benimde okuduğum üniversite olan ama üniversiteden çok şehre renk olduğu düşünülen ticari bir kurum.......esnafın söylemi bu üniversite açıldı şehre renk geldi abi.......üniversiteden çok bir anaokulu edasıyla küçük beyinleri şekle sokmaya çalışan şekle girmiş beyni de bir şekilde korkutup sindirmeye çalışan ama gerçek şu ki küçücük şehri uzatıp genişleten eğeitim birimi desem ........
internet sayfasının sunucusunu sınav dönemi taşıyarak hizmette sıkıntıya sebep olmuş, sunucuyu taşımak için başka zaman seçememiş çalışanların olduğu üniversite,ayrıca her sene ders geçme sistemini değiştirerek öğrencileri kobay eden üniversitedir.
nerden mi biliyorum; ilk senemde ne bütünleme vardı ne yaz okulu, ikinci senemde bütünleme geldi, üçüncü senemde bütünleme kalktı yaz okulu geldi, dördüncü senemde geçme notu yetmiş oldu ve çan eğrisi önce getirilip sonra kaldırıldı, ee böyle şehire böyle üniversite.
eski rektörünün, personele maaşlarının dağıtımı için anlaştığı bankanın promosyon olarak verdiği 135.000 ytl'yi zimmetine geçirdiği için tutuklandığı üniversite.
sistemi allak bullak olmuş, öğrenciyi denek haline getirmiş, öğrencilere verdiği hakları geri almış, bataklıkta kurulu, fen edebiyat binası her sene çöken, kanalizasyon dökülen baraja kıyısı olan, bilime açılan hayvani kapısıyla akıllarda kalan, (üniversitenin sloganı: Anadolu'nun bilime açılan kapısı), bulunduğu şehirde esnafı kral yapmış, nihat genç'in; "avrupa standartına ulaşması 20 seneyi bulur" diyerek, çok ama çok iyimser bir tahmin yaptığı, 3 yıl önce bir profesörü ve memuru rüşvetten tutuklanıp atılan (bizim bölümün hocasıydı), müh binası daha yeni biten, barakalarında resim bölümü olan, kampüs alanında faal üç şantiyesi bulunan, öğrencilerine potansiyel para makinesi gözüyle bakılan, üniversitemsi, okulumsu, inşaatimsı, yığınımsı, olgular ve oluşumlar yığınımı, başarısız bir yaklaşımsı, deneyimsi, ne idüğü belirsizimsi, pişman edici, saç baş yoldurucu, küfür ettirici, düşmanlık tohumları ektirici, şey. nesne.
mühendislik fakültesi, üniversite ilk kurulduğu sıralarda şuan kampüs olan yerdeydi. o zamanlar betonarme bina yapamadıklarından öğrencileri böyle labirent gibim prefabrik yapılarda ders görüyordu.
kampüs yerleşkesi niğde ile bor arasındadır. yakınlarında bir yerde yanılmıyorsam gölet gibi bir su birikintisi bulunmakta ve etrafa kokmuş yumurta kıvamında bir koku vermektedir.
bahsedildiği gibi devasa bir giriş kapısına sahip fakat nedense kapı dışında kampüs alanını çevreleyen bir çit, duvar gibi bir yapı mevcut değil(di)*. daha önceleri aksaray'da bulunan müh. fak., hemşire m.y.o ve i.i.b.f. şimdinin yeni yetmesi aksaray üniversitesine devredilmiştir.
muhtemelen birkaç bin öğrenciye bir profesörün düştüğü üniversitemsilerimizden biridir. ha değilse eğer bana öğrenci ve profesör sayısını link vererek kanıtlayın, şuracıkta özür dileyeyim.
2006-2007 ders yılında her sene olduğu üzere* ders geçme sistemini değiştirmiş, sonra bu yeni sistemi bütün öğrencilere, yani sadece yeni kayıt olanlara değil bütün öğrencilere, uygulamaya çalşmış olan üniversitedir. sonrasında üniversiteye karşı öğrencilerin bireysel olarak açtığı 1200 dava*, ve bu davaların kaybedilecek olmasıyla ödenecek tazminatlar üniversitenin geri adım atmasına, ve eski öğrencilere toplu şekilde haklarını geri vermesine neden olmuştur.
niğde-bor arasına kurulmuş, günbatımında oldukça karizmatik görülen, heybetli bir giriş kapısına sahip ilim irfan yuvası. elektrik- elektronik bölümü oldukça zor olan üniversite.
Kendisinden önce ülkü ocaklarına kayıt yaptırmanız gereken üniversite.(bi üniversite bu kadar abazayı bir arada tutamaz ama bizim üniversite başarıyo bunu)bahar şenlikleri daha rezalet (çiğ köfte yapıp duruyolar ve konsere urfa sıra gecesi gibi dandik gruplar ve sanatçılar çıkarılıyo)ayrıca şenlik konserlerine öğrencilerden çok niğdenin abaza tayfası geliyo yani şenliklerde öğrenci bulmak kolay değil.kampüs ortamından bahsetmiycem bile çünkü öyle bi ortam yok ama kokusu var (kampüs yanındaki gölden geliyor o kokuda).
bu üniversiteyi bitirdim ben. kampüsü niğde ile bor'u birbirine bağlayan karayolunun ortalarına tekabül eden stratejik bir noktada bulunmaktadır. istanbul üniversitesi özentisi büyük bir kapısı vardır. kampüs içinde bir müh-mim fakültesi, bir iktisat işletme fakültesi, bir de fen edebiyat fakültesi bulunmaktadır. ben mezun olmaktayken rektörlük binası da bitmişti sanırım. kampüs içi yeşillendirilmeye çalışılan ama bir türlü başarılamayan bir şekildedir. kampüste milli piyango yurdu bulunmakla beraber diğer yurtlar şehir merkezine yakın bir konumdadır. üniversite pek gelişmemiştir fekat niğde'yi birazcık da olsa geliştirdiğine inanıyorum.
1992 yılında kurulmuş olup 4 fakülte(eğitim, müh-mim, iibf, fen edebiyat), 2 yüksekokul(beden eğtimi ve spor, zübeyde hanım sağlık), 5 meslek yüksekokul(niğde meslek yüksekokulu, bor meslek yüksekokulu, ulukışla meslek yüksekokulu, bor halil zöhre ataman meslek yüksekokulu, zübeyde hanım sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu) ve 2 enstitü(fen bilimleri ve sosyal bilimler) den oluşan, devasa bir kampüs giriş kapısı olan, gelişmekte olan şirin bir anadolu kentinin yine gelişmekte olan eğitim yuvası.