Genellikle cümlenin sonuna konan bir noktalama işareti. Nokta'dan sonra gelen sözün ilk harfi kesinlikle büyük yazılmalıdır. Bu en önemli kurallardan biridir.
Belki cogumuza cümleyi bitiriyor gibi gelebilir ama bazen bir nokta yeni bir cümle başlangıcıdır. Yeni bir hayata başlangıç gibi. Tüm her şeyi geride bırakıp yeni ufuklara, yeni hayallere dogru yelken açmak gibi.
Buraya bir nokta bırakacağım. Kim bilir belki bende yeni bir hayata dogru akıp gideceğim.
düzülke romanının 2 boyutlu bir alemde yaşayan kahramanının farklı sayıda boyutlardan oluşan (0, 1, 3, 4...) diğer evrenleri gezerken rastlayıp ta romandaki en ilginç betimlemelerden birini yaptığı tiplemelerden biri.
matematiksel olarak bir paradox olan başlıktır. neden mi? çünkü matematikte noktanın bir tanımı yoktur, nokta bir kabuldür o kadar. sözlüğün temel mantığı ise başlıkları tanımlamak. bizden "nokta"yı tanımlamamızı istiyorlar. yani paradox.
80'li yılların haftalık magazin dergisi. ikinci sayısında transandantal meditasyondan uzunca bahsetmiş olması beni dumura uğratmıştır. demek o yıllarda bu meditasyon türü biliniyordu ve üstelik bir magazin dergisine konu olmuştu, ilginç.