onet/16106215.asp?gid=303)
    0 ...
  11. 6.
  12. bilindiği gibi geçtiğimiz hafta* avrupa bankalarının bazı test veya dayanıklılık(stres testi deniyor) verileri yayınlandı ve bu araştırmaya göre söz konusu bankaların çok büyük bir çoğunluğunun (%90 ı sanırım) bu taramayı başarı ile geçtiklerini gösteriyordu. lakin "kahin" roubini buna da inanmadı, daha doğrusu verilerin yanlış analiz edildiğini söylüyor ve hatta bazı bankaların billançolarında eksik data sunulduğunu ve buna yasal olarak hakları olmasına rağmen etik ve tamamen açıklayıcı olmadığı için testi yetersiz olduğunu vurguluyor..

    (bkz: http://www.hurriyet.com.t...onet/15426450.asp?gid=373)
    0 ...
  13. 4.
  14. NYUda aynı anda yam zamanla öğretim üyeliği yapan süper ötesi profesör.
    0 ...
  15. 16.
  16. Geçen gün Türkiye'nin iflasa giden süreci başladı diyen ekonomist.
    Faiz artışına karşı şu tweet'i atmış;

    "Too little too late as Erdogan claims he will take control of monetary policy after the elections"
    "Çok yetersiz ve çok geç çünkü Erdoğan seçimlerden sonra para politikasını kontrolünü ele alacağını söylüyor."

    Ürkütücü günlere hazır olun.
    1 ...
  17. 12.
  18. kahin adıyla adlandırılan ekonomi profesörü. kendisi 2008 küresel krizi ne zaman bilmiş bilmiyorum ama 2006'nın sonlarında krizin haberini veren türk ekonomist uğur civelek ile karşılaştırıldığı hiçte biricik değildir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük