Nasıl daha iyi yere çakılabilirim nasıl daha da dibi görebilirim nasıl hayatımın içine daha iyi sıçabilirim nasıl sonuna kadar hissizleşebilirim bunları görmek ve daha fazla işkence çekmek için intiyar etmiyorum.
Kime ne kazandıracak ki? Ne kanıtlayacaksın? Zaten bok gibi giden bir hayat, bahanen ne? - borçlar,dersler,sevgi eksikliği... peki çözümün ne? intahar, easy! Dostum inancın ne bilmiyorum ama hepsinin çözümü var rahmetli ananem hep “ kötünün kötüsü var oğlum unutma “ derdi. Hayatım redline a girdiğinde hep bu söz aklıma gelir daha fazla hırslanırım, sonuçta somalide bir bardak suya muhtaç olabilecek kadar kötü olabilirdim, en azından sorunlarımın çözümünü kimseden destek almadan hırsımla isteğimle dizginleyebiliyorum, çözemiyorum bazen ama aynaya bakınca pişmanlık yaşamıyorum, aynada kara gözlerime bakınca olsun be shell “ en azından denedin” diyebiliyorum...
dertler keser sapı gibidir herkes kendisininkini en büyüğü zanneder ama iş öyle değildir sen bittim dediğin yerde yaradan yettim der anlayamazsın bile her şeyin ne zaman geçtiğini, ayrıca belli bir süre sonra geçecek sıkıntılar için insan kendi canına kıymamalıdır Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır.
Daha içecek çok biram, görecek çok manzaram, tadacak çok şarap ve peynir tabakları var. Dinleyecek çok melodim var, tanışacak çok güzel insan ve öğrenecek lisanslarım olacak.
intihar etme yani ölme istediğine ekonomik sosyal din hukuk antropolojik psikolojik açıdan yaklaşım yapıp sayfalarca görüş yazılabilir.
Unutulmasın ki tıp açısından intihar eylemini zaten vücut hücreler vasıtasıyla bunu kendisi yapıyor. Tek fark, düşünce olarak intihar eylemi bir anda yaşamı sonlandırma ve hücrelerin ölümü ile bunun zamana yayılması düşünülürse süreç burada tek fark oluyor.
Garip olan ise, insanın henüz yaşamı tarif edemez oluşuna karşı ölümün ne olduğunu bilmesi. Evet, biyolojik açıdan yaşamın ne olduğunu henüz bilmiyoruz. Bilinen yaşam modelleri tarifi yetersiz ki bunu neden söylüyoruz; yaşamın çeşitliliği değişkenliği ve kaynağıdır.
Çok basit canlılar olarak gördüğümüz birimler birleşerek ortaya koydukları senkronizesyon ile bir yaşamı meydana getirmesi sonrası yine aynı senkronizasyonun ters işlemi ile ölüme neden olması şimdilik din ve felsefe ile açıklanabilir seviyede.
Daha da basit örnekleme yapmak gerekirse; yaşamı bir virüs bir zehir olarak düşünün. Bu virüs veya zehirden etkilenmemek bunu yok etmek için yapacağınız şey gayet basit. Panzehiri veya aşısını yapmak.
Panzehiri ve aşıyı yapmanız için zehiri ve virüsü bilmeniz başka formlarda işleyebilmeniz en önemlisi de virüs örneğinde olduğu gibi (influenza) elinizde bu virüsün son olarak bulunduğu (RNA) haline göre bir aşı geliştirirsiniz .
Peki yok edebilir misiniz?
Tabi ki; ilk halini bilirseniz.
Bu mümkün mü?
Hayır!
Neden?
Virüs de aynı insan gibi her yapıda başka formlara dönüşebiliyor.
Neyse, konu uzuyor ve değişiyor.
intihar etmenize gerek yok, hücreler bunu zaten yapıyor.