nişan bir evlenme vaadidir ve hukuksal sonuçları vardır. nişan bozulduğu tatirde hediyelerin iadesi, nişan masraflarının ödenmesi gibi sonuçlar meydana gelir. nişanlanıp daha sonra ayrılan çiftlerin karşılıklı edimleri yerine getirmesi gerekirken ülkemizde nişandan bozulan ilişkilerde genellikle hediyeler karşılıklı iade edilmekte ve dava açılmamaktadır. fakat iş hukukun meseleyi çözmesine dayanırsa bir hayli çekişmeli geçebilecek bir dava sürecinin başlangıcı anlamına gelebilir.
Ev alışverişine çıkılırken ailelerin cümbür cemaat gelip gelinin beğendiklerini beğenmeyip kendi istediklerini almasında ısrar etmeleri en haklı sebeptir. Boyun eyme gelin.
Aldatılma, karşı tarafın ailesinin kötü davranışları, bu ailenin gıyabında dedikodu yapması ve nişanlının bunu kavga anında anamgil de şöyle demişti zaten, haklıymış deyip tartışmayı harlaması.
Bu tür meseleler bana göre nişan atma sebebidir. Evlilik yoluna girildi diye kimse vazgeçilmez değil amk.
evlilik ve düğün konusunun bir türlü gündeme gelip adının konmaması ve nişan sürecinin bu minval üzre -haliyle ara da giderek soğuyarak- uzayıp gitmesi.
aldatılma, karşı tarafın ailesinin kötü davranışları, bu ailenin gıyabında dedikodu yapması ve nişanlının bunu kavga anında anamgil de şöyle demişti zaten, haklıymış deyip tartışmayı harlaması.
Eve alınacak bütün eşyaları gelin damat dışındaki kimselerin seçmesi!
bu tür meseleler bana göre nişan atma sebebidir. evlilik yoluna girildi diye kimse vazgeçilmez değil amk.
O değil de yıl olmuş kaç bu zamanda nişan mı kaldı ? Eskiden gençler rahat görüşemedikleri için adı konulsun rahat görüşsünler birbirlerini tanısınlar diye nişan yapıyorlarmış .Ya şimdi ? G*tündeki ben e kadar biliyorsun . Parayı nereye harcasak diye devam eden gereksiz samimiyetsiz gelenekler.